Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jaki szmpon i odżywka?

Jaki szmpon i odżywka do włosów? co polecacie?

Polecane posty

chodzi mi o to zeby włosy były delikatne i takie lejące się bo teraz na głowe mam siano. włosy forbowane.

Gość jesli chodzi o szampon
polecam radical (jest bardzo tani, i delkatny a wlosy sa po nim super). natomiast jesli chodzi o odzywke to wyszly teraz takie nowe novelle albo jakos tak podobnie do wlosow farbowanych i one sa roznego koloru w zaleznosci od koloru wlosow, swietnie odswiezaja kolor i odzywiaja wlosy. Radical szukaj w aptekach badz niektorych drogeriach natomiast odzywka u fryzjera badz w hurtowni fryzjerskiej

zaraz sprawdze:)

Sama miałam ten sam problem. Siano na głowie, suche końcówki. Nawet najlepsze szampony Ci nie pomogą. Musisz się pomęczyć, przestać (SAMA!) farbować włosy, dać im trochę wytchnienia i podcinać, podcinać, podcinać... W końcu zostaną same zdrowe włoski i będziesz zadowolona. Ja długo prostowałam włosy i doprowadziłam je do strasznego stanu. W końcu odrzuciłam ją, używałam zestawu do włosów firmy SYOSS (bardzo dobre kosmetyki, w niskiej cenie). Jednak dalej nie były w fajnej kondycji. Co parę miesięcy podcinałam końcówki (miałam wlosy do połowy pleców), aż w końcu fryzjerka ścięła mi je do ramion i bylo ok, obcięła wszystkie zniszczone wlosy =)

Po prostu cierpliwości... Zniszczony włos farbowaniem, suszeniem nigdy już nie będzie piekny, zdrowy i nawilzony. Trzeba obciąć.

Gość To ja bym musiala sie
ogolic na lyso.

I pewnie jesteś blond? Oj... Kup sobie szampon, odżywkę i maskę SYOSS, do włosów zniszczonych. Myślę, że po tym włosy będą jakoś wyglądały, ale nie spodziewaj się cudów. Postaraj się już ich nie farbować... Poczekaj z pół roku i je obetnij najkrócej jak się da... Do ramion, czy za uszy...

Ja co prawda włosów nie farbuję, ale codziennie myję i suszę. Poprawę widzę po ostatnim szamponie, tj. z Elseve do włosów zniszczonych (taki żółty). Są miękkie, błyszczące i ładnie się układają.

Gość Skarbik
Witajcie dziweczyny i tu was zaskoczę poniewaz testuję od tygodnia szampon familijny bialy z granatowym korkiem(poleciła dobr fyzjerka) z ph neutralnym dla sory lowy i jest fantastyczny kosztuje 2.99zł w ;polo markecie.Przetestowalam już wszystkie szampony od tych sklepowychpo profesjonalne...i efekt po szamponie familijnym jest nieporownywalny. Włosy świetnie sie uladają i zyskuja na obiętości:) polecam

Moja znajoma fryzjerka niedawno wyjaśniła mi na czym polega specyfika znanych markowo szamponów, a mianowicie niektóre (żeby nie powiedzieć większość) wysuszają włosy a to, co niby mają z nimi zrobić po zastosowaniu, to pic na wodę. Szampony to sama chemia, a im bardziej kolorowe, mieniące się tym gorzej. Mają nas przyciągać opakowaniem i zapachem, bo tym też kierujemy się niestety przy zakupie kosmetyków :o Najlepsze są podobno białe i przeźroczyste (też wspominała mi o familijnym :P)

Gość Skarbik
a odżywka dwufazowa z Gliss Kur żółta naprawdę godna polecenia bo spradzona na włosach farbowanych