Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w kropce jestem.....

KARMIENIE........

Polecane posty

czy karmiac piersia dokamia sie dziecko jeszcze sztucznym mlekiem??

Gość suche gacie na dnie morza
nie, dziecku wystarczy pokarm Mamy :) chyba, ze chcesz powoli przejsc na mieszanke, to mozesz "dokarmiac", bo jak tak bedziesz dawac troche tego i troche tego, to dziecko moze sie przerzucic calkowicie na butle :( tak bylo u mnie :(

to zalezy od tego czy matka ma wystarczajaco duzo pokarmu i w ajkim wieku jest dziecko. na poczatku wystarcza pokarm mamy - pod warunkiem, ze jest w odpowiedniej ilosci

jeżeli nie ma potrzeby dokarmiania (dziecko się najada pokarmem matki) to po co dawać butlę? dla dziecka pokarm naturalny jest najzdrowszy :)

dziecku jak najbardziej wystarczy mleko mamy.Ja moją córeczkę karmiłam samą piersią przez 7 miesięcy, bo jest alergikiem i wprowadzanie nowości kończyło się wysypką. Więc sama pierś wystarczy,, chociaż trzeba karmić częściej niż mlekiem modyfikowanym, co jest trochę uciążliwe głównie w nocy, ale naljepsze dla maluszka

może i uciążliwe ale jakie ekonomiczne :D:D:D moja mała od samego początku na modyfikowanym była bo nie miałam pokarmu a że wcześniak to na początku miała specjalne dla wcześniaków :/ starczało na max 5-7 dni i kosztowało prawie 60zł za puszkę i to 4 lata temu :/ koszmar ponad 200zł na samo mleko szło miesięcznie mam nadzieję że teraz będe miała pokarm bo raz dużo taniej to wychodzi, dwa dużo zdrowsze dla dziecka a trzy dużo mniej problematyczne bo nie musisz grzać wody, robić mieszanek i karmić butlą :/ karmienie piersią trwa 15 minut a sztuczne conajmniej 30 :/

a czy jakas wode albo herbatke sie podaje?

hmmm nie raz i nie dwa widziałam matki karmiące i to tak właśnie trwało max 15 minut :) chyba że koleżanki miały jakieś super dzieci i wyjątkowo szybko im to szło :D a karmienie butlą tak trwa bo najpierw musisz wstawić wodę przepłukac butlę zorbic mieszankę poczekac aż przestygnie do dobrej temperatury nakarmic umyć i wyparzyć butelkę :/ nic przyjemnego np o 3 nad ranem w zimie :/ wolałabym 1000 razy wyjąć dziecko z łóżeczka i dac do cyca nie wychodzą nawet dobrz z łóżka :)

wiesz co mam kilka kolezanek u nich kamienie cyckiem trwało okolo 20 minut do nawet godziny! a jesli sie karmi butelka to jesli masz juz wyparzona butelkę ( ja mam ich kilka wiec w nocy nie musze parzyć) przegotowaną wode w termosie nalewasz do butelki i masz ( mi to w nocy włacznie z karmieniem zajmuje okolo 7 minut:D)

u nas z długością karmienia było różnie, bo z początku mała piła 10minut, jak się zbudziła w nocy, za to w dzień ok. pół godziny, bo przysypiała przy cycu i wolno jej szło. około 2 miesiąca była jakaś bardziej głodna i piła długo i często, a wieczorem to nawet 40 minut. jednak jak już była większa i miała więcej siły to wysysała szybciej wszystko co było, więc tak max 15 minut. Teraz już przeszłam na modyfikowane i potwierdzam, że wygodniej jest karmić piersią, bo zawsze mleczko jest ciepłe i gotowe i nie trzeba odmierzać, wyparzać itp. i piersią można w łóżku karmić, co jest naprawdę wygodne, bo można nawet przy tym przysypiać

aneeczka dzięki za wsparcie :) może faktycznie takie miesięczne ssie dłużej nie wiem bo te które znam to raczej byłam przy karmieniach jak dzieciaczki miały tak po 3 miesiące a w szpitalu to matki odciągały pokarm i z butelek podawały (leżałam na patologii a potem z matkami innych wcześniaków więc ciężko było o wyciąganie z inkubatora i dawanie cyca) każda matka którą znam która była na cycu a potem na modyfikowanym zdecydowanie woli pierś bo łatwiej, prościej i przyjemniej :)

mami82 --> czy ja cie tu najezdzam ze potrzebujesz wsparcia? poprostu ja wyraziłam swoje zdanie , jak jest u mnie a ty chyba sei zbulwersowałaś moja odpowiedzią:D