Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fiida

Intymny problem

Polecane posty

Witam mam 23 lata i dosc dziwny problem... od jakiegos czasu zaczal przeszkadzac mi zapach wydzieliny z pochwy przeszkadza to i mnie i mojemu partnerowi, jestesmy razem juz 6 lat i wchodzi w to akceptacja i zrozumienie, ale moja psychikaz nie pozwala mi na zblizenia sexualne (boje sie ze moge go w ten sposob zniechecic do siebie) miesiac temu bylam u ginekologa bo pomyslalam sobie ze to moze byc jakies zapalenie lub jeszcze cos innego, jednak wyniki wymazu byly dobre.... lekarz powiedzial ze wszystko mam czyste ale o zapachu nic nie wspomnial czy istnieja jakies neutralizujace tabletki, globulki lub jakies domowe sposoby aby pozbyc sie tego problemu? Prosze o pomoc kazda poinia mile widziana :)

Gość myj się
np żelem z zapachem , albo z kwasem mlekowym. Noś odświeżające chusteczki do higieny intymnej i przed seksem wymykaj się na kontrolne podtarcie

Gość myj się
ja swojego czasu nie mając jeszcze irygatora kupiłam sobie strzykawkę, odcięłam ten ostry dzióbek na igłę i robiłam sobie płukanki z jogurtu naturalnego takiego w temperaturze pokojowej. Po tym jak wszystko spłynie zostaje taki kwaskowy zapaszek, no i cipka zdrowa jest O, możesz jeszcze spróbować irygacji Tantum Rosa

jestem zawsze wydepilowana zostawiam tylko paseczek na gorze dbam o higiene zawsze a tym bardziej przed sexem ale czasem ta wydzielina jest produkowana nawet w trakcie sexu taka mleczna.... z jogurtem moge sprobowac aczkolwiek nigdy o czyms takim nie slyszalam a co to takiego "irygacji Tantum Rosa" ?

Gość Marieta ...
Wydzielina podczas seksu jest normalką, jest to tzw. kobiecy wytrysk, zwany fachowo lubricatio. Kolor wydzieliny powinien być przezroczysty. By upewnić się, że ta wydzielina jest niechorobliwa, zrób tak: podczas seksu ale w gumce, zbierz tę wydzielinę do sterylnego pojemnika(kupisz go w aptece) i daj do badania na posiew i antybiogram. Z wynikiem idź do ginekologa, wtedy on zdiagnozuje i ew. zadecyduje jak leczyć. Irygacje na własną rękę mogą tylko pogorszyć problem, przypuszczalnie chorobę grzybiczą. Powodzenia, napisz jak poszło i co to było. cyt. z Googli: Strefa Kobiet - Ejakulacja 6 Lis 2007 ... U jednych kobiet lubricatio jest gęste, o wyraźnym indywidualnym zapachu, ... U innych kobiet może być np. lubricatio przypominające watę, ... www

Gość Marieta ...
Właściwości zapachowe i konsystencja U jednych kobiet lubricatio jest gęste, o wyraźnym indywidualnym zapachu, u innych natomiast jest pozbawione zapachu i rzadkie. We współżyciu seksualnym partner wyczuwa wspomniane właściwości i mogą być one czynnikiem pobudzającym lub odpychającym seksualnie. Zdarzają się zaburzenia lubricatio, np. nadmiernie obfite wydzielanie sprawiające we współżyciu wrażenie „pływania", co utrudnia przebieg stosunku. U innych kobiet może być np. lubricatio przypominające watę, co jest wynikiem nieprawidłowości wydzielniczych i wówczas odczucia seksualne mogą być przykre. W różnych chorobach ginekologicznych zdarza się, że występujące lubricatio ma nieprzyjemny zapach, co również ma duże znaczenie we współżyciu seksualnym. Intensywność wydzielania Na ogół lubricatio jest najbardziej nasilone w fazie orgazmu u kobiety i bezpośrednio przed nim. Wydzielina może być nawet tak obfita, że w okresie skurczów, w trakcie orgazmu, lubricatio jest wydalone na zewnątrz w formie przypominającej wytrysk u mężczyzny. Stąd np. niektóre osoby są przekonane, iż istnieje odpowiednik wytrysku u kobiet. Miałem pacjentki, które zostały skierowane do mnie przez swoich partnerów zarzucających im, że nie przeżywają orgazmu, ponieważ nie mają wytrysku z pochwy. U niektórych kobiet, zwłaszcza silniej podnieconych, lubricatio utrzymuje się nadal po orgazmie, a nawet wydzielane jest dość długo.

Marieta dziekuje za zainteresowanie chyba masz racje i jeszcze raz przejde sie do lekarza, wiem ze na pewno nie mam zadnej grzybicy bo jak pisalam ok miesiac temuu badal mnie i powiedzial ze wszystko w porzadku ale poprosze zeby przebadal mnie jeszcze raz pod tym katem mam tylko nadzieje ze nie okaze sie ze mamy jakas niezgodnosc pod wzgledem sexualnym po wizycie dam znac dziekuje