Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arczi03

ból nogi

Polecane posty

Gość arczi03

Witam, Mam taki problem, otóż gdy szybko idę zaczynają boleć mnie nogi. Nie chodzi o to, że dużo chodzę i bolą mnie ze zmęczenia. Ból odczuwam w połowie kości piszczelowej. Proszę o pomoc.

Gość wikki77
miażdżyca kończyn dolnych Ile masz lat ?

Gość ONA ODPOWIADA
Na wszystkie Twoje pytania opowie lekarz..najlepiej ortopeda pozdrawiam

Gość dokładnei tak miażdżyca
miażdżyca, niewydolność żylna albo brak potasu i magnezu pijesz dużo kawy, herbaty ? stresujesz się ? jesz dużo słodyczy i białego pieczywa ? masz widoczne pajączki (rozszerzone żyłki) na nogach ? masz spuchnięte nogi wieczorem ? jeśli to brak magnezu to wystarczy suplement jesli to problemy z żyłami to powinnaś kupić jakiś preparat wspomagający krążenie w nogach (coś z diosminą, kasztanowcem lub miłorzębem) jeśli masz pajączki i puchną nogi warto skonsultować to z lekarzem, być może będziesz musiała zrobić usg żył i sprawidzić na ile są wydolne jesli palisz papierosy to pomyśl o rezygnacji z nich, palenie przyspiesza powstawanie żylaków i niewydolności żylenej spowodowanej miażdżycą

Gość arczi03
nie pale, nie pije kawy, herbatę tylko rano, natomiast jem dużo słodyczy i białego pieczywa, nie mam rozszerzonych żyłek na nogach i nie mam spuchniętych nóg wieczorem wydaje mi się, że jest to spowodowane brakiem potasu i magnezu, ponieważ prawie wcale nie jem owoców i warzyw

Gość Steffany
W takich przypadkach b. pomocne są kompleksery argininowe, np. rewelacyjny ProArgi 9. Mojaj mama cierpi na chromanie przestankowe (bóle nóg po przejściu kilkuset metrów) od dawna. Proargi stosuje od pół roku i jest BARDZO duza poprawa. Nogi nie bolą prawie, nie rwą tez wieczorem. Polecam.