Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie cierpię tego ale co zrobić

Powiedzcie mi czy wiecie czemu mają służyć...

Polecane posty

Studiuję dziennie i mam raz w tygodniu seminarium z psychologii. Wiecie co m.in ostatnio robiliśmy na tym seminarium? Ustawiliśmy się w kółeczku, jedna osoba stała w środeczku i miała wskazywać jakąś osobę z kółka a ta osoba miała wykonywać jakieś tam ćwiczenie tak samo jak osoby po bokach. I teraz powiedzcie mi czemu mają służyć takie "zabawy"? Jestem negatywnie do tego nastawiona bo spodziewałam się, że z psychologii będziemy się jednak uczyć jakichś ciekawszych rzeczy a nie wykonywać takie pierdoły :o Może wy mnie przekonacie, że jest jakiś sens takich zabaw... :o

Tego typu ćwiczenia mają za zadanie między innymi przełamać między wami bariery i dystans. Wydają się głupie, ale są pomocne przy integracji

O, dzięki. A wiesz może czy to ma jakąś swoją nazwę?

Gość matarata000,
Nie wiem o co chodzilo w tym cwiczeniu wiec nie odpowiem ci:) ale dziwie sie ,ze Ty nie spytalas od razu przy tym cwiczeniu czemu ono ma sluzyc? Gdybys otrzymala jakas sensowna odpowiedz to pewnie mialabys bardziej pozytywne nastawienie do tego:)

Gość ubahahahaha ty chyba
żartujesz , tak wyglądają seminaria na psychologii ? :D

Chyba nie mają nazwy :) Poczytaj sobie w internecie, są różne tego typu ćwiczenia, stopniowo wymagające większego zaufania do drugiej osoby (jeśli chodzi o ćwiczenia fizyczne). Bo są też konwersacje itd

tylko co ma zaufanie do pisania pracy ;o jak seminarium to chyba ma napisać pracę licencjacką albo magisterską :o a grać w jakieś zabawy

No tak właśnie wyglądają seminaria, może nie wszędzie, ale u nas tak.

Nie, na szczęście nie muszę pisać z tego żadnej pracy :) Co i tak nie zmienia faktu, że spodziewałam się czegoś innego. A co do integracji? To z nią na studiach raczej nie ma większego problemu, więc takie ćwiczenia "na siłę" raczej bym sobie odpuściła :D

"ubahahahaha ty chyba tylko co ma zaufanie do pisania pracy ;o jak seminarium to chyba ma napisać pracę licencjacką albo magisterską a grać w jakieś zabawy" Na pierwszym roku nie pisze się żadnej pracy :P Nie uczy się też niczego konkretnego, tylko wstępu do psychologii, ogólnikowo, o wszystkim i o niczym :P

Gość jak nie wiesz to pytaj
może nei tyle chodziło o integrację co badanie dynamiki grupy jest wiele tego typu ćwiczeń jesteś jakieś bezmyślne ciele skoro mając wątpliwości nawet nie zadałaś pytania nic dziwnego że niektórzy po skończeniu studiów nie radzą sobie w życiu skoro nawet nie potrafią myśleć i zadawać pytania

a gdzie napisała ,że jest na pierwszym roku ? :p

"jesteś jakieś bezmyślne ciele skoro mając wątpliwości nawet nie zadałaś pytania" Po jednej sytuacji oceniasz moją osobę? Nie zagalopowałaś się troszeczkę? :)