Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stanislawaaaaaaaa

zwalnianie zasłużonych pracowników po 50 roku życia

Polecane posty

Gość stanislawaaaaaaaa

słuchajcie mojego ojca zwolnili z pracy, przepracował 31 lat zostało mu 11 lat do emerytury, moja mam 50 lat pracuje jako pielęgniarka, zostało jej 10 lat do emerytury, w jej szpitalu zapanował terror zwolnień jak zmieniła się jej kierowniczka!! A moja mama studiuje i się dokształca, zawsze była dobrym pracownikiem!! Czy to jest kurwa chore?!?!?! co jest kurwa, czy w tym kraju człowiek nie może popracowac do wieku emerytalnego i przed emeryturą ma być po chamsku potraktowany i zwolniony!!!>?????!?!?!?!?!? Kurwa mać no...

Gość bele de jour
a dlaczego go zwolnili??

Gość gambikkkkaaa
a nie może w końcu zrewanżować się krajowi po tylu dobrociach od niego doznanych i zgłosic się na częsci do transplantacji? albo poprzeć kraj czynem i umrzeć przed terminem emerytury? ZUS ma kłopoty.

Gość stanislawaaaaaaaa
no tak wy to problem bagatelizujecie bo was to nie dotyczy .. moi rodzice są zdrowi, wyglądają na mniej lat niż mają i lubią aktywny wypoczynek!!! a do tej cipy co pisała tuż podemną, obyś ty nie popuściła moczu jak będą ciebie dymać po 30 latach pracy!!

Gość gambikkkkaaa
Stasia wuluzuj co tam u Tomka?

Gość stanislawaaaaaaaa
nie jestem pewna co będzie się działo ze służbą zdrowia, nie wiem kiedy i czy będą prywatyzować, u mojej mamy zmieniła się kierowniczka bo poprzednia odeszła na emeryturę i ta młoda tępa kurwa myśli że może wszystko:O

Gość stanislawaaaaaaaa
w UE taka dyskryminacja pracownika ze względu na wiek jest nie do pomyślenia, zycie ludzkie się wydłuża, 50 lat to nie starość tylko wiek średni!!!

Gość Edmunt Pipa
ale nas nie stać na utrzymywanie w pracy takich osób już niedołężnych , które mają gorszą wydajność. ZUS trzeba za nich płacić a one nie są w stanie już wypracować by się to budżetowi państwa opłacało. może niech pracują na zlecenie np. testy leków nowych robią.

Gość Ups..........
Nie denerwuj się niestety tak już jest u mnie w zakładzie też chcą zwolnić ludzi z dużym stażem a wiesz dlaczego np. taki człowiek ma samego stażowego 200zl a przyjmą nowego na nowych warunkach bez niektórych świadczeń i kasa zostaje dla prezesa. :-(

Gość *coffee*
a chcą wydłużyć wiek przedemerytalny:O eh!

Gość nie napisałaś gdzie pracował
tata, ale mamę, jako pracownika sektora publicznego chyba nie tak łatwo zwolnić, a już na pewno nie po to, żeby zatrudnić sobie młodszą pielęgniarkę. Pracodawca musi podać powód zwolnienia: jeśli będzie to np. brak etatu to nie tak łatwo "wskrzesić" ten etat, żeby zatrudnić nową panią, a jeśli mama jest dobrym pracownikiem, to nie ma podstaw do zwolnienia ot tak sobie.

Gość stanislawaaaaaaaa
trzeba coś z tym zrobić nie można tak traktować ludzi jak starych rupieci, oni sa lepsi niz młodsi biorąc pod uwagę ich doświadczenie w fachu i zasługuja na wysokie wynagrodzenie az do końca wykonywanej pracy...

Gość effy.
niech trzymają ludzi w pracy do 65 roku życia, a młodzi niech siedzą bezrobotni - tak to jest dobre rozwiązanie

Gość .NATALA..............
Mogę tylko współczuć Twoim rodzicom___________PRZYKRE!!!!!!!!

Gość stanislawaaaaaaaa
ojciec nie pracował w sektorze publicznym, on pracował w duzym konceernie chemicznym, znalazłam dla niego nową oferte pracy i chętnie by go wzieli ze względu na niezłe kwalifikacje ale płaca nie będzie już tak wysoka a on ma 1700 raty za dług, oczywiście ratę można zmniejszyć ale dla takiego pracownika jak on to niewiele... żal moich starych , ja zbyt wiele nie mogę zrobić...

Gość Ups..........
Na wskrzeszanie etatu też są metody u mnie zwalniali z powodu likwidacji stanowiska a po tygodniu tą samą pracę wykonywała nowa osobą tylko zmieniali nazwę wykonywanego stanowiska.

Gość stanislawaaaaaaaa
dzięki Natala.. takie chamskie traktowanie pracowników prowadzi do zubożenia społeczeństwa, będziemy musieli sprzedac mieszkanie po dziadkach do którego mam sentyment

Gość co ty porównujesz młodych
studenciaków bez żadnego pojęcia o pracy do doświadczonych ludzi :o

Gość effy.
taa, bo ci doświadczeni byli od zawsze