Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WKURZA MNIE CZĘSTOWANIE ...

obiadem ciagle!

Polecane posty

otoz mamy sasiadke ktora jest moja i męża kolezanka . mieszkamy w nowym bloku ona na gorze my na dole. problem w tym ze ona nie ma jeszcze zadnej kuchenki ( po 3latach od zamieszkania) wg mnie dla wlasnej wygody zeby nikomu nie gotowac bo raczej nie jest specjalistka i jak ma co jakis czas jakis facetow to wtedy nie stoi w garach bo ma wymowke !. denerwuje mnie to ze ciagle musimy ja czestowac obiadem bo zawsze z taka inicjatywa wyskakuje moj maz !!!! rozumiem mozna raz czy dwa poczestowac a on zawsze jak do niej pojdzie albo ona do nas przylazi to jej to oferuje. moze se kupic bez problemu kuchenke bo ma wlasna firme i dobry samochod i ogolnie jest finansowo ok . ja sie wkurzylam juz wczoraj bo moj znow zaproponowal jej zeby zjadla obiad: on poszedl do pracy i mu napisalam smsa " czy my kurwa jestesmy caritas polska"!

oczywiscie mąż nie bedzie widzial problemu bo on zawsze wszystkim proponuje ale mnie to denerwuje ! ja bym sie wstydzila tak! mozna zrobic kawe podac cistka a nie zrec na krzywy ryj. gdyby nie ona mialabym obiad dla meza na nastepny dzien a tak to wszystko zezarla!

Gość Krew się gotuje ...
A czego oczekujesz od nas tutaj na kafe ? Sama doszłaś do obiektywnych wniosków :D

Gość kfsdo nvcr
Nie rób mu następnego dnia obiadu i zwyczajnie powiedz: oddałeś swój obiad sąsiadce, to może dzisiaj niech ona ci się zrewanżuje, bo będziesz głodny.

Gość xbluegirlorwoman
a może on chodzi do niej żeby ją poczęstować czym innym a nie obiadkiem :-P

Gość Gospodyni z czwartego bloku
Jak to mawiała moja babcia " kto ma miękkie serce, ten ma twardą dopę" :)

romans jest u nich pokluczony bo ona jest paskudna z wygladu , starsza od niego i zupelnie nie w jego typie. on mowi ze ja zaluje jedzenia dobry jest

moze macie podbne doswiadczenia z wyzeraczami?

podobnie jest z fajkami ciagle jak przychodzi ( choc jara jak smok) nigdy nie ma swoich przy sobie i zawsze jest to jej " o kurde zapomnialam poczestujesz mnie Ola" i pol paczki minimum mi spali

Nie żal się nam :) Powiedz po prostu mężowi, że nie stać was na żywienie 3 osoby :)

ale on nie widzi problemu nieraz mam jej ochote powiedziec po chamsku ze taka nowobogacka i se nie moze kuchenki kupic za tysiaka

Nie kumam ... Ty gotujesz obiad, z przymusu ---> częstujesz "gościa" i nie masz nic do powiedzenia ?

no wlasnie jak ona jest i widzi ze jest jedzenie to nie mam na tyle bezczelnosci w sobie zeby powiedziec " nie dam , tyle juz u nas zjadla" dodam ze ona nawet jak pozycza cokolwiek np glupie reczniki papierowe to na wieczne nieoddanie!

kiedys co lepsze stracila w moich oczach wiele przez to co zrobila otoz wzielam ja ze soba na impreze ( ona wziela ze soba hajs bo widzialam) i jestesmy przy barze i mowie do niej ze wezme se piwo a ona do mnie "to wez i mi tylko z sokiem" myslalam i bylam swiecie przekonana ze nastepna kolejke kupi ona a jak wypilam piwo i ona tez to mowie " to co po drugim se wypijemy" a ona ze nie chce juz . myslalam ze chociaz powie to teraz ja ci kupie!!!!!!!!!!!

Może po prostu powiedz, że "niestety dzisiaj ugotowałam tylko dla nas dwojaga" i bezczelnie przy niej nałóż na DWA talerze :)

Chamstwo trzeba zwalczać chamstwem ...jak kultury nie kuma :)

nawet jak wyjme 2 talerze i ugotuje na 2osoby to moge sie zalozyc jak znam meza ze ujmie ze swojego talerza oraz mojego i stworzy 3 talerz!

A przede wszystkim z mężem pogadaj, że stołówką Caritas to raczej wasze mieszkanko nie jest :) ...no chyba, że jest :D

kiedys jak poprosilam ja o kupno gazety za 1.99zł to sie upominala jak gdzies mnie spotkala ( ja akurat bylam np z psem na spacerze wiec nie maialm przy sobie kasy ) ale oddalam a ona zawsze na krzywy ryj

W takim przypadku .... Zabierz swój talerz i nie dziel się z "przemiłą sąsiadką", bo skoro Twój Luby taki dobrotliwy niech przez miesiąc czy dwa dzieli się z Nią swoją porcją :D

dlatego nie chodze juz do niej i urywam kontak jak moge. niestety mąż zna ja dluzej itego nie potrafi

kurcze mi by bylo glupio tak zrec u kogos. najlepsze jak sie z nia rozmawia to ona niby nie je takich rzeczy , jej niby wystarczy jogurt i kabanosik w lodowce a schabowe wpierdziela az sie uszy trzesa! i to zawsze 2 kotlety , fura ziemniakow jakby nie jadla z rok

aaaaa i delikatnie zasugerowala w rozmowie ze ma xxx dnia urodziny . mąż nie pamieta o datach wiec ja mu nie powiem nic ze ona ma tego dnia urodziny bo wiem ze kupi jej prezent . a co lepsze zapyta sie jej jak w zeszlym roku co by chciala to wymysli prezent za 139zł a ten kretyn ( bo inaczej nie mozna tego nazwac) go kupi!!! ja specjalnie przemilcze i udam ze zapomnialam o jej urodzinach . pewnie ona mu wspomni niby przypadkiem o tym swoim swiece. tylko jak moj mial urodziny to dostal fige z makiem

Gość jiewdiwei
po kiego gotujesz obiady? jak mąż chce czestować NIECH GOTUJE SAM, po drugie ktoś Ci tu mądrze doradził sobie SAMA nałóż dużo, a niech mąż sie dzieli swoja porcją ciekawe jak dlugo pociągnie.

niektore kobiety to maja tupet !

najgorsze ze ja nie potrafie byc taka chamska .

Gość alejaja_____
A ten twoj maz to jakis glupek niestety.Moze cos kreca na boku...nigdy nie mow nigdy....to nic ze nie w jego typie,moze dobrze ciagnie :D bo dla mnie to takie troche dziwne ze twoj maz tak sie pali do niej

Gość katharsiis...
Zgadzam się z powyższą opinią - niech mąż zacznie gotować. Co do reszty naciągania przez sąsiadkę zacznij jej odpłacać ty samym - że wzięłaś za mało pieniędzy albo w ogóle. Najlepiej też jak najczęściej opowiadaj, że a to remont musicie zrobić, samochód naprawić itd., wymyślaj jak najwięcej problemów finansowych i zawsze przy każdej okazji mów o tym jak to musicie dużo oszczędzać. To tai mój pomysł na ugodowe załatwienie sprawy :) może kobieta sama się domyśli:) A jak nie to trudno - powiedz wprost. Jest dorosła, zarabia na siebie to niech nie naciąga innych. Sami w końcu też musicie z czegoś żyć:)

Gość byle do przodu :)))
ja tez nie potrafie byc chamska... ale z czasem się tego nauczylam!! Poczytaj sobie o asertywnosci, moze to Ci pomoze. I nie daj się , nie masz obowiazku karmienia darmozjada !!

romans absolutnie wykluczam bo ona jest okropna naprawde ! a nie przejdzie gadanie ze nie mamy hajsu bo maz ma sporo kasy o czym ona wie i ona tez jest bogata . wiec w to nie uwierzy.