Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chybawCiąż

Jestem w ciazy, a ginekolog nie wykryl :/

Polecane posty

Gość chybawCiąż

2 tygodnie temu zrobilam test ciążowy. Wyszedł pozytywnie. Z obliczen wynika ze jestem w 5 tygodniu ciazy. Przedwczoraj bylam u ginekologa. Zbadał mnie, ale mówil ze pochwa nie jest jeszcze rozpulchniona i nic nie widac, ale umówił mnie na USG, na za tydzien. Czy to mozliwe zeby w 5 tygodniu ciazy ginekolog jej nie wykryl przy badaniu?

Gość mozliwe - najwcześniej ciążę
wykrywa test z krwi

Gość chybawCiąż
i mam jeszcze jedno pytanie? czy usg które mi zrobi ginekolog w celu wykrycia ciązy to usg zwykłe czy dopochwowe?

Gość mozliwe - najwcześniej ciążę
trzeba było lekarza spytać. Jasnowidzami nie jesteśmy :) Na ogół robi się przez powłoki brzuszne. Jeśli kazał ci coś pić przed badaniem, to tak będzie. Jeśli nie, to dowcipnie...

W piatym tyg ciazy zazwyczaj widac juz malenki pechezyk ciazowy na usg dopochwowym.Mozliwe ze u ciebie nic nie widac bo obliczenia nie sa precyzyjne i nie jest to jeszcze 5 tydz. Obliczenia od ostatniej miesiaczki sa czesto mylne. To zalezy jak długi miałas cykl i dokładnie w ktorym dniu cyklu zaszłas w ciaze a to bardzo trudno stwierdzic. Dlatego tez termin porodu ustalany od ost miesiaczki a sam porod bardzo czesto sa rozne. Lekarzom nie chce sie dokładnie liczyc i wypytywac o długosc cyklu itd a i my czesto same nie wimy kiedy zaszłysmy w ciaze U mnie tez test wyszedł pozytywnie w drugim tyg a ciaze stwierdzono dopiero w szostym.Radze poczekac na wizyte i usg.Skoro test wyszedł pozytywnie znaczy ze ciaza jest .Trzeba uwazac teraz na siebie. Mam nadzieje ze cos pomogłam.Pozdrawiam

Gość usg bedzie dopochwowe
a ze po szyjce jeszcze nic nie widac to nic dziwnego - to bardzo wczesna ciaza. Dla pewnosci zrob sobie bete z krwi

Gość czerwona szpileczka
Mialam ten sam problem, tylko zapomnialam, kiedy dokladnie mialam ostatnio miesiaczke, wiec nie mozna bylo ustalic tygodnia ciazy :( Po pierwszej wizycie nie bylo nic widac i lekarz kazal przyjsc za tydzien. Pozniej dalej nic nie widzial. Po kolejnym tygodniu skierowal mnie do szpitala. Hormony ciazowe utrzymywaly sie na bardzo niskim poziomie, rosly minialnie. W szpitalu tez nic nie widzieli. Pozniej dostalam zastrzyk na poronienie i tak to sie skonczylo :( Prawdopodobnie ciaza byla pozamaciczna, gdzies schowana lub obumarla. Lekarz nie potrafil sam tego wyjasnic. Ale w twoim przypadku wyglada na to, ze bedzie ok. Duzo czytalam na ten temat i wiem, ze w 5 tygodniu rzadko kiedy cos widac. Slyszalam, ze najlepeij isc do gina w 7 tygodniu - wtedy ladnie widac. Wszystko bedzie dobrze kochana! :)