Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość makaczka

menu 8 miesieczniaka

Polecane posty

Gość makaczka

moja coreczka wlasnie skonczyla 8 miesiecy i tak mysle czy jej menu nie jest za ubogie jak na ten okresm jak jest u was? co jedza wasze pociechy w podobnym wieku?moja je rano kaszke mleczno ryzowa potem na deser owoce z biszkoptami lub jogurt, potem zupka miesna z warzywami, po poludniu mleko lub kaszka ewentualnie jajecznica na parze i na kolacje po kapieli butla z mlekiem

Gość makaczka
dzieki na pewno skorzystam

Gość tez mamcia545
ja mam ten sam dylemat bo maz mi dzis powiedzial ze maly dostaje za duzo slodkiego rano pije mleko ok 200ml z dodatkiem kaszki smakowej potem kleik ryzowy z owocami na obiad zupa miesna lub rybna ok 17 dostaje kaszke na gesto taka na wode i przed snem gotuje mu grysik na mleku i tylko do tego dodaje troszke cukru niewiem co mam myslec...

Gość tez mamcia545
piszcie cos

Gość fionka7643
Mój ma 8,5 i je to co my. Oczywiście bardzo slonych rzeczy nie je. Ale takie w miare to je.

Gość jestem duża
moja córka ma prawie 8 miesięcy , a ja zamiast wprowadzać jej rózne dania czuje się upośledzona w tym temacie , więc chętnie poczytam co podajecie swoim dzieciom ;) Ja mojej daję : zupki z rybką , indykiem czasem kurczakiem ..... ale wole z indorem :D zupki są z porem , koperkiem , pietruszką , cukinią ,marchwią , ziemniakami , burakiem ,brokułami, kalafiorem ,żółtkiem (oczywiście różnie pomieszane nie wszystko na raz) zagęszczam kaszą manną , ryżem , kleikiem lub drobniutką kaszą (np. krakowską )...albo i wcale ;) W moim wypadku obiadek to pół biedy gorzej z deserkami , bo córka ma skazę więc wiele produktów odpada , deser u mnie to zawsze jakieś owoce , nie robiłam jej nigdy jeszcze jakiś kisielów czy coś , albo z makaronem jakiś dań ....mam jakiś wewnętrzny hamulec ..

Gość przepisy-dla-dzieci
niemowlętom się nie dosładza ani nie dosala. Owoce są wystarczająco slodkie, a potraw naprawdę nie trzeba dosalać szkodzi to na nerki dziecka itp. Zamiast dosalania stosuje się inne triki, u mnie synek lubił jak dodawałam majeranek, można dodawać inne przyprawy ziołowe. Poczytajcie co jest dozwolone w danym miesiącu np w 8 jak karmicie piersią: http://www.przepisy-dla-dzieci.pl/Cooking?categoryId=49&page=1 Tu macie kolejność wprowadzania posiłków, jak gotować itp.