Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kOtElek 24

Starania o dzidziusia lato 2011 - poród 2012

Polecane posty

Witam czy sa jakies dziewczyny co planuja starac sie o dzidzie w przyszlym roku latem i urodzic tez latem nastepnego roku ?? ja mam juz coreczke zimowa i teraz chce 2 dzidzie zeby urodziło sie latem . Kiedy chcecie zaczac starania w jakim miesiacu ... mam obawy czy nam sie uda tak od razu czy niestety trzeba zaczac wczesniej o pierwsza dzidzie staralismy sie od stycznia i zaszlam w ciaze w marcu ...

Witaj!!! Ja też mam plan mieć drugie dziecko w 2012 roku.Teraz mam córeczkę urodzoną w marcu a chcę żeby między dziećmi było 2 lata różnicy.Tylko my o córkę staraliśmy się rok więc może teraz będzie szybciej.Myślę że zaczniemy starania tak około lipca.

Gość martax88
ja też chcę się starać ale żeby urodzić jeszcze w 2011 teraz jestem tydzień po poronieniu i czekam na cykle żeby dobrze mineły...

Fajnie ze jest tez ktos kto juz planuje dzidzie mnie jest płec obojetna ale chciala bym trafic od razy latem eh meczy mnie to zastanawianie chciala bym juz ale niestety musze poczekac i pragne by ten czas szybko minol

Ja mam nadzieję że tym razem szybciej nam się uda.Myślę że wcześniej tylko dlatego przez rok nie mogłam zajść bo miałam potworne stresy.Jak tylko się nieco uspokoiłam to szybciutko byłam w ciąży.Tym razem chciałabym synka ale jak będzie córeczka tez będę bardzo szczęśliwa.Nadia a przecież nasze córeczki są w podobnym wieku praktycznie 3,5 miesiąca różnicy.

Gość jedna kreseczka to za mało
a ja dziś zrobilam test i znowu nic :( Strasznie chce być już w ciąży. Już się zaczynam tym martwić a wszystkie dotychczasowe cykle na razie byly tylko przypadkowe ;) Musimy jednak wzmożyć działania

Gość thaisse80
ja mam 6 miesieczna coreczke urodzona w kwietniu. myslalam tak by zaczac sie starac o drugie jak mala skonczy rok. poniewaz o moja corcie staralam sie pare lat to mam na wzgledzie ze i drugie baby moze nie przyjsc za szybko.

jej aż się boję na myśl że mogloby to nam zająć kilka lat, boje się że Nasze małżeństwo nie mogloby tego wytrzymać.

Gość thaisse80
ja o moja corcie staralam sie az 4 lata. dlatego o drugie myslalam by zaczac sie starac jak mala bedzie miec tak skonczony rok. musialabym tylko zakonczyc karmienie piersia do tego czasu a jak to bedzie zobaczy sie.

thaisse80 no ale fajnie ze ci sie wkoncu uadalo jednak cierpliwosc poplaca i zawsze zostaje wynagrodzona predzej czy pozniej chodz czasem trzeba wylac wiele łez ale warto ja mam nadziej ze tez niedlugo sie doczekam naszej upragnionej i wyczekiwanej dzidzi:)

thaisse ja mam troje rodzeństwa. Moja siostra jest z marca rok starsza, moj brat z pażdziernika rok mlodszy a ja sierpien :) Podziwiam moją Mamę. Mam nadzieję że nie wyczrpala limitów na plodność ;)

powiem wam ze staralam sie nie robic testow itp. ale ostatnie dni daly mi kilka objawowo i sie skusilam. Niepotrzebnie :(

jedna kreseczka to za mało tez tak kiedy mialam podobnie jak ty ale przewaznie objawy ciazy sa takie same jak na miesaczke wiec mozna sie pomylic i to bardzo mnie juz zadne objawy nie wzruszja uwierzylabym wtedy kiedy bym dopiero ujrzala 2 kreseczki a tak niema mowy!!!!!!!!!!!!!!!!!

mnie od jakiś dwóch miesięcy boli lewy jajnik - coraz mocniej. Na początku tych boli bylam na usg i wszystko bylo w porzadku i tak sobie pomyslama ze to moze... Potem jeszcze bole glowy, zgaga i ciagle pić... Ale to nie to ;( Okres za jakiś tydzień.

Gość thaisse80
ja tez mam siostre o rok mlodsza a brat 7 lat mlodszy (jest nas trojka:)). moja mama zaszla w ciaze zsiostra jak mialam niecaly rok. mama przyznala sie, ze bylo ciezko bo ja jeszcze nie chodzilam a do tego ciaza z siostra byla zagrozona. utrzymala sie dzieki pomocy taty i dwoch babc. dlatego poradzila mi by poczekac przynajmniej rok tak by malutka juz chodzila. teraz zreszta sama zle to widze. maz moj pracuje caly dzien (firma rodzinna) a ja caly dzien z corcia ktora jedyne co uznaje to bycie na raczkach. dlatego wole poczekac.

no aja w polowei wresni mialam okres po jakis 2 tygodniach wymiotywalam przez weekend sobota i niedzela i potem przyszly tydzien tez az 2 razy tylo sie niczym nie zatrulam albo mi cos zaszkodzilood paru dni mam zgage bede sie musiala wybrac do mojego lekarza rodzinnego

Fioletowy lakier,Jedna kreseczka trzymam kciuki żeby wam się udało.Wiem jakie to niesamowite rozczarowanie gdy okazuje się że upragnionej ciąży nie ma.A robiłyście jakieś badania?

ja myślalam żemoże jestem tym okazem co ma okres w ciąży ;) A okres mam regularny tylko coraz słabszy... prwie jak plamienie w sumie ;)

Gość thaisse80
jesli chodzi o starania to pamietam jak bylam rozczarowana jsk dostawalam okresu. a zaszlam gdy sie najmniej spodziewalam a co wiecej to byl okres ze mialam nowa prace i raczej nie planowalam juz wtedy potomstwa. a tu niespodzianka:)) ale ja sie od poczatku jakos inaczej czulam.

badan nie robilam, ale chętnie posłucham wskazówek bo planuje iść do lekarza by pomógł mi zajść ;)

Andziazawsze tak robilismu badani jest ok od paru miesacy wogole dalismy z mezem na luz nie licze juz cyklu przestalam juz przywyklam do tego ze co miesac pojawi sie @

ja już lece się kąpać, zmyć maseczkę i spać. Do jutra! :)

my również zaczynamy starania w 2011 tyle ze my tak planujemy na wiosnę zacząć tak od maja może. Pierwsza córkę mamy z lipca a teraz chcemy żeby było tak na wiosnę żeby można było więcej czasu spędzić na dworze . Pozdrawiam

Mam nadzieję że uda Nam się doczekać na dzieciątko tak jak planujemy.JA jeszcze muszę poukładać sprawy zawodowe i mam nadzieję że mi się uda do lata.

no dziewczyny tym co sie staraja zecze powodzenia ja nie wiem jak to bedzie bo narazie biore tabletki anty i zastanawiam sie kiedy przestac w 1 ciaze zaszlam w marcu i dzidzia z zimy wiec do czerwca musiala bym sie wstrzymac ale i tak zanim tablety przestana dzialac to troche minie eh nie wiem juz

Nadia myślę że możesz spokojnie odstawić tabletki w czerwcu nawet jak będziesz się starała dwa,trzy miesiące to jak zajdziesz w sierpniu czy wrześniu to urodzisz maj czerwiec to wspaniałe miesiące i jeszcze wiosna no ewentualnie początek lata.A może uda Ci się wcześniej.

Gość mama z irlandii
JA TEŻ PLANUJĘ ZAJŚĆ W CIĄŻE W 2011 A URODZIĆ W 2012 CHCĘ ZACZĄĆ STARANIA W CZERWCU I JAK SIĘ UDA URODZIŁABYM W MARCU MAM JUŻ SYNKA Z CZERWCA 2009 I TAK ZASTANAWIAMY SIĘ NAD DRUGIM 3 LATKA RÓŻNICY SUPER RÓŻNICA JUŻ MÓJ PIERWORODNY BĘDZIE BARDZIEJ SAMODZIELNY