Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

TomaszekKRK

Samoczynny RESTART KOMPA ?????

Polecane posty

Witam Mam następujący problem z kompem Komputerek sam z siebie się restartuje Wymieniany był radiator wraz z wentylatorem na procesorze(pasta byłą już nałożona na radiator)Wymieniana też była karta graficzna(wcześniejsza uległa przepaleniu a mianowicie jedna nóżka od tranzystorka się przepaliła) Sprzęt wyczyszczony od kurzu, został postawiony nowy system, zainstalowane właściwe sterowniki a mimo tego nadal dzieją się takie jaja :/ Chciałbym poznać wsze opinie co może powodować takie zachowanie komputera bo ja już nie mam pomysłu co może być przyczyną Pozdrawiam

Gość gdfhgsdd
mialem podobnie.Wirus. Nastepnym razem plyta glowna spalona.

Gość Pseudonim: mimo wszystko
KARTA GRAFICZNA WIĘKSZA?

być może za duża więc się zawiesza:( , syn zwykle jak dodaje mi coś do kompa(zmienia) to coś tam dodatkowo też zwiększa bo komp nie "ciągnie" :D

Prosesor intela 2.8 D ram 1 gb Płyta główna gigabyte ga945gzm-s2 Myśli Pan ze ta karta może nie wyrabiać na takich podzespołach ?

nie wiem nie znam się :) to syn kombinuje mi w kompie a teraz jest w pracy(baba jestem:) ) też mi kiedyś cos dodawal ,że będziesz miala mama lepszy bo więcej a późneij na powrót musiał mi zmieniac bo coś tam za małe było i nie gralo z tym. dopiero jak to coś tam zwiększył i dodał to coś co chciał wcześniej to grało:D:D:D

zaczęło sie od tego ze sam zaczął się restartować na poczętku myślałem ze to coś z systemem dysk 160 gb miał dwie partycje formatowana była partycja c (druga została niesformatrowana) I na tejże partycji był stawiany system podczas instalacji wyłączył się i już była kaplica zero reakcji czarny ekram a kontrolki na kompie świeciły padła grafika:/ Została wymieniona na tą co pisałem w poprzednich wypowiedziach po uruchomieniu instalatore win xp okazało się ze znikły partycje :/ (tak jakby nigdy dysk nie był dzielony na partcje) Podzielony został od nowa na dwie i został postawiony system I wciąż się sam restartuje Może to być uszkodzenie płyty głównej lub ramu ?????

Gość a czy
blue screen ci wyskakuje ,dzięki niemu możesz odczytać gdzie jest błąd lub awaria mi tak wywalało od bezpieczników (i były napuchnięte dwa ) potem jeszcze zasilacz do wymiany

Gość informatyk!!(*&^%
plyta glowna! Zobaczysz.Cos sie przepalilo na niej.Juz go nie wlaczysz.

Właśnie o to chodzi ze on się włącza chodzi normalnie ale po jakimś czasie się sam restartuje Wymienione zostało to co napisałem w poprzednich wypowiedziach i dalej się tak dzieje

Jeżeli to faktycznie płyta główna to jaka mógłbym kupić w przystępnej cenie a zeby wszystko grało? Procesor intelD2.8

Gość Paulana
bo pewnie masz HP :) a to duzo tlumaczy :D

Gość trompek
ram albo zasilacz sprawdz w podgladzie zdarzen, powinno byc co sie dzieje

Gość a czy
Kurcze sory z pospiechu napisałam bezpieczniki a chodziło mi o kondensatory ,dwa mi napuchły ,kupiłam na allegro za złotówkę za sztukę i przylutowałam patrzyłeś może na baterię ? mojemu chrześniakowi tak wywalało i baterie miał rozlaną ,dziwne że płyty nie popsuło zobacz jeszcze na zasilacz czy nie jest za słaby ,może masz od kogo pożyczyć na sprawdzenie ?

O jaki podgląd zdarzeń chodzi ? Komputerek jest stacjonany NTT nie HP O jakie kondensatorki chodzi ?? Gdzie ich szukać ?? Na płycie głównej czy w zasilaczu??

czy jak wyjmę baterie z płyty głównej (bo domyślam się ze o nią chodzi:P) ty czy będzie potrzeba ustawiania czegoś w biosie??

troszkę mały ten zasilacz:)

za słaby.

Gość słaby zasilacz,malo ram
sprawdx w biosie temp do procka bo moze sie przegrzewa