Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamminna

JAK UBIERACIE NIEMOWLE NA DWÓR

Polecane posty

Gość mamminna

w taką pogodę? 13 stopni i słoneczko, chmurka, wiatr???

Gość Katarzyna mama Kuby
A ile miesięcy ma Twoje dziecko? Ja moje- 7mies w body z długim rękawem, bluzkę i kurtkę taką z podpinką, rajstopy i spodnie. Do tego bawełniana czapka. Jeździ w spacerówce. Jak śpi to przykrywam kocem polarkowym

Córka ma 9 miesięcy... Body z krótkim, bluzeczka bawełniana z długim, kurtka i czapeczka. A na dół - rajstopki, spodenki i jesienne buty.

Gość moj ma 19 miesiecy
spodnie lniane,adidasy,podkoszulek bez rekawow, koszula bawelniana i kamizelka welniana. Na glowie czapka z daszkiem

Gość mamusia corusi
moja mala ma 3 miesiace i ubieram ja zwykle body krotki rekaw bluzka bawelniana i w zaleznosci czy jest troche cieplej czy chlodniej, bluza taka niezbyt gruba lub jak zimniej bluza taka misiowa, troche cieplejsza. i spodenki. i czapeczka cieniutka. gdy ide gdzies wczesnie rano i jest mocno zimno to cienkie rajstopki pod spodenki ale tak od poludnia juz jej nie zakladam bo jest cieplej. no i kocykiem przykrywam.

mi się pediatra kazał kierować zasadą "jedna warstwa więcej jak u mamy" oczywiście przy dziecku jeszcze w wózku bo biegające to wiadomo trochę lżej się ubiera :)

Gość mamminna
mała moja ma 4,5 miesiąca, zakładam jej body z krótkim rękawem na to bluzeczka i bluza zapinana na zamek, a na dół spodenki i skarpetki, czapeczka ażurkowa, przykrywam kocykiem polarkowym ale mam wątpliwości czy jej nie za gorąco, podczas spaceru jak ma ciepły karczek to odkrywam, a obok przejeżdżają mamy z tak bardzo grubo ubranymi że się wystraszyłam że może za lekko ubieram, tylko jak potem będą ubierać zimą??? skoro już teraz tak grubo? urodziłam latem i nie mam pojęcia..

Gość widzicie te szczepienia
mammina - niektore mamy nieco przesadzaja z tym grubym ubieraniem. Ja bylam w Polsce w czerwcu - skwar nie do wytrzymania a roczniak mojej kolezanki w bodziaku, bluzce z dlugim rekawem, spodniach od dresu i czapeczce z nausznikami (bawelnianej). Pytam jej sie czy mu nie za goraco to dostalo mi sie :D Moj wtedy biegal w podkoszulce i szortach-bokserkach - a w UK jest przeciez jeszcze wiatr, w Polsce raczej nie ma, moze maly zefirek :)

Gość mamminna
o lecie to mi nic nie mów, pamiętacie te upały, 30 stopni w cieniu a dziecko malutkie w czapce bawelnianej i pod grubym polarowym kocem! teraz ta pogoda taka nie wiadomo jak ubierać:/

Gość tak dziecko kiedyś
moja ma 8 miesięcy dziś byłam z nią na spacerku , a byłą ubrana tak : spodenki - grubsze , bodziak , bluza , kamizelka ala puchowa , czapeczka bawełniana - bo wiatr i adisdaski na stópkach