Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poczatki ciazy

zakazy podczas ciazy - tej 3-4 tyg

Polecane posty

Gość poczatki ciazy

Witam Mam pytanie bo prawdopodobnie jestem w ciazy (3-4tydz) (narazie 2 testy pozytywne)... - malowanie paznokci i zapach tego acetonu ma wplyw na plod?

Gość mieszkam
o matkoooooooo:(a klej moze tez wachasz?

a przepraszam bardzo jaki wpływ ma malowanie paznokci na ciążę :D:D:D niby jest zabobon że jak się maluje paznokcie w ciąży to dziecko się rodzi bez paznokci ale to zabobon całkowicie nie potwierdzony przez medycynę :D:D:D a co do wachania acetonu sorki a co ty sobie ten lakier dajesz pod nos i wdychasz pełną piersią?

Gość DO paznokci
obronie autorke przecież malując paznokcie lakierem wyczuwalny jest ten zapach w całym pomieszczeniu!- nie trzeba mieć nosa w panokciach zeby poczuc ten "zapach"

Ciąża to nie choroba i nie jesteś w stanie uniknąć wszystkich toksyn, bo jak np będziesz myła toaletę? podłogę itd.? A przecież malując paznokcie nie siedzisz z butelką zmywacza do paznokci czy lakierem i nie trzymasz ich przy nosie tak żeby się celowo nawdychać. Sprawa trochę się komplikuje jeżeli chodzi o malowanie mieszkania i ciąże, bo wtedy powinno się unikać tych pomieszczeń.

no ale bez przesady jakie jest stężenie acetonu przy malowaniu paznokci w całym mieszkaniu? prawie żadne więc nie ma prawa to zaszkodzić jedynie w sytuacji gdyby faktycznie się go specjalnie wdychała z nosem w buteleczce :/

Gość cerrutinnnnnn
a ja np. nie myję toalety staram się unikać domestosów, cifów i innych kretów. Można malować paznokcie, można farbować włosy. ja farbuję farbą bez amoniaku. nie popadajmy w skrajności

dokładnie można praktycznie wszystko tylko z umiarem :) "wszystko można co nie można byle z wolna i ostrożna" :D