Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ehhhhhhhhh martwie sie

wysypka u niemowlaka :( POMOCYYY

Polecane posty

Gość ehhhhhhhhh martwie sie

Mój synek (6tygodni) ma dziwną wysypkę co jakiś czas. Pojawia się jak chce i znika kiedy chce :/ Nie jest to od zjedzenia czegoś niedobrego przeze mnie, bo to już sprawdziłam. Choć pewnosci 100% nie mam :( Są to takie czerwone plamki a na nich żółte kropki (tak jakby dosłownie pryszcze) ... innym razem są tylko pryszcze bez tych plamek czerwonych. Czasami ma tym wysypane całe czoło, a np. teraz i czoło i w okolicy nosa i z boku twarzy. Ona jako tako znika na wieczór, a w dzień znów się rozkręca.....

Gość olllllloni
wyglada na alergie, obserwuj kupki, czy swedzi i do lekarza jak najszybciej, w nocy znika bo organizm jest w spoczynku i krazenie zwolnione

Mój synek miał podobnie jak to opisujesz. Alergia to na pewno nie była i samo mineło

ktoś mi kiedyś powiedział , że z dzieciaczka jeszcze hormony schodzą w ten sposób po ciąży , moja też tak miała a później przeszło i nie ma :)

Gość fdeee
Moja tez jak miała 6tyg dostała takiej wysypki. Poszłam do lekarza, dał skierowanie do dermatologa, stwierdził, że to wyprysk łojotokwy, przepisał maść, płyn do przemywania i na wszelki wypadek zalecił mi diete bezmleczną (karmię piersią) żeby móc wykluczyć skazę białkową.