Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grzecznie się pytam

Od kiedy podawałyście krowie mleko i iluprocentowe?

Polecane posty

Gość grzecznie się pytam

Moja córka ma siedem miesięcy z kawałkiem i mam wrażenie, że mlekiem modyfikowanym nawet tym zagęszczanym się niezbyt najada bo ciągle budzi się w nocy i chce jeść. Pomyślałam, że może mleko krowie (z kartonu) jest bardziej tłuste a dzięki temy bardziej sycące? Jak myślicie? Czy ktoś podawał takie mleko już w tym wieku i iluprocentowe? ja tylko pytam, nie musicie mnie mieszać z błotem jakby co :P

Gość grzecznie się pytam
?

Gość zxsdcfvgbhnjmk,
od pierwszego roku podawałam mleko 2 % Przegotowane. Teraz ma 3 lata i nadal bardzo lubi mleko i jego przetwory

po roku podawalam ponad 3 % mleko z 3 dniowa data waznosci moja po skonczeniu 4 mscy zycia nie chciala juz wogole pic mleka modyfikowanego teraz tez pije minimalne ilosci.

Gość kranichstein
ja mojemu synkowi-7msc,podaje raz dziennie kaszke na mleku krowim. Ale tak do butelki,to bym sie nie odwazyla. a dajesz 1-nke czy 2jke juz?

Gość mammmmmmmma mia
ja mam syna w wieku 2 lata 7 miesięcy i on nadal pije modyfikowane wieczorem i rano po 250 ml

Gość kranichstein
ja tak do roku bede podawac modyfikowane,potem chce mieszac.czyli rano kaszke na krowim,wieczorem mm i stopniowo na krowie bede przechodzic

Gość xxxxxxyyy
Moja od roku jest na krowim - kupuje ekologiczne z lodowki czasem 2,5 czasem 4 proc. . Mleka i tak nieduzo pije woli jogurty, serki. Modyfikowanego odmowila jak miala 6 mies. za rada pediatry dociagnela do roku glownie na jogurtach i twarogach + kaszki wielozbozowe na mleku mod. do 10 mies. a potem juz na krowim.

Gość kolezanko , nie rob dziecku
krzywdy podawaj jeszcze mleko modyfikowane , na noc mozesz podac mleko zageszczone kleikiem ryzowym lub mozesz podac kasze mleczno ryzowa - na pewno bedzie dziecko najedzone . moja 2 latka ja rano 180 kaszki mleczno ryzowej i sie najada - tak na 3 h mleko krowie nie jest odpowienie dla tak malego dziecka , bo za bardo obciaza nerki dziecka - w przyszlosci moze miec problemy z nerkami Moze w ciagu dnia malo oglenie sie najada - podajesz juz zupki , deserki , owoce , chlebek , jajko ?

Gość kolezanko , nie rob dziecku
tylko bardziej zageszcz kleikiem ryzowym to mleko lub zrob gesciejsza kaszke mlczeczno ryzowa ja moje 2 latce robie gesta kaszke - je lyzeczką

Gość dcfvbghnjmk
bzdura... Nie obciąża nerek.. Ja od maleńkiego dziecka piję zwykłe mleko. Mam 46 lat i nadal zdrowe nerki

Gość xxxxxxyyy
7 miesiecy to rzeczywiscie troche za wczesnie na mleko krowie. Ja za bardzo nie mialam wyjscia , bo moja kazdym plula i strasznie plakala przy butelce - niezaleznie od marki mleka, rozmiaru i ksztaltu smoka itp. Ale po roku juz mozna spoojnie zaczac wprowadzac mleko krowie. Z tym mlekiem modyfikowanym do 3 roku to jest stosunkowo nowy wymysl , 10 lat temu tez byly mleka junior, ale ani lekarze nie zalecali by podawac je po roku, ani zbyt duzo osob ich nie uzywalo - raczej taka ciekawostka dla odmiany np. te o smaku waniliowym, tak ze nie bardzo wiem dlaczego teraz jest taka nagonka na podawanie mleka modyfiowanego 2- 3 - latkom.

Gość weronikak
Naciąganie na mleko przez producentów. Mleko modyfikowane do max 2 roku. Ale dla 3-4 latka to już totalna bzdura

Gość grzecznie się pytam
dziękuję wszystkim :) no to sie jeszcze wstrzymam te kilka miesięcy do roku mleko na noc zagęszczam, daję modyfikowane zagęszczane kleikiem ryżowym albo kaszką ryżową albo pszenną i nawet jak to jest bardzo gęste to i tak mała się w nocy budzi i chce jesc :( w dzien je tez oczywiscie obiady, deserki, biszkopty, owoce surowe itd ale np. za zupami nie przepada i muszę się nieźle koło niej naskakac, zeby zjadła chociaz pół słoiczka (tak samo jest jak sama jej gotuję) desery niektóre je chętniej ale tez w małych ilosciach najchętniej jada kisiel gotowany na kompocie ale nie chcę jej go za duzo dawac bo jednak to słodkie i nie moze się żywic tylko tym

Gość grzecznie się pytam
i próbowałam tez na noc podawac kaszę na gęsto, łyzeczką, ale nie chciała jej za duzo jesc podawałam tez kaszę rzadszą, z butelki, no a teraz zagęszczam kaszką mleko ale efekt ciągle ten sam

Gość przesadzacie z tym mlekiem
modyfikowanym.Kiedyś go nie było i ludzie jakoś żyją i mają się dobrze.Ja wychowałam się na 100 % krowim mleku i nic mi nie jest a moja córka miała półtora roku jak zaczęła takie pić.Co prawda nie za często bo tylko wtedy jak byłyśmy u babci ale piła i nic jej nie było.Chuchacie na te dzieci i dmuchacie a potem żyją takie chorowitki. Przecież to mleko modyfikowane to sama chemia...a wy mówicie że zdrowo odżywiacie swoje dzieci...

Gość panikara223
ja mojemu zaczelam krowie podawac gdy skonczyl 6 miesiecy i chlopak zdrowy jak dab mi rosnie :) Teraz ma 2 latka

jak mój syn skończył 8 mies. to zaczęłam podawać mu kaszkę mannę na mleku krowim. później owsiankę :) teraz ma 14 mies. i mleko modyfikowane pije 2 razy -rano i wieczorem. mleka krowiego z butelki jeszcze nie podaję. zaczęłam od mleka 2%

Gość mammmmmmmma mia
Mnie stać, dziecko je lubi, to w czym problem żeby piło do 3 r. życia? A żadnym chorowitkiem nie jest, waży 15 kg i ma metr wzrostu co plasuje go w górnych centylach siatki. Chorować też jakoś szczegolnie nie choruje

Gość mammmmmmmma mia
Każdy robi jak uważa, ja tam wolę taką chemię dla dzieci z mleka modyfikowanego, niż chemię z kartonu dla wszystkich...

Gość gość
ale nie ktorzy glupoty pisza az sie plakac chce mam dwojke dzieci corka 8 l;at od 10msc jadla mleko z kartonu kakao plus bebkio do 2.5 roku dziecko dwa razy bylo chore sam delikatny kaszel bez antybiotyku nigdzy zastrzykow i nic jej nie jest po zadnym krowim mleku jestem mloda matka i jak patrze jak nie ktore matki lataja za dziecmi i wycieraja kazda bldure bo kurz to w glowie sie nie miesci dzieci kiedys lataly brudne mokre na zwyklym mleku i sie wychowaly a teraz same schorowane dzieci moja corka przez 3 lata przedszkola oposcila tylko dni na ospe i byla ich tylko trojka a reszta non stop chora zasmarkana i antybiotyki