Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marika89z

ile ważyłyście jak zachodziłyście w ciąże ??

Polecane posty

Gość marika89z

ja przy 1,72 waze 67 i jestem w 1 miesiącu a jak to było u Was kobiety?? Jestem ciekawa jak wróce do swojej wagi po ciąży tego się obawiam

Gość marika89z
przepraszam ze na głównym zapomniałam zmienic na ciąża itd :)

Gość 22 lata
ja ważyłam ok 68 przy wzroście 176, bez problemu wróciłam do swojej wagi sprzed ciąży, karmiłam piersią).

Gość marika89z
a długo karmiłas ??

Gość 22 lata
6 miesięcy tylko piersią, po macierzyńskim musiałam wrócić do pracy i też karmiłam, ale po miesiącu od powrotu do pracy ilość pokarmu zaczęła się zmniejszać. Ale do swojej wagi wróciłam szybko, jak wracałam do pracy to już nie było widać śladu po ciąży.

Gość marika89z
super mam nadzieje ze u mnie tez tak będzie :) a mam jeszcze pytanko czy zapobiegałąs w jakis sposób rozstępom i czy stosowałas jakąs diete w ciąży np czegos się wyrzekając np słodyczy czy tłuszczu

Gość 22 lata
słodyczy nie jem od wielu lat więc i w ciąży nie jadłam. Po prostu nie lubię. Nie wyrzekałam się niczego specjalnie, jadłam to na co miałam ochotę. Jeśli chodzi o rozstępy to stosowałam kremy ziaji i gerbera, czasami oliwkę.

Gość linea123
ja ważyłam 49 kg przy wzroście 173 przy pierwszej ciąży, zostały mi tylko dwa kg po porodzie, a przy 2 ciązy ważyłam już na początku 53 kg, a zostało mi 6. Zatem teraz po obu ciązach ważę 59 kg.

Gość agnieszka ze śląska
Ja ważyłam 58 kg ... mam 170 cm wzrostu. W ciąży przytyłam 27 kg czyli do porodu szłam z wagą 85 kg :o ... Na szczęście obyło się bez większych rozstępów (dzięki oliwce albo genom :) ). Teraz moja córeczka ma 3,5 roku a ja ważę 65 kg czyli 7 kg więcej niż przed ciążą, ale nie jest mi specjalnie źle z tym :)

Gość marika89z
czyli ja z całego towarzystwa waze najwiecej nie wyobrazam sobie jak bede póznij wyglądac bo mam troszke brzuszka nie duzo ale jednak jest ;/

Gość marika89z
a jak z dietą dziewczyny zrezygnowałyście w ciąży z jakiejs grupy pokarmów ??

Gość marika89z
22 lata ja stosuje narazie ujędrniający a p. rozstępom zastanawiam sie nad tym z avonu stosowała moze któraś??

Gość marika89z
dziewczyny czekam na wasze odpowiedzi:):)

Gość marika89z
no nic jutro tu zajrze moze ktos sie zgłosi dobranoc ;)

Gość 22 lata
Nie, nie stosowałam nic avonu, ale ja nie lubię tych kosmetyków i nie kupuję. Przez większą część ciąży stosowałam gerbera i jestem zadowolona, nie mam ani jednego rozstępa na brzuchu. Jeśli chodzi o dietę to słyszałam, że nie powinno się jeść serów pleśniowych i owoców morza. Mi lekarz kazał jeść produkty zawierające dużo żelaza np. orzeszki ziemne i czekoladę ze względu na anemię, którą miałam, więc jadłam orzeszki ziemne, bo czekolady bym nie przełknęła. Poza tym prowadziłam normalny tryb życia, pracowałam do ostatniego dnia, maluszek urodził się duży i zdrowy.

Gość marika89z
dzieki 22 lata ja mam w środe wizyte u gina zobaczymy co to bedzie ;) własnie wróciłam z pracy jestem padnieta;/

Gość 22 lata
o, ja też :) a moje dziecko jak zwykle ma tyle energii, że chciałaby mieć chociaż połowę tego co on. Ale jeszcze tylko 3 godziny i mąż wróci z pracy... W którym m-cu jesteś?

Gość a nie mozesz do jutra
ja wazylam 58kg przy wzroscie 172 przytylam 9 kg syn wazyl 3950 po porodzie od razu weszlam w dzinsy sprzed ciazy

Gość 22 lata
A. w 1 jesteś :) nie doczytałam, sorry.

Gość a nie mozesz do jutra
slodyczy nie jadlam bo nie lubie, kremy przeciw rozstepom stosowalam i rozstepow nie mialam na brzuchu,jedynie na prawym posladku jeden malutki

Gość parappapa
ja przy wzroście 165 ważyłam 48 kilo. w ciąży przytyłam 18 kilo. syn ważył 3.375, 5 mies. po porodzie ważyłam tyle co przed ciążą. karmiłam piersią do końca 5 mies.

Gość Problemowa kobieta234
Sorki, ale uważam, że po ciąży powinnaś nie tylko wrócić do swojej wagi, ale nawet zejść niżej, bo 67 kg to trochę dużo.

Gość koziołka
Ja ważyłam 61 kg bo przytyłam 3 kg po luteinie którą brałam 2 miesiące zanim zaszłam w ciążę. Obecnie jestem w 7 tygodniu i ważę 62 kg... I mam niestety przykazane od lekarza leżenie, nicnierobienie, niepracowanie... Nie do końca się stosuję, ale trochę muszę. Aha mam 170 cm.

Gość marika89z
koziołka ja w szóstym tyg. jestem. Stosujesz juz jakies kremy p. rozstępom Problemowa kobieta234 wiesz nie jestem otyła nie widac po mnie ze tyle waze naprawde mam tylko lekko odstający brzuch ale nogi mam super. Boje sie tylko rozstępów własnie na brzuchu bo moja mama ma duzo aha i dzieki wszystkim za odpowiedzi:)