Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kafferina

kolorystyka nowego mieszkania wątpliwości

Polecane posty

1. czy do jasnych mebli (kolor dąb milano, system doors z black red white) pasuje kolor cafe latte dulux? 2. czy do jasnych mebli pasuje kolor dzikie wino dulux? 3. czy kolor cafe latte pasuje do sypialni wraz z moulin rouge - czy to nie za ciężkie połączenie do sypialni czy lepiej wybrac pastelową brzoskwinię albo białą czekoladę? 4. czy urzadzenie mieszkania (małego - 36 m) takimi samymi meblami wszędzie to dobry pomysł?

mam te same meble beż do beżu nie pasuje, zleje ci się w jedno i będziesz miala sraczkowato w całym mieszkaniu ja do tych mebli mam ściany białe ale pasowałyby do nich wszystkei ciemne kolory ścian a cale mieszkanie w jednych meblach? czy ja wiem, ja bym dała do sypialni inne, bo będziesz się czuła tak, jakbyś miała jeden pokój tylko ale to tylko moje zdanie, to Ty masz sie dobrze u siebie czuć ja się w swoim domku czuję świetnie :)

No właśnie wolałabym uniknąc dzielenia przestrzeni, dlatego np. w części kuchennej nie kładę żadnych płytek, chcę zrobic przeszklone drzwi między sypialnią a pokojem dziennym. To bardzo mała powierzchnia, wdaje mi się, że różne meble by się pogryzły :) Do tych mebli wzięłabym kilka przeszklonych frontów, może jakieś białe elementy - żeby ich nie wchłonęło cafe latte Ewa, mogłabys ocenic czy te meble w rzeczywistości są jaśniejsze cz ciemniejsze niż na stronie? http://brw.com.pl/pl/kolekcja/8-Pokój+dzienny/57-Doors/page/2

kolor, jaki nam się wyświetla - w dużej mierze zalezy od ustawień naszego monitora :) na moim jakies różowate powychodziły :) w rzeczywistości są beżowe, powiedziałabym, że dość jasne piszesz o szklanych drzwiach do sypialni - ale chyba szkło mleczne? po to sypialnia, żeby m.in. łóżka nie ścielić, no to nie może być widoczne z saloniku a te meble beżowe, sciany beżowe... białe to za mdłe by było, jakiś mocny kolor by się przydał, jeśli juz uparłaś sie na ściany caffe latte

Drzwi sypialni nie są po przeciwnej stronie łóżka. W mieszkaniu będę mieszkac z mężem, więc dośc komfortowo... A że pokoje są malutkie to chcę jak najwięcej przeszkleń... W sypialni będzie jedna sciana pomalowana moulin rouge duluxa, co do pozostałych w sypialni... mam problem. Jedną ścianę w salonie chcę pomalowac "dzikim winem". Nie będzie się gryźc z meblami???

Gość Vink
najlepeij jakbys wkleila link do tych mebli. jezeli sa w jasnmy kolorze to ja jedna sciane pomalwoalam na cimenym - fiolet, olwikowa zielen, czkolada . tez jestem za tym ,zeby miec meble z rtego samego ''zestawu'' ,w sensie zeby nie byly rozne.

Gość własnie się zastanawiałam nad
kolorami do mojego nowego mieszkania do salonu wybrałam dulux - magnolia, a jedna ściana babie lato, a meble z brw syriusz myślę, że Ty fajnei dobrałaś kolory, ale koniecznie pomaluj jedną, amoze dwie ściany na jakiś konntrastujący, bo faktycznie z beżowymi meblami moze się wszytsko zlać

ja w jednym pokoju mam jasne meble i jasne ściany,postawiłam na mocne dodatki-czerwone :dywan,rolety,poduszki,pledy (sofa też jest jasna,a kiedyś można dokupić do niej inne obicie,bo z ikei),duży obraz no i drobiazgi faktycznie meble na tle ścian są mało widoczne,ale mi akurat się to podoba,niedawno miałam remont i znowu ten pokój pomalowałam na jasno,pomyślałam,że jak mi sie znudzi to łatwiej zmienić dodatki co do ciemnych kolorów-zabierają dużo światła,przedpokój z brzoskwiniowego pomalowałam na ciemnoczerwony,mimo,że zmieniłam w żyrandolu żarówki na dwa razy mocniejsze uważam,że jest za ciemno-nie spodziewałam się,że kolor aż tak potrafi przyciemnić pomieszczenie moim zdaniem-urządzaj jak chcesz,bo przecież każdemu co innego się podoba,a to Ty tam będziesz mieszkać i to Ty masz się dobrze czuć,mieszkania się przecież co jakiś czas maluje,więc jak będzie z kolorami coś nie tak-można po kilku latach zmienić

Gość Urszula098
Ja bym postawiła na jakieś charakterystyczne dodatki żeby nie było zbyt mdło. W Millihome.pl może coś znajdziesz.