Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pcos1984

10.10.2010 Początek diety !!!!!!!

Polecane posty

Gość Pcos1984

Zapraszam wszystkich chętnych do wspólnego dietowania! Tych którzy juz zaczeli dietkowac i tych którzy dzisiaj lub w najblizszym czasie zamierzaja wystartowac z diętą!

Gość mamanatalki
Cześć!Jestem mamą 5 miesięcznej córci i po porodzie zostały mi nadprogramowe kilogramy.3 udało mi sie zrzucić w ciągu 1,5 m-ca.A pozostałe 5 jakoś stanęły.Staram się stosować dietę 1000 ckal,alo ostatnio za bardzo sobie pofolgowałam i waga stanęła.Chciałabym stracic resztę kilogramów do świąt,ale nie wiem czy się uda.

Gość miszekkkk
1000 kalorii to najglupsza dieta jaką mozesz sobie zafundować zacznij sie zdrowo odzywiać sport i odpowiednia dieta to podstawa zapraszam na sfd świetna strona tam ci napewno ktos pomoze ulozyć odpowiednią diete oczywiscie za darmo ta strona to kopalnia wiedzy

Gość wróżka zębuszka 2.
z wlasnego doswiadczenia, kazda dieta jest bez sensu, zasada jedna: mniej jesc wiecej sie ruszac. teraz jestem na 1300 ale rzucam to.

Gość mamanatalki
Latwo powiedzieć,nie mam szans na wygospodarowanie czasu na sport przy małym dziecku.Miszkam daleko od rodziny,a mąż pracuje do pózna.Przeciez nie zarzucę małej na plecy i nie pójdę bigać.Na silownię mnie nie stać.

Gość wróżka zębuszka 2.
czemu łatwo powiedziec? ja tez nie mam czasu (nie mam co sie porownywac bo dzieciaczka nie mam) bo pelno zajec ani nie uprawiam sportu ze wzgledu na zdrowie. ale 1000 kal to stanowczo za malo. nie musisz uorawiac sportu wyczynowo ale codzienna gimnastyka i jedzenie zdrowych porcji o regularbych porach z wykluczeniem cukru i tluszczu zwierzecego wydaje mi sie ze OK.

Gość Pcos1984
mamanatalki no wiadomo powrót do formy po porodzie moze okazac sie ciezszy i dłuzszy ale dasz rade :) Tak 1000 -1200 kcalorii to moim zdaniem odpowiednia dietka, ja sama jem do max 1300, zdrowo, wiecej warzyw, mniej cukru i tłuszczu. miszekkkk diete 1000 kcal mozna stosowac przy pełnym obciazeniu pracami domowymi i obowiazkami w pracy, najwazniejsze to by nie schodzi ponizej 1000 kcal, bo to powoduje obnizenie metabolizmu. wróżka zębuszka 2. zgadzam sie :) kamilecik witam :)

Gość Zawzięta:-)
Hej dziewczyny jeśli mogę to sie do Was dołącze,od dziś zaczynam odchudzanie.Mój plan polega na racjonalnym odżywianiu tz nie łączeniu produktów,zero słodyczy,fast foodow no i przede wszystkim stawiam na czwiczenia,aby ujędrnić ciało.Mam nadzieję że się uda.

Gość mamanatalki
Pcos 1984 dzięki za poparcie! Dzisiaj znów biorę się ostro za siebie.Jestem trochę w rozpaczy,bo ciągle nie mieszczę się w jeansy sprzed ciąży,więc nie mam narazie wielkiego wyboru w ubiorze.Najgorzej jest z płaszcami zimowymi.Muszę zdążyć przed zimą,bo będzie krucho.ale nie ma obawy,nie jestem z tych,co się głodzą.Staram się odżywiać racjonalnie,muszę tylko urozmaicić mój jadłospis,bo jest trochę monotonny.

Gość mamanatalki
Zawzięta : -) trzymam kciuki! A ile kilo masz do zrzucenia? Mój cel to 6 kilo mniej(mam nadzieję,że do świąt zdążę).

Gość Tyszki15255
Zawzięta:-) a ile masz w planie schudnąć???? No jasne ograniczenie niezdrowego jedzenia + ruch to dobry plan :) Ja w sumie dietkuje na przemian od 3 - 5 lat wiec mam juz wprawe. Teraz musze schudnac minimum 9 kilo przed planowana ciaza, chyba ze uda sie wczesniej zajść. mamanatalki a czemu uwazasz ze masz monotonny jadłospis? To co jesz ? :) No jasne ze do swait zdołasz zrzucic 6 kilo, trzymam kciuki! :classic_cool:

Gość Pcos1984
To u góry to ja :)

Ja mam w planie zrzucić przynajmniej 12kg mój wzrost to 172cm i 75kg.

Hej dziewczyny i jak tam Wasze postępy w dietkowaniu?? Ja dziś zjadłam na śniadanie 2 jajka gotowane i kromkę razowca na obiad duży kotlet mielony i sałatę lodowa z pomidorem i 2 łyżkami jogurtu naturalnego i na kolacje zjadłam jabłko i oprócz tego oczywiście ponad 2l wody i kilka herbatek zielonych:-)

Gość mamanatalki
Moja dieta na dzisiaj to śniadanie 2 kromki razowca z 2 lyżkami twarożku light+pomidor.Obiad 5 ruskich pierogów (bez tłuszczyku).Deser jabłko i kawa.Kolacja sałatka z ciemnego ryżu z szynką,ananasem i kukurydzą zpuszki+lyżeczka nat. jogurtu.Polecam pychotka.Ach zapomniałam o lunchu,kromka razowca z żółtym sere ligt i plasterkiem pomidora.

Gość mamanatalki
Tylko z ćwiczeniami gorzej.Byłam z córcią na godzinnym spacerze.Ale myślę ,że to troszkę mało.

Gość mamanatalki
zawzięta ,uważaj z jajkami,bo żółtka mają bardzo dużo tłuszcu.

Gość Pcos1984
No u mnie dzisiaj dobrze, napisze Wam moje menu. S: 3 x wasa, pomidor, 3 plasterki szynki II:banan, kiwi Obiad: zupa pomidorowa z makaronem Podwieczorek: jogobella, musli 40 gram Kolacja: 3 x wasa, surówka 110 gram, 4 plasterki wedlinki Mialam dzisiaj dzien wędlinkowy :) Do tego 30 minut na rowerze stacjonarnym i dwie godziny spacerku :P

Mamanatalki no ale ruch był a to najwazniejsze przy diecie :) Godzinny spacer z pchaniem wózka to jednak wysiłek :) Zawzieta dobrze CI idzie :)

A moze napiszemy swój wiek, wzrost i wage zeby sie motywowac? Ja waze najwiecej chyba od Was... Wiek: 26 Wzrost: 168 Waga: 89,6 Waze sie w piatek po 10 dniach diety a Wy kiedy planujecie wazenie?

Gość naatkaa
Witam :) ja również postanowiłam się ostro wziąźć za siebie i mam nadzieję,że mi się uda, choć nie jest lekko. nie długo święta a po świetach Sylwester i do tego czasu chcem zrzucić przynajmniej 8kg. Ważę 58kg przy wroście 160cm. 5 razy w tygodni chodzę na aerobik zaczęłam od 15 wrzesnia i do dnia dzisiejszego chodzę, od 4.10 zaczęłam się "wspomagać" tabletkami Bio C.L.A., staram się jeść mniej słodyczy. Jak narazie mogę stwierdzić że po aerobiku moje ciało stało się jędrniejsze i czuję że zgubiłam kilka cm na udach:) Jak będzie dalej, zobaczymy:)

Hej dziewczyny ja piję kawę i nie mam ochoty na śniadanie....ale muszę coś zjeść bo to niezdrowo.Ja mam 21 lat i mam zamiar sie zważyć w poniedziałek tak po tygodniu zobacze czy coś spadło.Pozdrawiam:-)

hej dziewczyny :) Ja też do was dołaczam...:) dietkuje od kilku dni ale można powiedziec ze zaczynam od nowa bo w niedziele i wczoraj przegiełam ale to przez to że zdażyły sie okazje...:( na naibliższy miesiac nie planuje zadnych imprez wiec mysle ze bedzie łatwiej:) startowałam z waga 82kg w niedziele rano było 79,8kg ale dziś pewnie jest z powrotem cos koło 82kg nie wiem bo waga mi sie zepsóła może maz ja naprawi jak wróci z miasta. dzis na sniadanko wszamałam jajecznice a teraz popijam zielona herbatke...:)

Gość mamnatalki
O kurcze!Dziewczyny!Widzę,ze macie ambitne plany.ja nie chce za dużo schudnąć,bo wiem z doświadczenia,że moja waga optymalna to 60 kg przy wzroście 160 cm ,wiek 33lata.Teraz mam jeszcze 5,5 do zgubienia.. wcześniej czy pózniej wracam do tej wagi .Zresztą wiek juz nie ten,spada przemiana materii .Ja zjadłam na śniadanie 1 kromkę razowca i kromkę wasa z twarożkiem o łuzeczką dżemu niskosłodzonego.Czuję się syta.Dzisiaj się ważyłam i waga pokazała 0,5 mnie.Uf,co za ulga.Muszę się zmotywować i zrobić parę brzuszków ,bo nie wygląda to dobrze.Pędzę to na razie,milego dnia bez uczucia głodu!

czesc dziewczyny i ja sie dołączam :) chciałabym zrzucic jakies 5-6 kg, ja jestem mamą 4 miesiecznego brzdąca i w zasadzie kilogramy ciążowe juz zrzuciłam ale postanowiłam jeszcze troszke zrzucic tak dla samej siebie ;) zeby wyglądac lepiej po ciąży niz przed;)

Hej, tez sie przyłacze jak mozna :D Chce zrzucic pare kg, 2, 3 nie za duzo.. dziewczyny moze macie jakies fajne cwiczenia na uda?zeby wyszczuplic? moja najwieksza zmora i z nimi najciezej mi idzie chyba