Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lejzi Minejli

CZy to normalne ze przez kratki wentylacyjne czuje co gotuja sąsiedzi???

Polecane posty

Gość Lejzi Minejli

Kupilam rok temu mieszkanie w wieżowcu i dostaję szalu bo czuje co gotuja moi sąsiedzi.NAjgorzej jest czuć w WC wiec zakleilam kratke wentylacyjna tasmą.Teraz zaczyna byc czuc w lazience.Kiedy wieje wiatr mam cala kratke brudną-musze ją non stop czyscic.O kuchni to juz nie wspomnę bo tam z kolei rano czuć papierosy(u mnie w domu sie nie pali).W zeszlym roku byl kominiarz,popatrzyl i poszedl :( Czy to w wiezowcach jest normalne ze czuje sie zapachy sasiadow?:O

Gość OZII
nie wiem czy to normalne ale ja też czuję :-)

Gość casting creme gloss
u mnie czuć ale lekko. nie wolno zaklejać kratek wentylacyjnych.

Gość Lejzi Minejli
Zakleilam tylko w WC wiec chyba nie jest to zle?W kuchni i lazience nie mam zaklejonych kratek ale jeszcze troche i chyba to zrobie.Teraz np sasiedzi smażą sobie rybę :O

Gość casting creme gloss
u mnie czuć naprawde lekko, wyczuwalne są tylko papierosy. moja kolezanka miala niedrożne wentylacje w lazience i sie zaczadzila. wyladaowała w szpitalu, o mały włos straciłaby życie. więc nie radze ryzykować.

Gość Lejzi Minejli
Czym sie zaczadzila?Miala pewnie piecyk gazowy a ja nie mam piecyka wiec nie mam sie czym zaczadzic.

Gość deserter
to jest interesujące, a czy słyszysz jak sąsiad męczy się i stęka na sraczu a po zwaleniu spuszcza wodę ?

Gość casting creme gloss
czadem. ale jak nie masz gazu faktycznie nie ma tego niebezpieczenstwa.

Gość film jest naprawde super
u mnie w lazience czasami czuc papierosy, ale nigdy nie czulam zapachu obiadu ani nic z tych rzeczy.

Gość Lejzi Minejli
casting creme gloss w moim domu rodzinnym jest piecyk gazowy-junkers i tego sie najabrdziej zawsze balam.Kupilam teraz mamie tak na wszelki wypadek czujnik czadu.

Gość to jest żałosny pomysł
nie zatykaj kratek!!!Ja się zaczadziłam .Niby nie miałam zakrytych kratek ale miałam ciąg wsteczny i zamiast wywiewać to mi nawiewało to łazienki

Gość casting creme gloss
znam dwa przypadki zaczadzenia, w ogołe go nie czuć. ale skoro nie masz gazu. no nie wiem, ale w sumie po to sa kratki wentylacyjne żeby była wentylacja

Gość to jest żałosny pomysł
a zgłaszałaś to w spółdzielni?

Gość u mnie czuć i słychać!
przez kratkę kuchenną mam co jakiś czas napływ obiadowych smrodów, papierosów, albo słyszę awantury sąsiadów. Chciałabym wiedzieć którzy to, bo takie teksty czasami lecą, że sikam ze śmiechu. Na szczęście w łazience nic nie słyszę ani nie czuję.

Gość Lejzi Minejli
No wlasnie mi tez zamiast wywiewac to wwiewa(chyba tak to sie pisze).Kratka w lazience jest non stop brudna a najgorzej jak wieje silny wiatr. Piszesz ze sie zaczadzilas czyli co,sasiedzi maja piecyki gazowe?Czy w wiezowcu,gdzie na gaz sa tylko kuchenki gazowe w kuchni,tez mozna sie zaczadzic?

Gość gość
kratka w kuchni wiatr slychac,ale czuje sie przez drzwi ,w kazdym bloku niekoniecznie w wiezowcu

Gość gość
Nie powinno tak być. Powinnaś wezwać kominiarzy żeby sprawdzili szyby. Oni muszą mieć coś zatkane i do Ciebie lecą wszystkie wyziewy. Nie jest to prawidłowe. Każde mieszkanie ma swój szyb wentylacyjny.

Gość gość
Wlasnie ja chyba tez musze wymienic wentylacje w domu, bo tez wydaje mi sie ze mam cos zatkane :/ Znalazlam w mnie w Łodzi firme http://ekowent-wentylacja.com.pl/ i chcialam kupic od nich, ale nie wiem nic o niej, ktos moze korzystal z ich uslug i powie mi czy warto? :)

Gość gość
Podnoszę temat, bo już zaczyna mi na głowę padać od tych smrodów. Mam ciąg wsteczny w kratce w kuchni i zasysa mi zapachy od sąsiadów. W łazience mam ciąg prawidłowy wyciąga wilgotne powietrze aż miło, jest czysto, sucho i świeżo i ciepło. Problem jest tylko w kuchni. Uprzedzając nie mam super szczelnego mieszkania. Właśnie z powodu braku wentylacji w kuchni nie wymieniłam do dziś okien w kuchni na szczelne plastikowe, grzyba i pleśni boję się panicznie. Mam poczciwe jako tako szczelne, trochę nieszczelne okna drewniane ale to nie pomaga. Ciąg robi się prawidłowy jak otworzę drzwi balkonowe na oścież, uchylanie okna w kuchni to zbyt mało. No ale nieubłagalnie zbliża się zima i wspomaganie wentylacji w ten sposób stanie się wkrótce wprawdzie możliwe ale niezbyt rozsądne i ekonomiczne i bardziej uciążliwe niż bigos sąsiadki. Mieszkanie jest spółdzielcze, byli "fachowcy" bardzo grzeczni, bardzo mi współczuli, wyczyścili przewody i poszli (było gniazdo gołębi w świetle kanału ale w łazience też jest i to nie przeszkadza wentylacji działać). Problem pozostał. Czy ktoś miał taki problem i został on rozwiązany? W moim bloku nie ma oddzielnych kanałów wentylacyjnych dla każdego mieszkania. Teoretycznie podpięte pod poszczególne kanały powinny być mieszkania co drugą kondygnację ale ja czuję zapachy od sąsiadów bezpośrednio pode mną i nade mną. Podejrzewam brak szczelności pomiędzy kanałami lub podłączanie przez budowlańców mieszkań nie w zgodzie z projektem tylko na chybił-trafił.

Gość gość
ja też mieszkam w wiezowcu 10 pięter, ja mieszkam na 5 ale nie czuje nic. Czuje za to na klatce jak czekam na winde :)

Gość gość
Toś szczęsliwy chłopie albo babo. Ja mieszkam w czteropiętrowym budynku i capi mi w całym mieszkaniu jak sąsiedzi gotują. Ach nieważne, napijmy się.

Gość gość
Przez kratke nie czuje,czuc przez okna drzwi,w kazdym bloku,kamienicy,wczoraj szlam ulica i czulam w kilku miejscach zapach bigosu.Najsmiejszej jest w Wigilie,czujemy zapach rybki,suszonych grzybkow.

Gość gość
Coś tu jest nie tak moim zdaniem, tak nie powinno być... To wygląda na problem z wentylacją. Jeśli masz słabą cyrkulację powietrza, polecam zamontować w oknach nawiewniki. Ja zamontowałam dzięki firmie http://www.nawiewniki-szczecin.pl/ i jestem bardzo usatysfakcjonowana. Teraz wszystko jest w porządku i żadne przykre zapachy do mnie nie docierają.

Gość gość
ja mieszkam w bloku na 4 pietrze (czyli na samej gorze) i tez wszystko czuć, ale juz sie przyzwyczailismy

Gość gość
1 rzecz - teraz praktycznie każdy nowy piec 2 funkcyjny gazowy ma osobną komorę spalania i osobny wyciąg - ergo nie ma możliwości zaczadzenia - takie rzeczy tylko przy starych rozwiązaniach 2 rzecz to osobny wyciąg, ja mieszkam w małym nowym bloku i każdy ma swoje indywidualne wyciągi w kuchni i łazience i 3 osobny na piec 2 funkcyjny, który służy do ogrzewania i ciepłej wody. 3 Pani radzę zainstalować sobie mały wiatraczek który poprawi ciąg

Gość gość
Chyba normalne,ze czujesz co gotują sąsiedzi, ale moze na wszelki wypadek zrób przegląd wentylacji? Ja niedawno robilam i okazało sie ze do wymiany... na szczescie znalazłam odpowiednią w http://www.firmaszalek.pl/ i problem szybko sie rozwiązał :)

Gość gość
nie. Myślę, że to czas, aby założyć dobrej jakości wentylację. Taką,, żeby nie było problemów i nieprzyjemnych zapachów. Nawet u nas w biurze jest od www.istpol.pl .