Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jakie to prawo?

Jak to jest z dziedziczeniem?

Polecane posty

Gość matacz ,,,...
spłacą ciotke co za problem nie widze tu zadnego ograbiania

Gość Jakie to prawo?
jakie prawo?normalne Proponuje nauczyc sie czytac ze zrozumieniem

Gość matacz ,,,...
babcia nie miala pojecia co do dziedziczenia jak i calego mozliwego ewentualnego zamieszania ! ciotka wcale jej nie musiała uswiadamiac , zas babcia nie liczyła na złe intencje córki - to proste ! gdyby babci wtedy ktos wytłumaczył co i jak - postapiła by byc moze inaczej , a tak zawierzyła córce ze tak bedzie dobzre !!

Gość matacz ,,,...
Moja babka ma 3 dzieci Jedno z tych dzieci dawno temu wykupilo jej mieszkanie(chyba poczatek lat90)i zameldowalo w nim swoja corke.Teraz mam pytanie czy jak nie ma testamentu czy jej wnuczka ma prawo do tego mieszkanie czy tez to mieszkanie nalezy sie jej dzieciom? ---------------------------------------- oto wiec ten post ... wynika z niego to ze w latach 90 ktos wykupił mieszkanie . kiedy zameldowano tam ową córke nie wiadomo ! byc moze w tamtych latach , ale nie koniecznie .

Gość matacz ,,,...
o tym ze melduje tam swoja córkę powinna poinformowac swoje rodzenstwo , robienie tego za plecami nie jest w dobrym smaku , tym bardziej , ze rodzenstwo owo tez mialo dzieci .

Gość matacz ,,,...
to ze ktos nie ma pojecia o prawie i jego skutkach nie moze byc wykozystane pzrez drugiego ! a tu domniemamc mi wolno , ze mialo to miejsce ! ktos chciał byc sprytny , ale mu sie to moze nie udac jak ci drudzy postawia na to labę !

Gość Jakie to prawo?
takasuka Pytalam sie kto ma prawo do dziedziczenia a nie kto kogo ograbia Nie uzywam polskiego i z gramatyka i ortografia mam na bakier ale czytanie ze zrozumieniem ucza chyba w 1 klasie podstawowki

Gość Jakie to prawo?
matacz ta sprawa wydala sie niedawno.Nikt o tym nie wiedzial

Gość matacz ,,,...
zatem odpoiwiedz , dziedziczy rodzenstwo w pierwszej lini ! wszystkie po rowno , chyba ze dokumenty odpowiednie stanowia inaczej ! póki co o zadnych dokumentach swiadczacych na niekorzysc pozostalej tu dwójki dzieci , nic nie wiadomo

Gość matacz ,,,...
No czyli jest tak jak myslałem ! ciotka robiła to dla osiagniecie kozysci jak majatkowych tak lokalowych ! a skoro nikt z dwojgi dzieci po babce nie wie o tym - to znaczy ze odbedzie sie postepowianie spadkowe i byc moze w nim pzredłozony zostanie testament ! to mozliwe , jesli nie ! troje ludzi po rowno stanie sie wlascicielami mieszkania .

Gość matacz ,,,...
jesli ciotka ma testament - bo jak cwana to moze takowy posiadac ktory swiadczy na jej korzysc , to was wyjebała bez mydła i tato twój ma tylko prawo do zachowku , ale dokladnie nie wiem - testament mozna zaskarzyc jesli nic o nim nie wiecie , linia obrony opierac sie bedzie na mataczeniu w sprawie jednego z dzieci i wymuszenia jak by testamentu , nie ma też wydziedziczenia , tu nie wiem , mus prawnik zerknac ale na całosc sprawy , bo to co ty wiesz jak i nam piszesz to moze byc dopiero czóbek góry lodowej informacji jakie są potzrebne do jasnego postawienia sprawy

Gość Jakie to prawo?
matacz dzieki za odpowiedz ale chyba ta sprawa trafi do sadu

Gość jakie prawo? normalne
gowno wygracie. i tyle. a narobicie sobie wrogow w calej rodzinie. matacz a ty co? prawnik jestes? mylisz sie i to bardzo.

Gość truskawkowy koktajl
ja jestem prawnikiem ale pan matacz wie wszystko duzo lepiej wiec juz sie nie odzywam