Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak nooo jakkkkk

Czy angielski jest łatwy?

Polecane posty

Gość jak nooo jakkkkk

Kurcze uczę sie go już kilka lat i doopa :O Jakie macie sposoby na naukę tego jezyka? Pytanie do tych co mieszkają za granicą i znają już angielski. Jak uczyliście się tego języka? Tylko poprzez codzienny kontakt??? A może jakies ksiażki kupowaliście tam - za granicą? Jeśli tak to jakie? Ja już nie mam sił i pomysłu na naukę. A widze, że niektórzy pięknie się posługują tym językiem zwłaszcza w piśmie.

Gość wiem co mowieee
cale LO nie umialam angielskiego dopoki nie wyjechałam sama do paryza. od tamtej pory umiem angielski w stopniu komunikatywnym ( ale wciaz sie uczę) trzeba go uzywać przede wszystkim inaczej nie ma szans.

Gość Paulana
jesli chodzi o pismo to powiem ci ze ja baaaardzo duzo i to w kilka miesiecy nauczlam sie poprzez rozmowy z obcokrajowcami. rozmowy sa luzne i nie wymagaja jakis trudnych wyrazen a pozniej wszystko zalez o czm sie rozmawia. pisalam razem z www.slownictwo.pl i teraz jest o wiele lepiej. Wiem o co ci chodzi uczsz sie i uczysz w ciagu minuty zapomniasz i masz wrazenie ze stoisz w miejscu. na tym etapie to tylko kontakt bezposredni z jezykiem obcym. pojdzie o wiele szybciej nparawde

Gość jak nooo jakkkkk
w Paryżu??? po angielsku??? Przecież francuzi nie znają innago języka poza francuskim.

Gość wiem co mowieee
korzystam z couchsurfingu.

Gość jak nooo jakkkkk
no właśnie. Dokładnie tak jest. Uczę sie - niby wiem a jak mam cos powiedzieć to zero :O zatyka mnie i już nie pamiętam :O Na pewno z żadnych książek nie korzystaliście? a może słuchać radia i tv w tym języku???? Ale oni tam tak szybko mówią że zanim załapię pierwsze zdanie to następnych już nie rozumiem 😭

Gość jak nooo jakkkkk
a co to jest couchsurfingu.?????

Gość wiem co mowieee
to taka ala organizacja ludzie maja na stronie www swoje profile, i oferuja Ci nocleg na calym świecie za darmo. ja ostatnio korzystalam na kanarach i bylo zajebiscie. 5 dni nocleg za free plus towarzystwo, poznajesz mnostwo ludzi. bajka.

Gość jak nooo jakkkkk
jacie :D też tak chce podaj namiary

Gość jak nooo jakkkkk
próbowałam filmów ale nie wszystko rozumiem i coo???

ja się uczyłam angielskiego z ksiazek. Naucz sie podstaw (słówka, 3 podstawowe czasy perfekcyjnie) i jakoś pójdzie rozumienie filmów, nie musisz wszystkiego przecież rozumieć ale pomału, pomału z czasem jak będziesz znać więcej słówek to więcej zaczniesz rozumieć :)

Gość wiem co mowieee
couchsurfing.com

Gość Paulana
no a rozmawialas juz z kims z zagranicy? sprobuj

Gość jak nooo jakkkkk
skończyłam studia i tam 5 lat angielski. Miałam 5 -tki a na końcu egzamin pisemny z całości (5 lat) - zdałam na 4 i ustny zdałam na 3+ :O wiec rozumiem ale mówic nie umiem :O Z filmów np rozumiem pojedyncze słówka ale nie wszystko :O maskara, sama w domu nie mam mobilizacji i czasu :O a codziennie zagladam do książki i codziennie stwierdzam że nic nei umiem :O

Gość jak nooo jakkkkk
teraz siedze w pracy i też skacze po jakichś kursach i sama nie wiem od czego tu zacząć. Początki sa łatwe i niby wiem..a jednak powtórzyć nie potrafię na drugi dzień :O

Gość Paulana
mam to samo a o wmowe boje sie najbardziej. tyle ze kolega ciagle naciska bym zaczela. w koncu mamy sie spotkac i kto mi powie jak bedziemy rozmawiac??? :D nie wiem

Gość jak nooo jakkkkk
czy ktoś z was, kto zna angielski może powiedzieć że jest łatwy?? Że po jakims czasie nauczanai " zaskoczy " w głowie jakieś trybo i wszystko jasne??? Bo ja czasem mam wrażenie że niektórzy sami nie wiedzą co mówią w danym jezyku a gadaja bo wiedza że reszta ich nie rozumie . Jak to jest??

Gość Paulana
wydaje mi sie za najwazniejsze jest znac duza ilosc slow a przede wszystkim kontak z anglojezycznymi!!!!!!

Gość jak nooo jakkkkk
to bede zakuwać słówka zobaczymy :)

Gość ha aha ..
filmy w orginale napisami (subtitles) mozna sciagnac z netu

Gość ha aha ..
przyjemne z pozytecznym ;)

Gość Paulana
no wlasnie bo najwazniejsze to znac slowa i wiedzic o czym rozmawia dana osoba a wiesz jak najlepiej jeszcze sie uczyc tego? znam to po sobie..,.....najlepiej ucz sie np dwuczlonowych wyrazeń. nie pojedynczych slow tylko laczonych w jakies znaczenie. wtedy z czyms sobie skojazysz i zapamietasz

Gość jak nooo jakkkkk
paulana dzieki, spróbuje twoich metod

Gość Paulana
;) ja to jednak madra jestem :P tle dzis pomoglam na forum. a to prezent dla mam a to angielski a teraz dziewczyna z depresja :D normalnie chyba gg podam i w roznych roznistych sprawach bede pomagac:D

Gość jak nooo jakkkkk
no podaj pogadamy na tlenie :) z resztą jak chcesz :)

Gość jak nooo jakkkkk
aś sie dowartosciowała dzisiaj paulana :D

Gość Paulana
nooo ale moj angielski to perfekt tez nie jest :) ja nie studiowalam go 5lat, rozmawiam z ludzmi ale to takie wszystko komunikatywne:) a mimo ze kieds ktos mi powiedzial ze bardzo dobrze mowie po angielsku i ciezko odroznic mnie od kogos z zagranicy (mam dobry sluch pewnie dlatego) to nadal sie boje odezwac do kogos:)jak podam tu numer gg to mnie nachodzic beda:)

ja po liceum znalam angielski w stopniu ciut lepiej niz komunikatywnym. niestety prawda jest taka ze 2-3 godziny angielskiego w tygodniu nie zrobia z nikogo mistrza. najlepszym sposobem jest oczywiscie wyjazd do kraju anglojezycznego i osluchanie sie z jezykiem. w klasie maturalnej bylam jedna z najlepszych uczniow z angielskiego w szkole, niestety po przyjezdzie do UK okazalo sie ze moj angieslki mowiony nie jest taki dobry jak myslalam. jesli ktos nie ma mozliwosci wyjazdu za granice to inna metoda jest: - zapoznanie angielskojezycznych studentow mieszkajacych w Polsce - nawiazanie znajomosci przez skypa z ludzmi mowiacymi po angielsku - ogladanie filmow po angielsku (ja przerobilam 2 razy cala serie ally mcbeal z napisami po angielsku) - czytanie ksiazek po angielsku i wypisywanie niezrozumialych slowek - to lepsze niz zakuwanie slownika na pamiec - ogladanie anglojezycznych programow na youtube, ja np lubie hells kitchen oraz gordon ramsey's kitchen nightmares - czytanie anglojezycznych stron www, np wiadomosci bbc itp - zapoznanie innych ludzi chcacych aktywnie uczyc sie angielskiego i organizacja cyklicznych spotkan gdzie np przez 2 godziny rozmawiacie wylacznie po angielsku. powodzenia