Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość witam kolezanke mam podobnie

Bylam dzis u ginekologa , co za burak za przeproszeniem

Polecane posty

A wiec , jestem w ciazy w 5 tyg. dzis mialam pierwsza wizyte , a przyjmuje malzenstwo wiec sie ma wybor kobieta /meczyzna a ze u pani ginekolog wszystkie terminy zajete byly , przyjal mnie jej maz ... No co za burak :O ja wiem ze ciaza to nie zadna choroba etc. ale nosz .... :O zbadal mi piersi , zapytal sie kiedy mialam ostatni okres, wzernik do srodka (czy jak to sie nazywa) ani usg dopochwoego nie zrobil powiedzial tylko ze wszystko jest ok . Mam przyjsc tylko na wizyte kontrolna , wiec ja sie pytam : to za miesiac czy kiedy mam przyjsc na ta kontrole , a on : wystarczy ze pani przyjdzie za pol roku nosz kurna wybaczcie .. ale za pol roku mam przyjsc szkoda ze mi nie powiedzial : nie przychodz wogole kobieto tamta pani ginekolog zawsze sie pytala , tlumaczyla usg dopochwowe robila , ale coz... do tego buraka to juz nie pojde :D zrobie sobie w grudniu u niej termin :D a z kad mam wiedziec czy wszystko ok z dzieckiem bedzie ? jak sie rozwija , pojde w 6 miesiacu a on wypali : wie pani , tu sa trojaczki :D:D:D ehhhhh :)

nikt nie napisze jak u was to wygladalo ? ja mieszkam w Niemczech z tego co wiem normalnie chodzi sie co 1-2 miesiace ale za pol roku ???? :(

Gość fdfd
a pół roku no rzeczywiscie burak a gdzie badania krwi usg i reszta nie no az sie wierzyc nie chce ja chodzilam co miesiac na kontrole do tego badania kwri usg z takim lekarzem to ty daleko nei zajdziesz

tak wlasnie pomyslalam , z kad mam wiedziec ze wszystko bedzie wporzadku ? gdzie jakiekolwiek badania wlasnie jak piszesz krew itp tu w Niemczech dbaja o kobiety w ciazy , no ale z takim czyms to ja sie 1 raz spotkalam . Ja tam nie mowie by sie patyczyc, ale podstawowe badania , jego malzonka , to zawsze badala, czy usg zawsze mi robila , jak kiedys bylo podejrzenie ciazy , to pytala sie jaka grupe krwi mialam, czy chorowalam na rozyczke , na co bylam szczepiona a on ??? za pol roku, to niech sie buja :D szloda ze nie powiedzial ze mam przyjsc za 7 miesiecy :D a moze i na porod :P no naprawde zawiodl mnie ten lekarz :O w niemczech dostaje sie muterschaftpass (to jest ksiazeczka matki w ciazy) tam wszystkie sa daty kontrolne , badania itp a co ja ja niby otrzymam przed porodem badz w cale ? :D ehhh

Gość Mam dylemat dyletanta
Przede wszystkim za kilka tyg powinnaś iść żeby Ci zrobili usg potwierdzające ciążę. Tak koło 7-8 tyg już bije serduszko więc może umów się u kogoś innego na za dwa tyg i średnio co miesiąc powinnaś chodzić do kontroli :)

trzeba było zacząć od tego że to w niemczech jest :d u nas to by było nie do pomyślenia by tak lekarz powiedział :/ wizyta w ciąży co 3-4 tygodnie powinna być jeśli to pierwsza ciąża jeśli druga to spokojnie co miesiąc półtorej :) w 5tc usg nie ma jeszcze większego sensu bo nic tam lekarz nie wypatrzy ale badania krwi i moczu powinien zlecić coraz mniej sie dziwie polką które są poza granicami że na czas ciąży i porodu wracają do PL skoro na zachodzie tak się dzieje :/ gdzieś wyczytałam że w GB to tego samego dnia co poród już do domu wysyłają :/

chccial zeby mu zrobila loda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość porrucznikkowa
On chyba nie zarejestrował informacji, że jesteś w ciaży :classic_cool:

Gość Mam dylemat dyletanta
A dlaczego przy drugiej ciąży się chodzi co miesiąc-półtora???????? Ja jestem w drugiej ciąży i nie rozumiem jak to to o drugą ciążę nie trzeba tak dbać jak o pierwszą? Nie kumam :O

Gość JA TEZ MIESZAM
w niemczech i mam wizyty raz w miesiacu na pierwszej odrazu milam robione usg dopochwowe to byl 7 tydzien a w tej chwili jestem przed rozwiazaniem i chodzilam co tydzien a teraz juz co drugi dzien bo jestem po terminie 2 dni

no chyba zmienie lekarza :O ale oni polakami sa wiec , a ze jego malzonka zawsze mi robila usg , zawsze naprawde z troska o wszystko to moja 1 ciaza :) ja czytalam strony o ciazy i kontrolnych badaniach i pisze ze co miesiac a pozniej na koncu co 2 tyg a ten mi : za pol roku :( :O a chcialabym wiedziec ze serce bije ok , za ok miesiac czy 2 tyg . poprostu jak kazda kobieta w ciazy pierwszej :)

porrucznikkowa On chyba nie zarejestrował informacji, że jesteś w ciaży zarejestrowal :P:P o to sie nie martw :classic_cool:

Gość porrucznikkowa
Ja mieszkam w Niemczech i jestem w ciaży, więc mogę powiedziec, że to N I E jest zadna norma. Ja z kasy chorych mam wizytę co 4 tygodnie, 3 usg - w 10, 20 i 30 tygodniu mniej wiecej, badanie moczu co wizytę, jakieś tam podstawowe badania krwi. Ja dodatkowe usg i badania mogę sobie dopłacić i jestem o tym INFORMOWANA. Opiekę nad ciężarnymi w Niemczech uważam za bardzo dobra i wcale nie gorsza niż w Polsce.

Gość zadne prl
tu umiesz sie wygadac a jemu nie potrafiłas powiedziec tego co tu piszesz?

Gość pytająca mamusia
Mówiąc ironicznie to przynajmniej zgodził się, że to jest ciąża :) Moja była ginekolog zdiagnozowała kiedyś moją 7 tygodniową ciążę na zapalenie jajników i wpakowała mocne antybiotyki, a miała ode mnie sygnały, że nie mam okresu prawie drugi miesiąc, aktywnie współżyję... Sama sobie zrobiłam test i nie pohamowałam się aby do niej zatelefonować i powiedzieć o ciąży a w słuchawce głucha cisza :P A pinda miała w swoim gabinecie usg, po prostu jej się nie chciało zrobić. A Ty autorko więcej nie idź do tego buraka, szkoda, że Ci nie powiedział, żebyś przyszła po porodzie na kontrolę tylko zamiast tej wizyty za pół roku, palant. Niestety, ale trzeba lekarzowi ciągle patrzeć na ręce. Ja zmieniałam ginekologów w ciąży 2 razy i za trzecim razem trafiłam na super babeczkę, do której mam zaufanie.

Gość porrucznikkowa
a ja urodze czworaczki

do mam dylemat mnie nie pytaj takie są przepisy nfz :D:D:D pewnie chodzi o to że kobieta już wie co i jak i prędzej niż pierworódka wyczai jak bedzie cos nie tak :) no i mówimy o książkowo przebiegających ciążach bo wiadomo w zagrożonych jest inaczej :)

zadne prl tu umiesz sie wygadac a jemu nie potrafiłas powiedziec tego co tu piszesz? Bo ja w szoku bylam :D ja sie ubieralam za parawanem ledwo co wyszlama ten przy drzwiach wychodzi i mowi o wizycie kontrolnej (juz byl w recepcji ) wiec ja za nim gonilam , i mowie a kiedy za miesiac ? a on a CZEMU PANI CHCE ZA MIESIAC PRZYJSC? WYSTARCZY ZE PRZYJDZIE PANI ZA POL ROKU I ZNIKNAL az sama sie siebie dziwie :(

Gość JA TEZ MIESZAM
mami82 a co to ma do rzeczy czy niemcy czy Polska wszedzie zdazaja sie konowaly ja mam wspaniala doktorke i jak sie cos dzialo dzwonilam do niej i z miejsca mnie przyjmowala i tak jak mowie wizyty mamjuz co drugi dzien i wszystkie badania porobione nawet na hiv i takie tam rozne

porrucznikkowa Ja mieszkam w Niemczech i jestem w ciaży, więc mogę powiedziec, że to N I E jest zadna norma. Ja z kasy chorych mam wizytę co 4 tygodnie, 3 usg - w 10, 20 i 30 tygodniu mniej wiecej, badanie moczu co wizytę, jakieś tam podstawowe badania krwi. Ja dodatkowe usg i badania mogę sobie dopłacić i jestem o tym INFORMOWANA. Opiekę nad ciężarnymi w Niemczech uważam za bardzo dobra i wcale nie gorsza niż w Polsce. Dokaldnie tez tak uwazam , naprawde sa ostrozni , teraz juz wiem dlaczego nie dostalam sie do jego malzonki bo mialam przepelnione terminy tylko do niego :D :O

sorry za bledy bo miala przepelnione terminy *

to nic...ja poszlam na pierwsza wizyte u doktora o nazwisku naszego byłego prezydenta i stwierdził po przeprowadzonym wywiadzie że NIE MOGĘ MIEĆ DZIECI... i czy ja jestem normalna że tabletki anty brałam wcześniej? że to moja wina i takie tam. Nie było usg ani nic. Rozryczałam się i ledwo co do domu dojechałam tak załamana byłam. Po pół roku pojechałam do innego lekarza który powiedział że wszystko jest ok, że nie widzi przeszkód przed tym żebym miała dzieci. Muszę przyznać że bardzo bałam się tej wizyty

Gość JA TEZ MIESZAM
witam kolezanke mam podobnie a ty napewno dobrze go zrozumialas?bo az mi sie w to wierzyc nie chce ja mialam tutaj doczynienia z wieloma ginekologami bo juz 2 razy lerzalam w tej ciazy w szpitalu i nic zlego nie moge powiedziec wszyscy zapewnili mi bardzo dobra opieke

szczerze wam powiem że jesteście pierwszymi kobietami które sobie chwala opieke nad ciężarną w niemczech owszem po porodzie to tam macie naprawde fajną polityke prorodzinną ale o okresie ciąży to za wiele dobrego nie słyszałam a im dalej na zachód tym gorsze rzeczy słyszałam :/ koleżanka z holandii uciekła w ciąży bo jej po poronieniu jak w drugą ciążę zaszła lekarz kazał przyjść za kwartał na kolejną wizytę, a o GB to już wogóle same złe rzeczy słyszałam i czytałam nawet tutaj na kafe prawie każda dziewczyna z GB jak się o cięży dowiaduje to do polski wraca więc coś w tym chyba jest :) ale jak mówię opieram się na tym co słyszałam i czytałam bo sama za granica w ciąży nie byłam :)

karola to rowniez trafilas na super lekarza :O

Angellss22 Jeśli chcesz obserwowac co z dzidziusiem to idz prywatnie. Jestem zdania, ze na dziecku sie nieoszczedza pewnie ze sie nie odzczedza ale tu naprawde opieka jest dobra, jego malzonka to aniol tylko nie wiedzialam ze z niego taki burak zapisze sie za miesiac do jego malzonki :) do niego za chiny nie pojde :O

ja musialam robic loda

45 [zgłoś do usunięcia] JA TEZ MIESZAM witam kolezanke mam podobnie a ty napewno dobrze go zrozumialas?bo az mi sie w to wierzyc nie chce ja mialam tutaj doczynienia z wieloma ginekologami bo juz 2 razy lerzalam w tej ciazy w szpitalu i nic zlego nie moge powiedziec wszyscy zapewnili mi bardzo dobra opieke Dobrze dobrze zrozumialam , oni sa Polakami wiec mozna po polsku mowic , a po niemiecku tez potrafie dobrze :) ja mowie a kiedy mam przyjsc na kontrole za miesiac : a on : a czemu pani chce za miesiac przyjsc po co ? wystarczy ze pani przyjdzie za pol roku :D:D:D:O wiec nie ma zadnej pomylki z zrozumieniem

45 [zgłoś do usunięcia] JA TEZ MIESZAM witam kolezanke mam podobnie a ty napewno dobrze go zrozumialas?bo az mi sie w to wierzyc nie chce ja mialam tutaj doczynienia z wieloma ginekologami bo juz 2 razy lerzalam w tej ciazy w szpitalu i nic zlego nie moge powiedziec wszyscy zapewnili mi bardzo dobra opieke Dobrze dobrze zrozumialam , oni sa Polakami wiec mozna po polsku mowic , a po niemiecku tez potrafie dobrze :) ja mowie a kiedy mam przyjsc na kontrole za miesiac : a on : a czemu pani chce za miesiac przyjsc po co ? wystarczy ze pani przyjdzie za pol roku :D:D:D:O wiec nie ma zadnej pomylki z zrozumieniem