Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość currilcova

Wysylanie Cv do firm które sie nie ogłaszaja

Polecane posty

Gość currilcova

Czy wysyłaliście CV do firm które się nie ogłaszają? Czy to ma jakiś sens? I czy ktoś z wasz znalazł w ten sposób pracę??

Gość oioioip
kurcze nikt nie wysyla???

Gość oioioip
tez bym chciala wiedziecc.......

Gość currilcova
podnosze temat.. tak przed południem .. moze akurat ktoś cos powie wiećej...

do mojej firmy czesto osoby tak wysylaly ale przewaznie ladowaly w koszu, a lbo w archiwum, do ktorego nikt nie zagladal. ale duzo osob w necie (raczej na forach o pracy) pisze, ze tak robilo i znalay prace wiec mysle, ze warto

pracuje juz prawie 2 lata w tej firmie :-) napisałem na zasadzie " a czemu nie? " i prace dostałem

kiedys czytalam o tym, to 'specjalisci' radza aby w takim wypadku napisac o jakie stanowisko chce sie ubiegac

Gość mama juleczki**********
ja mężowi wyslalam CV do firmy ktora nie szukala pracownikow mowil wtedy-moglas nie wysylac , nie szukaja pozat tym tam sie ciezko dostac po tygodniu do niego zadzownili ze maja prace dla niego wiec czasami warto nic nie tracisz

Gość currilcova
ok. dzięki :)

Gość currilcova
rewqu a miałeś doświadczenie jakeiś wczesniej?? bo ja to w sumie doświadczeni.. no ciężko trochę

Do mojej koleżanki odezwali się po 6 miesiącach i trafili w dziesiątkę, bo tydzień wcześniej zwolniła się z pracy :D Także warto, ale na konkretne stanowisko, jak ktoś już wyżej napisał.

Gość currilcova
no właśnie, bo to sie rozchodzi o to czy w ogóle ktoś te cv czyta.. i czy lepiej wysłać mailem czy samemu sie tam udac

Gość ella90
Ja wysyłam mailowo i nic... żadnego odzewu :(

Gość currilcova
ella a w jakim miescie i gdzie wysylasz?

Gość currilcova
up up ktoś jeszcze?

Gość pyrajkoo
a ja mam inenn pytanie: co napisac w takim mailu do firmy ktora sie nie oglasza????

Gość ja wysylalam 3 razy
z czego 2 dostalam prace :)

Gość pyrajkoo
a jak sie nie ma doswiadczenia i sie ysyla, a jest sie np po prkatykach to sa jakeis szanse??/??

Gość pyrajkoo
pyrajkoo sie zapytuje... ludzie odpowiedzcie...

" 13:55 [zgłoś do usunięcia] currilcova rewqu a miałeś doświadczenie jakeiś wczesniej?? bo ja to w sumie doświadczeni.. no ciężko trochę " oczywiscie doświadczenie kilkuletniej pracy :-) xxxxxxxxxx Co pisac ??? Że zainteresował Cię profil działalnosci tej firmy i chcesz pracowac na takim i takim stanowisku , robic to i tamto. Napisz że chciałbyś przedstawic swoją oferte współpracy , to i tamto umiesz , to osiągnąłeś .Powinieneś miec sprecyzowane plany .. inaczej bedą widzieli że chcesz jakiejkolwiek pracy a nie w tej własnie firmie. Napisz jakie działy Cię interesują , wykaż się znajomoscią tej firmy chociażby z ich strony internetowej

" a jak sie nie ma doswiadczenia i sie ysyla, a jest sie np po prkatykach to sa jakeis szanse??/??" wysłac nie zaszkodzi , zawsze szczescie moze sie do nas usmiechnąc, ale najlepiej miec jakieś doswiadczenie w pracy

Gość currilcova
no właśnie z tym doświadczeniem to ciężko... bo skąd je wziąć skoro sie ledwo niedawno skończyło szkółke - obawiam sie ze licencjat to dla firm obecnie za malo. i choćby nie wiem jak pieknie opisac, to cv wyląduje w koszu. ot taka prawda