Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukamszukam.....

Budowa domu ???

Polecane posty

Gość szukamszukam.....

Przeszukałam już ogromną ilość stron i nic konkretnego nie znalazłam, może jest tutaj osoba, która budowała dom i napiszę mi coś o kosztach. Ile mniej więcej trzeba funduszy na postawienie do stanu zamkniętego domu 120 m2 Wpisy na innych forach mnie przerażają 350- 400 tyś zł ? Czy to jest realna cena , jeśli tak to jednak lepiej byłoby kupić mieszkanie, a w przyszłości działke za miastem. Liczę na rady i informacje z pierwszej ręki, za każdy wpis dziękuje :)

Gość ja na caly dom
bez urzadzenia ktore mialam, procz wanien, ubikacji zmywarki pralki lodowki, zaplaciam 400 tys. z wykonczeniem i wszzystkim. z kominkiem itd

Gość ja na caly dom
i dom moj ma jakies 140 m2

Gość Beatkowiec
Chwyć kielnię będzie taniej i będzie lepsze sranie

Gość szukamszukam.....
Działki nie wliczam , ponieważ w różnych częsciach Polski są różne ceny itd Chodzi mi o sam dom.

Gość ja na caly dom
ja tak jak mowie 400 tys z groszem wydalam. dom od podstaw, fakt ze jeszcze nie jest pomalowany na zewnatrz i nie ma poreczy na balkonach. ale w srodku wszystko wymalowane, nowe firanki, tapety, farby, panele. i wszystko nie najnizszej je jakosci.okna take fajne bo od srodka biale, a z wierzcha sa brazowe :D o ja mysle ze jak ty beje oszczedzala to wystarczy 450 tys ze wszystkem wszystkem razem z kierownikiem budowy itd. tyle ze moj jeno maz malowal sciany i troche robil w nim :D

Gość sluchaj lewiatana
na wszystkim zna sie

Gość dommmmmmmmmmmmm
Do nowego domu wprowdzilismy sie w listopadzie 09,oprocz tarasu,balustrady przy schodach i kilku detali wydalismy 380 tys,dom ma 120 metrów.Zalezy od materiałow jakie zakupicie,czy jest mozliwosc podlaczenia sie do kanalizacji i centralnego,jak nie to koszta dodadkowe typu oczyszczalnia,piec.W kazdym razie ni jest to tania impreza,ale komfort niesamowity:)

Gość kocichrupek24
Zależy od wielu rzeczy - jeśli masz działkę nieuzbrojoną to za same media, pozwolenia i projekty zapłacisz 10 -15 tysięcy. Do tego koszt działki budowlanej. Jeśli nie będziesz wykańczać z zewnątrz to się zmieścisz w kwocie 400 tysięcy, ale bez szaleństw typu kostka przed domem i marmury w łazience. Po prostu panele podłogowe, okna plastikowe, stolarka z MDFu. No i nie mówię o umeblowaniu. Zrobienie łazienki w miarę prosto ale przyzwoicie kosztuje 6-7 tysięcy. A łazienki masz zapewne dwie. Do tego wiele zależy od tego czym dach pokrywasz - blacha wychodzi dwa razy taniej, ale musisz po paru latach malować później zmieniać. Samo ogrodzenie działki to niekiedy koszt paru tysięcy. Pomyśl sobie w ten sposób - za jedno okno platikowe dwukomorowe zapłacisz 1200 zł, schody drewniane bez bajerów jakieś 7 tysięcy złotych. Sama kuchnia to niekiedy wydatek 20 tysięcy.

mi sie podoba , spedzilem pare wieczorow na poszukiwaniach....znalazlem tez pare innych .....

Gość kocichrupek24
Bardzo fajny projekcik - dobrze zaplanowana pomieszczenie gospodarcze przy garażu - tam zawsze jest piec do ogrzewania no i musisz wiedzieć czym chcesz ogrzewać. Jeśli węglem to będziesz musiał go gdzieś składować. Garaż lepiej jest mieć poza domem powiem szczerze....

to prawda z tym garazem ale mam waska dzialke wiec albo taki albo zaden.... ajk pisalem nie jest to jedyny projekt ktory mi odpowiada ale ten jest w pierwszej piatce .... pozatym garderoba przy sypialni i lazienka tzw malzenska sa ok.... nikt z gosci ci nie wlazi i nie grzebie w rzeczach ... to super sprawa---

a ty kocichrupek dobrze zorientowany czy moze zorientowana widze , pracujesz w budowlanym ? ;-)

Gość kocichrupek24
Twój projekt wydaje się bardzo mądrze rozplanowany, chociaz z tego co widzę to jest bardzo mały domek i zwłaszcza na parterze będzie mało miejsca. Mi się średnio podobają takie duże salony z bezpośrednim wejsciem do kuchni. Lepiej mieć oddzielnie i kuchnie z jadalnią rozdzieloną. Poza tym naprawdę zadbaj o to, żeby miec jakies gospodarcze pomieszczenie bo bez tego to lipa. A gazem nie nagrzejesz bo się zrujnujesz. Niedawno właściwie w całości urządzaliśmy wiele rzeczy w domu, więc jestem na bieżąco i wiem co naprawde wkurza.

Gość kocichrupek24
ja pracuje przy blachach dachowych:D:D:D Wiec coś tam o tym wiem, bo muszę, ale więcej z urządzania naszego rodzinnego domu kojarzę. Czuję się po prostu poinformowany, bo przerabiałem to.

Gość do szukam
te ceny sa kosmiczne ja za dom 140 m.zapłaciłam 180 tys.,bez działki,jak poszukasz po znajomych jakis dobrych fachowcow ,materiały kupisz ze sredniej połki to sie w tej kasie zmiescisz.duzo tez zalezy od regionu w ktorym mieszkasz,ja jestem ze slazka,

to moze wiesz czy da sie pokryc dach blacha cynkowa ?

ze slaska hmmm to jak ja taki niski koszt ze az mi serce skoczylo..... gdzie tak tanio i z jakich matrialow zdradz troche .. ;-)

Gość taa niedobra pupa
kocichrupek24- a co sadzisz o domach z bali?

Płacicie ogromne sumy, ponieważ PO 1- Macie 2 lewe ręce do roboty PO 2- nic wam sie nie chce robić i za każdą duperele słono płacicie ekipie budowlanej, która potem cichaczem się z was śmieje i zamurowuje wam własne gówno w ścianie. Moi znajomi, a także rodzina wybudowała domy po 100m za 70 tys (CAŁOŚĆ, ale bez działki), ale zakasali rękawy i chwycili się łopaty, a nie pazury wymalowane i w szpilach po budowie łazic...

Gość taa niedobra pupa
ja za dom 140 m.zapłaciłam 180 tys.,bez działki, a z czego był budowany? I te 400 tys. to wy daliście za sam dom czy to cena z działką?? Bo mało kto ma chyba taka kasę...

cux dzieki piekne za wywleczenie prawdy o tutaj piszacych na swiatlo dzienne ale moze jest tak ze nie wszyscy sa nauczycielami i moga sobie pozwolic na robote w wakacje czy po 3 lekcjach ? wiec skoncz obrazac i spierdalaj....

Gość taa niedobra pupa
Ja jestem jedna sama i nie wiem czy dałabym radę pracowac na budowie.... Ale prawdą jest, że oni zdzierają, i trzeba szzukać mozno i przebierac

Gość do szukam
porotherm 44,otynkowany,okna plastikowe zewnatrz brazowe,łazienka nie mała i nie tania ale nie za 7 tysiecy tylko za 3,schody z płytek bo szkoda mi było kasy na drewno,ogrzewanie podłogowe,na podłodze płytki,w pokojach panele,kuchnie na zamowienie za 7 tys,nie za 20.na dachu gonty,podjazd z kostki granitowej ale kupionej w okazyjnej cenie,porecze kute,do wykonczenia została łazienka na poddaszu i jeden pokoj

Gość kocichrupek24
Domy z bali? hmmm jak dla mnie to jest ekstrawagancja. Nie nadążysz z impregnatami i poza tym taki dom to pracująca konstrukcja. Szczerze polecam coś lekkiego teraz nawet z itongów całość można robić, dasz z wieńcem osadzisz na lekkiej konstrukcji, ocieplisz i masz poddasze idealne. Blacha ocynkowana to może i był patent, ale na garaż blaszak na osiedlu. Blachodachówki są lepsze no i podbicia nawet z blachy trapezowej zrobisz jak się uprzesz ładne.

wiesz przypuszczam ze wiekszosc ludzi poprostu idzie po kredyt i placa ... jak za zboze nie wszyscy maja talent czas i znajomych do pomocy , wiekszosc niestety musi za wszystko slono placic....