Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniiielkaa

Myć włosy po farbowaniu czy nie myć ???

Polecane posty

Gość Aniiielkaa

Niby na opakowaniu jest napisane żeby umyć włosy po koloryzowaniu, ale z tego względu że produkt którym będę się farbować to taki "trwalszy" szampon na 28 myć przypominający bardziej odżywkę niż normalną farbę - loreal richesse diacolor - uważam że mycie 'po' jest niepotrzebne, zwłaszcza że będę myła 'przed', jak myślicie, mogę ich nie myć po farbnięciu się, mimo że na op. zalecają czy jednak lepiej umyć? Ma ktoś może jakieś doświadczenie z tym?

Gość no jak?chyba farbe z wlosow zm
yc musisz no nie?bez sensu jest to co napisalas

Gość Aniiielkaa
Sorry, źle sformułowałam, to że trzeba później wypłukać farbę pod wodą to wiem i tak też zrobię oczywiście, chodzi mi o to czy mogę ich wtedy nie myć szamponem do włosów- na ulotce zalecają żeby umyć, ale ja właśnie chcę tylko spłukać samą wodą bez ponownego umycia ich

Gość ale po co myjesz włosy przed
farbowaniem? przecież właśnie farbuje sie na tłuste włosy

Gość moj ojciec mial swego czasu
lepiej umyj ale tylko raz.ja tak robie.

Gość smanna
Ja kiedyś nie umyłam po farbowaniu szamponem, zawsze to robiłam i ten jeden raz gdy się śpieszyłam odpuściłam to sobie. Cały dzień towarzyszył mi smród tej głupiej farby, który na dodatek zrobił się intensywniejszy. Poszłam na ważne spotkanie i przyjaciel nie umiał przy mnie wysiedzieć, uciekał na drugi koniec ławki, a ja nie wiedziałam o co mu kurna chodzi, że tak ucieka, dopiero potem delikatnie napomknął, że nie lubi aż tak silnym perfum i nie potrafi wytrzymać tego zapachu...a to ta farba ;/

Gość dkfkghgn
umyj szamponem, ja tez ise farbuje ta farba i fryzjerka mi zawsze myje szamponem

Gość aneta744
a powiedzcie mi czy włosy po farbowaniu myc szamponem do wlosow farbowanych czy mozna zwykly ? bo ja zawsze zwyklym mylam ale teraz mam fajny rudu kolor i nie chce by mi szybko wyblakł :P ?

Gość akh dsf
rudy tak czy inaczej szybko blaknie w sumie wszystko jedno jakim szamponem myjesz

Gość dzigi łigi
Tak jak już ktoś napisał - farbę nakłada się na tłuste włosy. A myje się po to, by zmyć resztki farby. Inaczej może ona podrażnić skórę głowy albo spalić włosy

Gość gość
Można umyć i najlepiej wybrać szampon do włosów farbowanych, przeciwłupieżowy wypłukuje kolor.

Gość gość
A po co myć? Wystarczy dokładnie spłukać letnią wodą. Ja tak robię od lat.