Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamusia Małego Synusia

Co lepsze nosidełko czy chusta ??

Polecane posty

Gość Mamusia Małego Synusia

jak myślicie??

Gość Wiesz co, trudno powiedzieć
bo np. ja sama będąc w ciąży strasznie nakręciłam się na chustę elastyczną, ale tak się zdarzyło że przy okazji zakupów zauważyliśmy na promocji nosidło BabyBjorn i po prostu je wzięliśmy, tak jakoś odruchowo, bo fajna obniżka była. I wiesz co? Nie oddałabym go dziś nikomu za żadne skarby! Zdecydowanie mój numer 1! :) Chusty oczywiście nigdy nie spróbowaliśmy, bo mieliśmy już nosidło i jakoś tak naturalnie przestaliśmy szukać zamienników.

chusta wiązana. Przede wszystkim układ nóżek i tym samym bioder noworodka/niemowlaka jest prawidłowy (na żabkę). W nosidełku nóżki swobodnie zwisają, a tak ponoć nie powinno być. Jak chcesz to mam do sprzedania chustę (Amazonas, 5 metrów, tkana, do wiązania) :)

Gość Wiesz co, trudno powiedzieć
Kocurze, wprowadzasz dziewczynę w błąd. W nosidełkach (przynajmniej tych dobrych) niemowlę MA (!) nóżki 'na żabkę'. Wszystko jest w porządku, nic nie zwisa, inaczej nie byłyby tak rozchwytywane na świecie i by po nich dzieci masowo chorowały, a zdrowo rosną, więc nie ma powodów do przesady.

Gość zdecydowanie chusta
tkana wiazana. Daj sobie spokoj z nosidelkami, chustami elastycznymi cyz kolkowymi.

nie wprowadzam w błąd, bo napisałam "ponoć". Sama jak kupowałam chustę to zasięgnęłam porady pediatry (na temat nosideł) i właśnie taką odpowiedź dostałam, że nóżki nie powinny tak zwisać. Nigdy nie spotkałam się z nosidłem, gdzie dziecko ma prawidłowo ułożone nóżki. Możliwe, że takie jest.

Ciekawa teoria z tym układem nóżek bo faktycznie w nosidełku one jakby zwisają a prawidłowo powinny oplatać nasz stan. Nosidło jest wygodne i proste w użyciu , chusta bardziej skomplikowana bo trzeba umiejętnie zawiązać. Jest kilka nosideł, są tak zwane poziome gdzie dziecko do 3 miesiąca może być w pozycji leżącej zawieszone na mamie a od 3 miesiąca są już pionowe z podpórką na karczek i im starsze tym krótsza podpórka i większe. Co do chust to zniechęca mnie to wiązanie i jakoś tak niestabilnie to dziecko w tym wygląda ale to tylko moje wrażenie wizualne a czy jedno dużo lepsze od drugiego to nie wiem.

Gość domowa która to ty
ja mam chustę bebelulu z kółkami i bardzo sobie ją chwale. bardzo szybko i łatwo się ją zakłada, nie trzeba wiązać pół godziny, i ma kieszeń w którą można wrzucić coś drobnego. ja z nią biegam do sklepu z małym i przydaje się na kasiorę;)

Gość domowa która to ty
aaa i wktórymś ze szpitalnych upominków dostałam na nią kartę rabatową...noiestety wykopałam ją jużpo dokonaniu zakupu...

Gość Hmmmm.... masz
Mamusia Małego Synusia Bardziej słodko i zdrobniale sie nie dało? :o