Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pracujacababka

POMOCY jak nauczyć dziecko sikac do nocnika

Polecane posty

Gość pracujacababka

Pracuje, jak wracam do domu to szkoda mi czasu siedzieć z małym w domu wolę z nim wyjsc na spacer. Po spacerze ściągam mu pampersa i sika gdzie popadnie. Na nocniku jak go posadzę siedzi pare sekund. Nie mam pojęcia jak sie za to zabrać . Mały ma 14 miesięcy

Gość oj to nie tak zle
no to ja ci powiem cos lepszego.... siedze z malym w domu ( nie pracuje,) synek ma 2.5 roku i ani mysli rezygnowac z pieluch ! normalnie szału dostaje, madry bardzo, mowi, spiewa, recytuje, itp....no a za nic w swiecie nie zrobi na nocnik a nie daj boze na kibelek.porazka, ale podobno ma czas :) i jest wszystko w normie !wiec sie nie martw !

Gość pracujacababka
może masz rację. Myślisz ze powinnam schować nocnik i wyciągnąć za jakiś czas czy cały czas próbowac?

Gość oj to nie tak zle
ja tak robie, daje mu czas, tzn nic na sile, chodzi od lata tak z przerwami bez pampersa, teraz tez, ale sika w pory, haha 4 h nic nie zrobi na nocnik ale w majty tak, piore te ciuszki ale sie nie poddaje, teraz juz przynajmniej jak sie posika to mowi ze ma siku, dobrze wie po co sie chodzi do wc, mowi ze tata poszedl siku itp, ale sam nie, widac nie jest jego czas, tak sie martwilam ale inni mnie pocieszaja, kazde dziecko jest inne, a myslisz ze jakbyscie zrezygnowali z pieluch w dzien to w nocy by bylo sucho? synek moj w nocy sika na spiaco wiec jeszcze nie za bardzo gotowy na odstawke pieluch, znam dzieci co do 3 i wiecej latek musialy np wychodzic w pampku no i cierpliwie czekam, ale nie chce na sile bo to przyniejssie odwrotny skutek, oczywiscie proboj , ja tez probowalam praktycznie od roku juz go ucze, ale nie umie jakos zawolac , ( moj maz lal w pieluchy do 4 roku) chlopcy tak ponoc maja,

Gość oj to nie tak zle
dobranoc, i powodzenia :)

Gość Mama po 30
Dziewczyny spokojnie:) Ja myslę, że opowieści mam o tym, że ich 1,5 roczne pociechy załatwiają się bez problemu do nocniczków (nie mówię tu o "przypadkowym" sikanie;) należy włożyć między bajki. Można dziecko oswajać z nocnikiem, ale bez przesady. Córka zaczęła chodzić w dzień bez pampersa jak miała 2,5 roku, w nocy zaczęła spać bez pieluszki jak miała 3. Wpadki się zdarzały, a jak:)

Ja też mam "problem" z moim synkiem. Niedawno skończył roczek. Zaczęłam sadzac go na nocnik miesiąc temu. Na początku szło nam bardzo dobrze - przy każdym posadzeniu na nocnik zrobił siusiu. Zachęcałam go brawami, cieszył się. ...niestety ostatnio coś się stało, bo kiedy sadzam na nocnik nie siusia. Za to kiedy go zdejmuje z nocnika (nie zakładam mu pieluszki w domu) po minucie zauważam, że załatwił się tuż obok nocnika. Nie wiem co mam z tym zrobic...:( To już trwa dwa tygodnie. Nie chce go zniechęcac i trzymac na siłę nie wiadomo jak długo. Staram mu się zorganizowac czas kiedy siedzi na nocniku, daje mu zabawki z jakimiś melodyjkami. Może to jest błąd...? Co o tym sądzicie? Pomóżcie!

Gość heca!!!!!!
a ja słyszalam opowiesci o 8 miesieczniakach zalatwiajacych sie juz tylko do nocnika :D wierzyć????

Twoj maluch ma 14 miesiecy, przesadzasz on jeszcze nie rozumie i nie potrafi kontrolowac swoich potrzeb fizjologicznych. Musisz go po prostu wsadzac wiele razy i sie nauczy Ja moja córke ledwo co zaczełam sadzac i zdarza sie ze zrobi cos do nocniczka wtedy sa brawka i duży uśmiech.