Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto byl

Kto byl u psychologa?

Polecane posty

Gość kto byl

Chyba musze sie wybrac bo cos ze mna nie tak:( Ale jednak sie wstydze... Napiszcie na czym ta wizyta polega? Jest bardzo krepujaca? O co pyta psycholog? Czy on zaklada jakas karte dla mnie?

Gość kto byl
nikt nie byl?:(

Gość polecam psychologa
Wszystko będzie ok, wszystko Ci powiedzą, no i obowiązuje ich tajemnica zawodowa. Pierwsza wizyta jest najtrudnjejsza, a pozniej juz ok. Powodzenia.

Gość idź, nic nie tracisz
a spróbować warto. Ja byłam najpierw u psychiatry, standardowy wywiad dotyczący tego, z czym przychodzisz (ja poszłam z notatkami, żeby się nie pogubić ;) ), potem kilka pytań, które wydają się bez sensu, ale mają na celu wykluczenie jakichś poważniejszych zaburzeń typu schizofrenia. I generalnie się nie przejmuj, jak się np. poryczysz w trakcie tego wywiadu, lekarze są przyzwyczajeni, dają człowiekowi czas na uspokojenie się. Po wizycie u psychiatry zostałam skierowana do psychologa, który robił tak, że po prostu słuchał, od czasu do czasu zadawał jakieś pytania. Są różne metody psychoterapii, możesz się najpierw dopytać, co ci proponują.

Gość sabia
Wizyta u psychologa to nic krępującego, także warto się wybrać. Rozmowa sama sie rozkręci. Jeżeli czujesz, że musisz iść to idź. Ja na przykład mam swojego psychologa, do którego chodzę raz na jakiś czas, i przyznam, że lepszej decyzji nie mogłam podjąć, ponieważ dzięki temu staję się całkiem innym człowiekiem. A z natury byłam dość nieśmiałą, mało pewną siebie osobą. Każdy powinien mieć takiego terapeutę, z resztą tak jak to jest w innych krajach. Tutaj nie jest to tak bardzo popularne i powiedziałabym nawet że dla wielu jest to temat taboo.