Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sprawa do rozwiązania

Ważne pytanie-proszę o wypowiedzi osoby znające sie np.na prawie rodzinnym.

Polecane posty

Gość sprawa do rozwiązania

sytuacja: w wypadku ginie młode małżeństwo, zostawiają po sobie małe dziecko. Prawa nad dzieckiem sprawować ma siostra chłopaka, panna. Czy jest możliwe, żeby dziecku zmieniono nazwisko na nazwisko chłopaka tej dziewczyny??? Zeby było ciekawiej chłopak siedzi w areszcie, czeka na sprawe m.in. za czynności seksualne z osobą nieletnią. Czy sąd zgodziłby się, żeby taka osoba sprawowała opiekę nad dzieckiem i dała jej swoje nazwisko??? Bardzo proszę o odpowiedz wszystkich, którzy mają jakieś pojęcie o prawie.Sprawa jest dla mnie ważna. Muszę udowodnić ze ta dziewczyna kłamie a chwilowo brak mi dowodów.

Gość wydaje mi sie ze
jesli nie sa malzenstwem z jakiej racji dziecko ma miec nazwisko tego chlopaka??? a nawet gdyby byli to tez nie tak prosto sad kurator i inne tego typu instytucje dokladnie przeswietla sytuacje siostry zmnarlej mimo ze jest ona jedyna rodzina nie jest powiedziane ze zostanie rodzina zastepcza lub adopcyjna dla malucha w niektorych przypadkach placowki opiekuncze sa lepsze dla takiego malucha innymi slowy jesli nawet ta siostra sklamie przed sadem to nie jest pewne ze otryma dziecko beda wywiady srodowiskowe tresty psychologiczne opinia z pracy z miejsca zamieszkania opinia z PZP itp a jesli ten facet siedzi za pedofilie w pierdlu to szczerze watpie by wyszedl w calosci pedofile w wiezieniach nie maja zycia

Potwierdzam wypowiedź na Twoje pytanie i aby się upewnić możesz pójść do kuratora sądowego i się dokładnie dowiedzieć przedstawiając, to co nam piszesz na forum. To nic nie kosztuje i się dokładnie dowiesz. A jeśli dziecko już ma kuratora, to go uprzedzisz o takim zaistnieniu okoliczności.