Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekam na wyn, histopatologi

czy to rak?

Polecane posty

czy pomimo dobrych wynikow krwi, ob tez w normie , polip ktorego wykryto na trzustce moze byc nowotworem?

Gość polip to polip
jezeli bedzie sie powiększał , pewnie kazą Ci usunac i dopiero wtedy wezmą próbke na badania histopatologiczne, pod kątem nowotworowym poki co nie panikuj, z polipami się zyje i to długo ;)

no wlasnie sie powiekszyl i teraz czekam na wyniki histopatologi. Nie rozumiem tylko dlaczego badaja to pod katem rakowym skoro ob mam w normie. Dlatego pytam czy według WAS to normalne. Moze ktos mial podobnie i cos wie na ten temat?

Gość znam kogos kto mial
dobre wyniki krwi ale to juz bylo po operacji sprawdzane, jednak mimo dobrych wyn byly przerzuty ktore spowodowaly pogorszenie stanu zdrowa i smierc w zaledwie kilkanascie dni. Ale to sa wyjatki z tymi badaniami badz dobrej mysli

Gość gienek gienek
jakie mialas objawy i czy miewalas spadki cukru we krwi ?

nie cukier w normie a objawy to czeste pieczenie w zoladku i bol najczesciej na dole brzucha. Po zjedzeniu nawet kromki chleba z maslem lub szklance kleiku ryzowego mialam duze wzdecia ale bez gazow za to bardzo mi sie odbijalo. Pol roku temu mialam Helikobakterie. Ale mimo zatrucia bol nie ustepowal. Wiec zrobilam gastroskopie no i wykryli tego polipa.

kazdy nowotwor ( a wszystko co dodatkowo nam uroslo jest nowotworem, dopiero szukaja w nich komorek rakowych) badaja histopatologicznie ! Don't worry. Keidy mialas badania ?

Gość gienek gienek
To jak cukier w normie to nie rak.Przy raku są drastyczne spadki cukru az do utraty przytomnosci .Badanie histo polipa to reguła-takie są procedury .Glowka do gory 🖐️

acha, dzieki. Wyniki odbieram 13,09. Data optymistyczna, nie? :)

Gość gienek gienek
Nie martw sie ,rak trzustki daje tragiczne w skutkach spadki glukozy we krwi-nie ma tego u Ciebie -więc to polip .Nie zaprzątaj sobie głowy a polipa i tak trzeba bedzie ciachnąc,wyrzucisz drania i po kłopocie 🖐️

nie zgodze się z gienkiem... najbliższa mi osoba zmarła na raka a wcześniej przez 6 lat toczyliśmy z rakiem walkę więc mam pewne doświadczenie, wcale nie musi być zadnych spadków cukru i omdleń itd, mało tego wyniki wszystkich podstawowych badań mogą być w normie mimo, że za pare dni może być po wszystkim, niestety ta choroba jest nielogiczna i bardzo nieprzewidywalna oczywiście mam nadzieję, że Twoje wyniki autorko będą pozytywne, narazie nie ma się co martwić, wiem wiem łatwo się mówi

a przpraszam gienek, nie wiedzialam ze mowisz konkretnie o raku trzystki tak czy inaczej uważam, że na raka nie ma reguły i żadnych pewniaków stawiać nie można

Gość gienek gienek
mam na mysli raka trzustki ,przerabiałem to i to jest głowny objaw. pozdrawiam 🖐️

Gość gość
Znalazłam wspaniały film z historiami osób chorych na raka, którzy stosowali leczenie terapią hipertermii onkologicznej i którym hipertermia bardzo pomogła. Warto obejrzeć, naprawdę bardzo wzruszające: https://www.youtube.com/watch?v=aNtVjoE_O6k&a mp ;t=156s

Gość gość
Znalazłam wspaniały film z historiami osób chorych na raka, którzy stosowali hipertermię onkologiczną i którym hipertermia bardzo pomogła. Warto obejrzeć, naprawdę bardzo wzruszające: https://www.BialaOnkologia.pl

Gość gość
Jeżeli macie podejrzenie raka to jak najszybciej powinniście wykonać odpowiednie badania. Polecam wam udać się do www.histamed.pl w Gliwicach. Wykonują tam badania histopatologiczne, które mogą wykryć zmiany nowotworowe.