Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ankaskakanka88

POMÓŻCIE: jak wycofać się z zakupu na allegro!!!??????????

Polecane posty

Gość ankaskakanka88

Kupiłam na allegro towar, nie podoba mi się to że w mailu dostałam 25zł za przesyłkę a powinno być 16zł. Nie mogę się do nich dodzwonić. Moge unieważnić to jakoś???

Gość No tez pamietam
a podal jakis mail? inny kontakt? mozesz po prostu nie zaplacic, ale dostaniesz negatywa.

Gość wewewewe
widziały gały co brały

Gość gość
To napisz e-maila, że wolisz 16zł :) może pójdzie Ci na rękę.

Gość ankaskakanka88
jest mail, wysłałam, nie dostałam odpowiedzi. To jest przesyłka pobraniowa, nie chce zeby sprzedaw2ca sie rozpędził i wysłał produkty

Gość ankaskakanka88
właśnie że gały tego nie widziały :P Nie wiem czemu tak oszukują ludzi :o

a w aukcji byl napisany koszt przesylki?? jesli nie to moglas sie zapytac przed koncem aukcji o to. wygranie aukcji jest zawarciem umowy. ale koszt przesylki moze obejmowac jedynie faktyczny koszt wysylki, bez kosztow opakowania, dojazdu na poczte itp (wg regulaminu, akle tego malo kto przestrzega) musisz sie dogadac

Gość uuuuuuuuuuuu
a ile bylo napisane za przesylke na aukcji?

pobraniowe przesylki sa drozsze i czesto sprzedajacy wysylaja szybko produkty bo na co maja czekac

Gość ankaskakanka88
za przesyłkę kurierską pobraniową było 16zł, nagle w mailu dostaje ze za każda sztukę doliczam 1.50 i naliczyli mi 25zł :O

Gość ankaskakanka88
mam wrażenie,że zarabiają na przesyłce :O

jesli kupilas kilka sztuk to moga byc wieksze koszty przesylki. jesli tego w aukcji nie bylo, to moze na stronie 'o mnie' albo moglas sie zapytac. mysle, ze raczej niczego nie uwalczysz

czasami koszt przesylki zalezy od ilosci, czym wiecej tym drozej.. przerabialam to. ale to bylo moje niedopatrzenie :P. na aukcji pisalo ze przy zakupie kilku rzeczy koszt przesylki moze wzrosnac :). trzeba uwaznie czytac i tyle 🖐️

nie zablouja mu konta. poprosza o wyjasnienie i tyle. on napisze, ze jest wiekszy ciezar. a jesli nawet w aukcji nie bylo nic napisane o doplacie za wieksza ilosc sztuk to jesli nie bylo tez napisu, ze "koszt przesylki jest niezmienny, niezaleznie od ilosci przedmiotow" to nalezalo sie liczyc z wiekszym kosztem przesylki

No nie no, nie umie się czytać a potem wielki ból :o Poszukaj dobrze na aukcji zasad wysyłki - odnośnie płatności za wysyłkę kolejnych przedmiotów. Albo na aukcji będzie w treści, albo na stronie 'o mnie' sprzedającego. Tam na pewno pisze że każdy kolejny przedmiot to dodatkowe 1,5 zł. Nie każdy sprzedający robi tak, że koszt przesyłki się nie zmienia przy większej ilości. U mnie drugi przedmiot to dodatkowe 2,5 kg, więc wychodzi ok. 10 zł więcej wg cennika poczty, i nie mam ochoty komuś tego fundować i już, jak są lekkie przedmioty to można bo nie przekroczą wagi górnej, ale jak cięższe to przekraczają i sprzedający jest stratny :o A - i będzie Twoja wina, jeśli sprzedający jasno określił koszt wysyłek na aukcji albo na swojej stronie, i ostrzeżenie :) Trzeba czytać co piszą i tyle, każdy ma inne zasady.

bazienka - jeżeli na aukcji albo na stronie o mnie była informacja dotycząca kosztów wysyłki każdego kolejnego przedmiotu, to klikając 'kup teraz' zgodziła się na cenę 25 zł. Trzeba sobie obliczyć :)