Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Morelowa Panna

Hej Panowie, dlaczego boicie się ambitnych kobiet?

Polecane posty

Gość Morelowa Panna
Masz rację, nie zawsze ;) ale ...........nie zawsze...

Gość Morelowa Panna
Boogieman, to straszne to o czym piszesz, ale niestety prawdziwe..............Mam wrażenie, ze faceci niby lubią kobiety, którymi można się pochwalić, ale często za partnerki wybierają sobie zupełnie inne...........

Gość po co te ambitne
skoro zwykle nieurodziwe

Mężczyźni lubią dominować w każdej dziedzinie, taka już ich natura ... i nikt na to nic nie poradzi. Bystrej kobiecie niewielu facetów zaimponuje, więc nawet nie próbują, bo wiedzą, że tylko się ośmieszą.

Gość Morelowa Panna
No to w ten sposób tylko głupota ma szanse na rozmnożenie się :D

Gość Załamany Wszystkim
Ambitna kobieta jeśli jest ładna, zapewne będzie trudna to utrzymania przez przeciętnego faceta, który urodą czy zarobkami się nie wyróżnia.

Gość Morelowa Panna
Ambitna nie będzie chciała , byś ją utrzymywał....prędzej nastąpi zmiana ról.

Ambitnych kobiet jest nie wiele. U większości kobiet ambicja kończy się na urodzeniu dziaciaka i pójścia ma macierzyński. Tych naprawdę ambitnych się nie boimy.

Gość Morelowa Panna
A jesteś ambitny????????????

Gość Morelowa Panna
No właśnie....po co się uczyć i potem wszystko zaprzepaścić rodząc na potęgę...też tego nie rozumiem..

Gość Załamany Wszystkim
Wolę mieć głupiutką i skromną, niż ambitną i bufonowatą.

Gość aliceesme
Lizak dlaczego twierdzisz że jest mało ambitnych kobiet? Moim zdaniem jest nas coraz więcej, kończymy studia, dostajemy ambitną pracę (niekoniecznie idzie to w parze z dobrymi pieniędzmi) i realizujemy się!!!

Gość to zabaawne co piszesz
bo jak spytać jakiejkolwiek to KAŻDA chce żeby jej facet był od niej mądrzejszy, zaradniejszy, bogatszy itd... Więc to oznacza, że SAME chcecie być MNIEJ inteligentne, zaradne od swoich facetów. co za tym idzie i tak chcesz faceta przy którym będziesz tą głupszą ale jak faceci chcą tą głupszą.... to po nich jeździcie. żal typowa babska niekonsekwencja :P

Gość Morelowa Panna
Czy kobiety ambitne są bufonowate????????????? Też coś, nie wszystkie...

Gość aliceesme
a ambicja nie znaczy bufonowatość -to już zależy od człowieka i jego charakteru, moim zdaniem kobiety powinny walczyć o swoje, a to że np. urodzą dziecko, wcale nie powinno przeszkadzać w realizacji zawodowych celów. Można być matką i kobietą sukcesu jednocześnie. Nie jestem tego przykładem, na razie skupiam się na pracy bo wiem, że mam szansę wiele osiągnąć, ale pewnie przyjdzie czas na rodzinę, sądzę że nie zrezygnuję wtedy z pracy, żeby rzucić się w wir domowych obowiązków.

Gość Morelowa Panna
zaraz pójdę sobie zjeść serek

Gość Morelowa Panna
Na pewno faktem jest, że kobiety ambitne nie zadowolą się byle czym.Są samodzielne, więc jak im nie będzie pasować, nie będą się płaszczyć przed jakimś facetem, który np po raz kolejny zawiódł.

Gość aliceesme
dlaczego kobiety mają potrzebować facetów mądrzejszych od siebie - moim zdaniem, to facet ucieka kiedy widzi, że kobieta może więcej zarobić, ma lepszą pracę - bo w końcu urażamy Waszą męską dumę!!! Naruszamy samczy instynkt - prawda jest taka, że trzeba was chwalić za każdą najmniejszą rzecz, żebyście mogli czuć się lepsi

Gość Morelowa Panna
serek mam ze szczypiorkiem :) :) mój ulubiony :) :) jem przy laptopie :)

Gość Morelowa Panna
[zgłoś do usunięcia] aliceesme a ambicja nie znaczy bufonowatość -to już zależy od człowieka i jego charakteru, moim zdaniem kobiety powinny walczyć o swoje, a to że np. urodzą dziecko, wcale nie powinno przeszkadzać w realizacji zawodowych celów. Można być matką i kobietą sukcesu jednocześnie. Nie jestem tego przykładem, na razie skupiam się na pracy bo wiem, że mam szansę wiele osiągnąć, ale pewnie przyjdzie czas na rodzinę, sądzę że nie zrezygnuję wtedy z pracy, żeby rzucić się w wir domowych obowiązków. No i bardzo dobrze...po co się poświęcać aż tak, jak za parę lat dziecko wyfrunie z gniazda.Zostawiłoby jedynie tylko zgorzkniałą matkę, która by jedynie wypominała, że straciła szanse, gdy był ku temu czas, a teraz???????????...

Gość Morelowa Panna
aliceesme, zaraz powiedzą, że jesteśmy feministkami.:D

Gość aliceesme
Morelowa a Ty jeszcze studiujesz czy już jesteś po studiach?

Gość Morelowa Panna
Jestem już po.;)

Ale wy chłopcy macie problemy. Kobieta ambitna nie szuka sponsora ani utrzymanka. Ona szuka partnera. Takiego, który sam będzie niezależny i abitny. Wtedy mają podobne cele w życiu. Nie musi być jedno inteligentniejsze od drugiego. Ważne, żeby się rozumieli, żeby każde z nich się w życiu realizowało, znało na czymś, miało swoje pasje. Imponuje mi wiedza mojego faceta, który zna się na tym, co robi, ale wiem, że ja też mam swoją wiedzę i swoją wartość, którą z kolei on docenia. Nie licytujemy się ani na zarobki ani na wykształcenie... Niestety ten model nie pasuje do tradycyjnego modelu, do którego większość facetów jest przyzwyczajona i tu zaczyna się dramat wielu panów.