Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Irviing__

Filmy

Polecane posty

Gość Irviing__

Mogę znowu liczyć na waszą pomoc? :) Otóż, jest mi na jutro potrzebna wiedza o filmie, szczególnie o klasyce. Znani reżyserzy, filmy z klasyki, które powinnam kojarzyć, może aktorzy? Może coś wam się kojarzy, coś znacie, np jack nicholson - lśnienie, Cameron - Titanic, itd Byłabym wdzięczna :) Nie interesuję się za bardzo filmem, bo jak oglądam to oglądam i nie patrzę, kto to wyreżyserował czy kto tam zagrał, ale idę na konkurs nie wiem.. z ciekawości to raz, żeby nie mieć dwóch ostatnich lekcji to dwa :P a wpływa to na zachowanie szkolne więc co mi szkodzi :)

Gość oczekujesz darmowych korków?
wiedza kosztuje, my dear :classic_cool:

Gość Irviing__
Po prostu myślałam, że może ktoś interesuje się filmami i ma wiedzę na ten temat, więc mógłby mi pomóc. Albo chociaż naprowadzić, na czym powinnam się skupić, przypominając sobie coś chociaż trochę.

Pytanie tylko, po jakiego grzyba idziesz na konkurs, skoro nie masz wiedzy? Pójdziesz, lekcje ci przelecą i tyle, nie wczuwaj się :D :D

Gość niech pomysle.....
Alien wersus predator1, alien versus predator2

Gość Irviing__
Idę, bo dużo filmów oglądam więc coś tam kojarzę, to ma być zabawa :D liczy się to do zachowania i minie mi lekcja, której nie cierpię bo nauczycielka doprowadza mnie do szału. I skończę wcześniej o godzinę lekcje :) Mogę sama poczytać o tych filmach ale nie wiem na czym się skupić najbardziej.

Zacznij od tego: http://pl.wikipedia.org/wiki/Kino http://pl.wikipedia.org/wiki/Film_ameryka%C5%84ski W necie jest tego mnóstwo. Poczytaj o klasykach kina amerykańskiego, o Nowej Fali i kinie moralnego niepokoju. Potem zapoznaj się na filmwebie z biografiami najwybitniejszych aktorów, poczytaj też co nieco o reżyserach.