Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elenka__

Ślub po rozwodzie - jakie dokumenty?

Polecane posty

Gość elenka__

Hej! Orientuje się ktoś może, jakie dokumenty trzeba załatwiać do ślubu, jak już ktoś jest po rozwodzie? Sytuacja jest trochę zawiła: mój narzeczony ma za sobą ślub cywilny - ale wzięty za granicą, rozwód też był za granicą. Nie posiada żadnych dokumentów potwierdzających zawarcie ślubu i nie ma żadnych dokumentów dotyczących rozwodu. Co musi zrobić? Czy sprawa się przypadkiem nie obije o ambasadę? :/

Gość iuhccdd
akt slubu z adnotacja o rozwodzie i dowód osobisty

Gość iuhccdd
jesli za granica to nie wiem , ale pewnie ambasada bo musi byc akt slubu z adnotacja o rozwodzie lub oryginał =wyroku choc ja miałm oryginal wyroku to i tak kobieta uparła sie , że musi byc tan akt

Gość iuhccdd
a taki akt otrzymasz tylko w miejscu zawarcia zwiazku małzenkiego

Gość elenka__
Tylko w miejscu zawarcia związku? Kurde, nie ma możliwości teraz jechać tak daleko.... Własnie - i zastanawia mnie jedno - może w Polsce w ogóle nie jest odnotowane, że był ślub i rozwód? Nie mam pojęcia, czy Urząd Stanu Cywilnego (czy jak się to tam nazywa za granicą) ma obowiązek wysyłać taką informację do PL - ale jeśli ma taki obowiązek, to może Sąd za granicą - udzielając rowodu - też ma taki obowiązek???

Gość iuhccdd
zadzwon do najblizszego tobie USC i wszystkiego sie dowiesz