Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

TheEssence

Klasa maturalna

Polecane posty

Jestem załamana :( dzisiaj mnie tak dopadło, nie wiem dlaczego. Czuję, że mnie to przerasta, że nie nadążam, bo jestem średnim uczniem, który potrzebuje na wszystko czasu :( na jutro nie mam dużo nauki, bo tylko z historii kartkówka z II w. światowej, więc ciekawy temat i z j. polskiego dwa tematy do nauczenia + przeczytanie trochę lektury. No i sama od siebie muszę zrobić listę lektur z całych trzech lat i przypomnieć sobie wszystkie środki stylistyczne z j. polskiego bo jak głupia wpisałam sobie, że chcę iść na rozszerzenie (z próbnej matury z podstawy miałam prawie 80% a z rozszerzenia 40%), chociaż mam zawsze w liceum mocne 3 na koniec :( i jeszcze polonistka chyba mnie nie lubi, bo mówi mi po imieniu i nazwisku, a do innych tylko po imieniu a mnie to denerwuje. I jak sobie pomyslę, że muszę jej dać usprawiedliwienie od psychologa za opuszczenie dwóch lekcji to mnie mdli :( że się wyda, gdzie chodzę. Boję się, że nie dam rady i jestem dzisiaj w strasznym stanie :(

Czuję, że mnie wszystko przerasta, bo z jednej strony klasa maturalna, a z drugiej muszę sobie radzić sama ze sobą i chyba nie daję rady, wszystko wymyka mi się spod kontroli i czuję, że robię się coraz słabsza a na takich nie ma tu miejsca :(

przedmioty możesz jeszce zmienić do 7 lutego a usprawiedliwienia nie moga cio napisac normalnego rodzice? np., że bylaś u lekarza ..

Mnie tez polonistka nie lubiła i z próbnej matury, która sprawdzała ona miałam ledwo jakies tam 39%. Oczywiście usłyszałam, ze powinnam zrezygnowac z rozszerzenia. Nie zrezygnowałam i miałam 79% na maturze.Zreszta w ogóle byłam wśród nauczycieli nielubiana i miałam kiepskie oceny a matura poszła mi świetnie. Nie sugeruj się tak bardzo ocenami i nauczycielami bo oni mają zawsze swoich ulubieńców, a jak ktoś się im ośmieli sprzeciwić, to zrobią wszystko, żeby go zgnoić. Sama wiesz najlepiej, na co cie stać. Poza tym sprawa matury jest tez wyolbrzymiana a tak naprawdę to pestka. A już zwłaszcza z polskiego.

hej usprawiedliwienie od psychologa-to fantastyczna rzecz, moze baba sobie pomysli ze jestes wrazliwa osoba, nie radzisz sobie i spojrzy na ciebie laskawym okiem? ja bym zmienila spwoje podejscie na jej miejscu...

Bo moja szkoła to istne piekło, to jest pojebane równo! :O dyrektorka ma nierówno pod sufitem, nie można nosić zwolnień od rodziców, tylko lekarskie. Jak lekarz nie chce dać zaświadczenia, to szkoła dzwoni do przychodni i wypytuje! :O Trzeba chodzić, nie ma jednodniowych usprawiedliwień, nauczyciel z każdego przedmiotu uważa, że jego przedmiot jest najwazniejszy i zaczynam nie wyrabiać po prostu. Polonistka ciągle mnie gnoi teraz, pyta o wszystko, a mnie się to nie podoba :O muszę być teraz na bieżąco z lekturami więc lektury z 1 i 2 klasy chciałam sobie przypomnieć podczas świąt i ferii a nie kurna teraz, kiedy ja mam spać niby?! :/ Już po prostu mi się nie chce! Już chcę widzieć minę polonistki, ta pogarda, jak zobaczy, że chodzę do psychologa.

Jakoś nie zauważyłam, żeby w innych szkołach w klasach maturalnych aż tak przyciskali :O Przecież ja do któregoś tam listopada mam mieć bibliografię na maturę z polskiego gotową, w grudniu plan cały, a w lutym całe 5 minut prezentacji. Tak jakoś sobie myślę, że gdyby jeszcze te moje osobiste problemy się nie nasiliły własnie teraz, to może tak by to na mnie nie wpłynęło... a w rezultacie potrzebuję naprawdę mocnego psychicznego odpoczynku :(