Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Studentkaaa...

Kobietki poradźcie!

Polecane posty

Studentka - no ok. Jak jedziesz takimi argumentami - stań sobie vis a vis niedźwiedzia, lwa, krokodyla i wtedy mi powiedz że słabsze od Ciebie ;) A jak znam życie to masz współczucie właśnie dla piesków i kotków, normalnie soł słit! Ciekawe czy Twoje współczucie obejmuje jeszcze inne stworzenia, dajmy na to węże czy pająki... Których adopcjami tak się składa ja zajmuję :) Więc nie pieprz mi farmazonów o braku współczucia. Można współczuć ale z rozsądkiem bez opętania. Paulana - mówię o Tobie dziecko bo Ty się do mnie zwracasz jak do wiekowej staruszki, mówiąc o tym że starzy muszą wymrzeć żeby się mogło młode pokolenia i bla bla bla - no to rozumiem że siebie traktujesz w ramach 'młodych', stąd też zwrot 'dziecko' :) Poza tym to naprawdę dziecinne myślenie jest. Pogadamy za 10 lat jak będziesz miała anemię, niedokrwistość i zaburzenia krzepliwości krwi po diecie wege albo vegan :)

A nawiązując do uczuć - siebie też trzeba kochać, a kochanie siebie ma duuuże powiązanie z szacunkiem do swego ciała i dbałością o swoje zdrowie również. Komara nie zabijesz bo ma uczucia, że tak pozwolę sobie na ironię? Kochać i siebie i zwierzęta - z rozsądkiem. Nie przesadzać z miłością w żadną stronę, bo przesadyzm jest niepotrzebny :)

Gość Paulana
ja pierdole no to odpowiem co do rolnika macie jakies mlne pojecie bo on na tym zarabia!!!!!!! nie wiem co wy tam macie w glowie ale....uczucia....to nie cos co was sie tyczy. nie chodzi o to cz ktos jest bezbronny czy nie, czy silniejszy czy nie. kazdy ma prawo zyc ty tez i miec szanse prowadzic normalne zycie ale w chyba naprawde tego nie kumacie. czlowiek reaguje na smierc lekiem tak samo zwierze jeszcze tego ni epojeliscie? czlowiek ingeruje w nature czego nie powinno byc, co innego kiedy walczysz o zycie i polujesz jak kiedys przodkowie to robili a co innego masowo zabijac i specjalnie do tego hodowac. co za glupie argumenty typu rolnik nie rolnik, fasola czy anemia. to juz moj problem jezeli uwazasz ze na warzywach mozna dorobic sie anemii to grubo sie mylisz. Mam sie bardzo dobrze:) Wy nie chcecie zrozumiec i tak to sobie tlumaczycie czy naprawde nie wiecie o co chodzi?? Bo mam wrazenie ze to wasza obrona przed samym soba. jeszcze co do jaj to nastepna glupota bo chba nie wiesz ze nie kazde jajo jest zaplodnione:) to po pierwsze a poza tymto chyba nie zabija sie jajka? czyli czegos co nie czuje? mi chodzi bezposrednio o uczucia ale wy chyba nadal nie kumacie:) przykro mi.

no widzicie laski, tak się składa, że temat był o czym innym, o butach. ktoś napisał o butach ze skóry zwierzęcej, ktoś napisał że takich nie założy. i o co ten spór? tak się składa , że nie myślę tylko biednych kotkach i pieskach, ale nie będę cię tutaj wtajemniczać w swoje życie. po prostu to co mogę to robię i mogę z ręką na sercu powiedzieć , że jestem przeciwna powodowaniu śmierci zwierząt na korzyść ludzi, ich zachcianek konsumpcyjnych. Z tym niedźwiedziem czy krokodylem, to jednak się mylisz, zwierzęta są i będą słabsze od ludzi, a to dlatego że ludzie wiedzą jak obezwładnić takiego niedźwiedzia czy krokodyla, mając broń chociażby. Tak czy inaczej, nie potrafiłabym założyć butów z prawdziwej skóry, tylko dlatego, że moje stópki są kuźwa delikatne.

Gość Paulana
no ale oni nie potrafia sobie dac rady bez zwierzat :) taki to czlowiek slaby no popatrz no.

Gość Paulana
nie wiesz o co chodzi bo nie czytasz!!!! i daj ze spokoj z biologia czy nie biologia bo nauka jak widac nie ma znaczenia, w kazdym badz razie nie u was :) nic wam to nie dalo. bo co? bo o uczuciach w szkole nie mowili? to wystko tlumaczy. dajcie juz pokoj chcecie zyc jak zyjecie to tak robcie, skoro uwazacie ze zyjecie wedlug jakis zasad to sie ich trzymajcie. Kazdy ma wlasne poglady i chwala tu Bogu. Jezeli dyskusja stacza sie na wyzywanie czy ponizanie itd to nie ma co dyskutowac bo nic z tego nie wniknie. podarujmy sobie.

Gość Paulana
no tak dla niektorych szanowanie zycia i uczucia to stek bzdur a dla niektorych wartosci wedlug ktorych sie kierowac mozna w zyciu :) dyrektore podaruj sobie naprawde:) wsiadz w swoja bryke ubierz obcasy i smigaj, zapomnij o uczuciach i zabijaniu :) jak tak ci lepiej z tym:) naprawde. Kazdy ma swoje zycie i wartosci, kieruj sie swoimi skoro nie potrafisz uszanowac czyis np moich.

Gość Paulana
a jezeli juz tu jestes to pomoz moze kolezance wybrac buty:) bo widze ze na tm sie znasz lepiej:)

Gość Paulana
natura to raczej nic o czym ty wiesz:) przykro mi, nie rozumiesz uczuc ludzkich to co dopiero zwierzat laska top model? wiesz co?...............nic :) pomysl :)

Gość Paulana
kochac? to trzeba kochac zeby szanowac? to rozumiem ze tych ktorych sie nie kocha to sie nie szanuje? ja nie wiem skad wy sie ludzie bierzecie czasem.No trudno tak tez musi byc.

Gość Paulana
i nawet w tym nie pomoze:)

Gość Paulana
inne myslenie i inny gust....co do wdawania sie w dyskusje to ty to wlasnie robisz:) gdyby tak tylko ludzie glebiej mysleli nie trzeba by bylo nic mowic:)

nie nie, te lakierowane to nie mój styl, nie pasowałyby mi totalnie do niczego. już prędzej te "wory" jak mówisz lepsze, tylko bez nadruków i mogłyby mieć dłuższą cholewkę.

Gość Ja nosze tylko skorzane buty
po prostu sa najlepsze