Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość witam kolezanke mam podobnie

Bylam dzis u ginekologa , co za burak za przeproszeniem

Polecane posty

nie pojde w grudniu , pojde za 4 tyg. tylko ze umowie sie do niej a jego za przeproszeniem : pieprze :)

Gość porrucznikkowa
Holandia to Holandia, GB to GB, a Niemcy to Niemcy. Nie ma ze boli, przepisy są, kasy chorych jasno mówią, co jest w ciaży opłacone i pacjentka ma sie prawo tego domagac. Nie spotkałam sie też z przypadkiem, a mam dużo znajomych, ktore już w ciaży były, żeby trzeba sie było DOMAGAC - po prostu sie dostaje bez dyskusji. Naprawdę nie wiem, do czego mozna by się przyczepić, jeśli chodzi o opiekę nad cieżarnymi. Autorko, ja na twoim miejscu złozyłabym skargę na tego lekarza. Nie wiem, gdzie, bo jeszcze nigdy nie składałam skarg na zadnych lekarzy. Nie mozna dac sie tak traktować i nic z tym nie robic. Trafiłas na kjakiegos obiboka i olewusa. Podejrzewam, że łoi kasę głównie na tym, że jest jedynym w okolicy lekarzem, który mówi po polsku i Polki, które jeszcze sie nie czuja pewnie z niemieckim - walą do niego.

Gość porrucznikkowa
A że autorka była zdezorientowana, to sie wcale nie dziwie, bo ja na wizycie potwierdzajacej ciażę też byłam jak w jakimś stanie niewazkosci

No tam wszyscy polacy rosjanie chodza naprawde duzo ludzi maja on to naprawde taki jakis naburuszony jakis :O ja tam moge isc nawet do niemieckiego ginekologa , bo potrafie po niemiecku , wiec z porozumieniem sie, nie ma problemu, a ze zawsze chodzilam do jego malzonki , wszystko bylo swietnie , zawsze mialam usg , troskliwa kobieta aleeee on , nie wiedzialam tego :O umowie sie tylko do niej , a jesli cos bedzie nie tak to wogole zmienie lekarza :) do niej pretensji zadnych nigdy nie moglam miec, naprawde tylko on , a tego sie nie spodziewalam :O

porrucznikowa- a najlepsze jest to , bo tak wlasciwie teraz doszlam do siebie :D ze nawet ciazy mi nie potwierdzil tylko , wzernik, jakis patyczek chyba wymaz robil i na szkielko i do wody, i nic wiecej nie powiedzial :D nie uslyszalam ze jestem w ciazy , tylko ze wszystko jest ok :D no naprawde szok dla mnie , bo ja inaczej sobie to wyobrazalam :)

Gość porrucznikkowa
Moze on sobie golnął przed tą wizyta i naprawde zapomniał o tej ciaży, albo karty sobie pomylił, bo u mnie zadnego wziernika nie było, jak przyszłam i powiedziałam, ze chyba jestem w ciaży, to od razu usg, potem badania krwi i tyle, żadnych wzierników. Umów sie jak najszybciej na jakąś wizytę - albo u jego zony, albo u kogos innego. Jak oni mają razem gabinety, to powiedz kobicie na recepcji, że jestes w ciaży i masz mieć nastepny termin za 4 tygodnie. A w ogóle zrobił ci badania krwi? Mówił, ze dostaniesz na nastepnej wizycie mutterpass czy tego też zapomniał?

porrucznikkowa Moze on sobie golnął przed tą wizyta i naprawde zapomniał o tej ciaży, albo karty sobie pomylił, bo u mnie zadnego wziernika nie było, jak przyszłam i powiedziałam, ze chyba jestem w ciaży, to od razu usg, potem badania krwi i tyle, żadnych wzierników. Umów sie jak najszybciej na jakąś wizytę - albo u jego zony, albo u kogos innego. Jak oni mają razem gabinety, to powiedz kobicie na recepcji, że jestes w ciaży i masz mieć nastepny termin za 4 tygodnie. A w ogóle zrobił ci badania krwi? Mówił, ze dostaniesz na nastepnej wizycie mutterpass czy tego też zapomniał? A bylo to tak od poczatku : weszlam do gabinetu , on przyszedl hallo ja hallo : was kann ich fur Sie tun wiec ja po polsku : ze w tamtym tygodniu testowalam i jestem w ciazy on : czy bralam tabl. antykon. ja: nie on :ostatni okres ? ja : 4 wrzesnia on : pani tylko miala wyrostek wycinany , i tak zadnych operacji ? ja: nie tylko wyrostek on to prosze na badanie wiec poszlam za parawan wasiadam na fotel ( tez myslalam ze usg :P bede miala a on wzernik patyczek , pomazal na szkielku , i do wody, powiedzial : wszystko jest ok prosze jeszcze piersi odslonic , pomacal powiedzial wszystko ok poszlam sie ubiarac , wychodze a jego juz prawie nie bylo otwieral drzwi i mowil (juz prawie przy recepcji) ze mam przyjsc na kontrole , a ja : za miesiac? on : za miesiac? a po co za miesiac wystarczy ze pani przyjdzie za pol roku no jakos to do mnie nie doszlo , bo jeszcze kartki zapomnialam ze zaplacilam 10 euro i musialam wejsc jeszcze raz do gabinetu i na tym sie skonczylo , zadnych badan nic a nic naprawde zawiodlam sie na nim , wiecej do niego nie pojde, zrobie wizyte u jego zony za 3-4 tyg . Tak to wszystko wygladalo

a o muterpass haha tez zapomnial skoro za pol roku mialam przyjsc :D :P

Gość porrucznikkowa
No to on własciei nie miał szans stwierdzić ciaży, bo na tym etapie to chyba tylko badanie krwi ja moze wykazac, na usg nic by nie było widać. Umów sie jakoś tak za 3 tygodnie, wtedy to i serce juz bije, i cos widać. On chyba tego w ogóle nie uznał za ciażę.

Gość porrucznikkowa
Ja byłam na pierwszej wizycie w 9 tygodniu, mutterpass dostałam na następnej.

no moze i nie uznal ciazy ale za pol roku mialam przyjsc? ale ciaze mozna stwierdzic w 5 tygodniu niedlugo bedzie 6 tydz. tak czy siak , zrobil olewczo przeciez ginekolog przy badaniu wzernikiem i paluchy pchal to chyba rozpoznal rozpulchniona szyjke macicy? dla mnie to bylo olewcze

umowie sie za miesiac okolo do jego zony :) bo do niego juz nie zawitam hehe :P

Nie,no chyba cie nie uslyszal,ze w ciazy jestes,przeciez cie potraktowal jak zwykla pacjentke na kontrolnych badaniach.Az sie wierzyc nie chce.Wiadomo,ze w ciazy w De wizyty sa co 4 tygodnie,za kazdym razem badanie krwi,ja mialam wiecej niz trzy usg,praktycznie przy kazdej wizycie bylo.Od 8 miesiaca co dwa tygodnie wizyta i ctg,pod koniec co dwa dni -tak to wygladalo u mnie.Opieka super podczas ciazy,porodu i w szpitalu-tylko rodzic:)

Gość porrucznikkowa
Nie mam pojecia, co widać w piatym tygodniu, w każdym razie ja test zrobiłam jakos w 6 tygodniu, nie chciałam iść do lekarza natychmiast, bo czytałam, że wtedy to jeszcze mało co mozna powiedziec - no a na termin i tak musiałam chwilę poczekać. Idx po prostu jeszcze raz za jakieś 3 tygodnie, raczej do kogoś innego, i jak wtedy będzie mozna potwierdzic ciażę, to na pewno dostaniesz te wszystkie skierowania i terminy.

burak jakis ja tez mieszkam w Niemczech i to by bylo nie do pomyslenia zeby takie cos lekarz powiedzial. na poczatku chodzi sie co miesiac potem co 3 tygodnie a na koncu co 2 lub tydzien zalezy im blizej do porodu. usg mialam prawie na kazdej wizycie plus krew,waga,mocz .po 13 tyg czy 15 usg przez brzuch ale tez robila mi dopochwowe zeby sprawdzic szyjke macicy

Gość porrucznikkowa
Nie czekaj za długo, postaraj sie o termin za 2-3 tygodnie. Bo to to nie było zadne potwierdzenie ciaży, ta następna wizyta to bedzie dopiero pierwsza ciażowa, bo w tej nic w zwiazku z ciażą zrobione nie było. Na pewno mozna było od niego oczekiwać, ze ci w ogóle cos powie. Np. teraz jest za wczesnie, proszę przyjsć za 3 tygodnie i wtedy zrobimy usg, badania do mutterpassu, na razie ciaży potwierdzic nie mogę. Ale on cie odesłał totalnie bez informacji, jakbyś nie miała w ogóle podstaw żeby sądzic, że jesteś w ciaży

burak jakis ja tez mieszkam w Niemczech i to by bylo nie do pomyslenia zeby takie cos lekarz powiedzial. na poczatku chodzi sie co miesiac potem co 3 tygodnie a na koncu co 2 lub tydzien zalezy im blizej do porodu. usg mialam prawie na kazdej wizycie plus krew,waga,mocz .po 13 tyg czy 15 usg przez brzuch ale tez robila mi dopochwowe zeby sprawdzic szyjke macicy

Gość do tej wyżej
"aktywnie współżyję" - dobre :D :D :D

Mamiii - dokladnie tak jak robi jego zona , przeciez ja sobie sama okresu nie wstyrzamalam , ani na 2 testach kreskek drugich tez nie dorysowalam :P jego zona przy kazdym nawet zwyklym badaniu robi usg dopochwowe, a jak jeszcze uslyszy ze ciaza , 2 kreski to o wszystko sie pyta tez od razu nie poszlam do ginekologa jak testowalam tylko tydz pozniej . Ja czytalam jak czeste sa wizyty w ciazy , i pisalam co 4 tyg, by widziec jak bije serce , jak sie rozwija zarodek itp a pozniej w koncowym stadium jak ciaza nie zagrozona to co 2 tyg. Ale hallo nie tak jak on za pol roku :D a nie jestem jakas osobom ktora sobie wkreca ciaze, a to moja pierwsza :) Chce wiedziec ze wszystko jest dobrze , jak sie rozwija

Na pewno mozna było od niego oczekiwać, ze ci w ogóle cos powie. Np. teraz jest za wczesnie, proszę przyjsć za 3 tygodnie i wtedy zrobimy usg, badania do mutterpassu, na razie ciaży potwierdzic nie mogę. Ale on cie odesłał totalnie bez informacji, jakbyś nie miała w ogóle podstaw żeby sądzic, że jesteś w ciaży Dokaldne :) dobre slowa .

Gość porrucznikkowa
Bardzo, bardzo to dziwne, moze on był chory jakiś tego dnia, no po prostu aż mi trudno uwierzyć. W każdym razie bierz telefon, dzwoń do jego zony i ustal termin, wszystko bedzie ok

wogole sie nie zapytal jak dlugie sa u mnie cykle ? tak jak opisalam wyzej moja wizyte tak ona zostala przeprowadzona :D no szok dla mnie :) za 5 miesiecy czyli w 6 /7 miesiacu mialabym przyjsc i ciekawe co by mi wtedy powiedzial ? :D

Gość porrucznikkowa
Jak jestes jej pacjentka, to myslę, ze nie bedzie problemu, żeby dostac termin w takich okolicznosciach. Moze nie na za tydzień, ale za 2-3 tygodnie na pewno się da. i na pewno dłuzej bys musiała czekac na termin w nowej przychodni, tam, gdzie pacjentką nie jesteś.

No tak dziwne, a dziwi mnie to ze jedna znajoma tylko do niego chodzi bo sobie go chwali a pozostali do jego kobiety , ale jej ciaze prowadzila jego zona wiec tu raczej nie wie jaki on jest w prowadzeniu ciazy:D ale takiego gburowatego lekarza w zyciu nie spotkalam to moja pierwsza ciaza, to chcialam sie dowiedziec co i jak , jakie jeszcze witaminy zazywac itp cokolwiek a tu klapa :D

zadzwonie u umowie sie do kobiety na termin za 3-4 tyg . do niego juz nie zapukam ona zrobi zaraz usg itp a ja sie zapytam jak czesto powinam przychodzic itp bo jej maz powiedzial ze mam przyjsc za pol roku :P

Gość porrucznikkowa
Potraktuj to jako jego chwilowa niedyspozycję i sie nie przejmuj :) Kup sobie kwas foliowy, mnie lekarz polecił femibion, ale to chyba wszystko jedno, powiedz w aptece, ze to początek ciaży, to ci cos tam da. A poza tym żadnych witamin nie trzeba, przynajmniej na razie.

juz sobie zakupilam kwas foliowy :D a wlasnie przeczytalam ze lekarz w 5tc moze stwierdzic ciaze po usg dopochwowym ale to nic . Poczekam sobie na nomrlana wizyte u jego zony aaaa i w 6 tc zaczyna bic serce i od tego momentu otrzymuje sie mutterpass :) A niech mu bedzie ze jest niedyspozycyjny po mojemu burakiem :P ale do niego juz nigdy nie pojde :P

Gość idz do niego w 9 miesiacu
A tak prawde mowiac to w Niemeczech jest b.dobra opieka ciezarnych ciaze rozpoznac mozna juz w 5tc. a najlepiej w 6tc.w wtedy zaczyna bic serce,a wizyty jesli ciaza przebiega bez powiklan ustala sie co 4 tygodnie. Ten twoj lekarz to jakis partacz po 1.nie porobil podstwowych badan typu: mocz ,pobranie krwi po 2. powinnien zrobic usg tylko zwykle rutynowe badanie wykonal , a kazal sie tobie zjawic za 6 miesiecy to juz go lekarzem nazwac nie mozna. Juz nie wspomne o mutterpass i potrzebnych badan , na porodowce by go wysmiali .Gdybys przysla i pierwsza wizyte w mutterpass bylby 7 miesiac ciazy badz ponad , o ile wogole by ci zalozyl mutterpass. Zmien lekarza badz umow sie do jego zony. Pozdrawia Hamburg.

Gość wizyty powinnas miec co 4 tyg