Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biaggio

jak wybielic zeby? + proteza

Polecane posty

Gość biaggio

Ludzie pomocy Muszę zrobić górną protezę.....ale nie w tym rzecz Na dole mam wszystkie zęby,nie są rewelacyjnie białe,nie palę a kawy też nie piję no ale nigdy nie były wybielane i trochę są żółte... Chcę je wybielić no i odnośnie protezy,to potem trza ją zrobić pod kolor swoich zębów,ale jak to będzie wyglądac? Z czasem zęby zaś się zrobia żółte no a proteza podobno nie traci koloru i nie żółknie.......Ma ktoś podobny problem wiecie o co biega? Nie chce wyglądać jak idiotka żeby mieć odznaczające sie zęby i jak wogóle wybielacie zęby? To boli? ile trwa i jaki koszt?

Gość biaggio
hej napiszcie cosik :(

Gość 4454543534
ty masz taka wyjmowana proteze?

Gość biaggio
no jeszcze jej nie mam ale bedzie wyjmowana częściowa szkieletowa

Gość 4454543534
bo dla mnie taka proteza to jest dobra dla pomarszczonej staruszki... Wiec dziwie sie ze piszesz o jakims wybielaniu... lepiej mysl o czyms lepszym... To tak jakby ktos mial dokrecana noge i pprzejmowal sie zamiast niesprawnoscia, ze nie moze jej opalic na solarium... Ja nie wybielam zebow, jak sa umyte i zadbane to w kazdym swietle ooprocz jarzeniowek wygladaja super.

Gość biaggio
śmiesznie to ująłeś stare pomarszczone babcie mają protezy całkowite ciężkie i akrylowe a ja mam mieć częściową protezę około 8 zębów.......

Gość 4454543534
ja bym sie zalamala, jakbym miala miec proteze.... :(

Gość biaggio
lepiej mieć protezę niż w ogóle być bez zębów

ja tez bym chciala wybielic... tylko w moim przypadku dentysta mi spiertolil jedynke i zab jest martwy i z czasem ciemnieje... mialam juz costam wybielajacego w tej jedynce ale to na krotka mete i myslalam juz o jakiejs licowce albo koronie i w sumie to ja tez nie wiem. wybielanie a sztuczny zab badz proteza. i nie wkurzac ludzi coz niektorzy maja slabe kosci co za tym idzie slabe zeby i nic na to sie nie poradzi :/

Gość biaggio
TEŻ właśnie ja mam słabe zęby i w dodatku parodontozę.... nic w tym śmiesznego nie ma, jak co niektórzy tutaj to widzą, Tobie polecam licówkę,jeden ząbek to nie problem i nic nie będzie widoczne.......

Gość 4454543534
TEŻ właśnie ja mam słabe zęby i w dodatku parodontozę.... U mnie tez parodontoza jest rodzinna, ja na szczescie nie mam. Alyszalam, ze mozna temu zaradzic przez higiene.. Ale przyznaj uczciwue: ile razy dziennie mylas zeby jak czesto chodzilas do dentyssty czy palisz jak czesto jesz slodkie

ja od dziecka mialam problemy z prochnica... i mylam i myje dwa razy dziennie i od dentysty moge nie wychodzic.... poza tym trafilam na partacza i z malej dziurki zrobilo sie ze jest martwy ku...rwa i jeszcze trafiam na pedalow...

Gość biaggio
nie palę słodycze lubię a do dentysty chodziłam jak ból był nie do wytrzymania zęby myję zawsze wieczorem moja wina,teraz będę mieć protezkę ale częściową górna dolne zęby zrobiłam wszystkie są całe i bez ubytków na górne zęby zaatakowała parodontoza nie ma ratunku i jestem zmuszona do protezy lepiej tak niż być bez co nie?

ale przyznaje kawa papierosy herbata.... no i przebarwienia czy co to to jest :( a za rok slub i nie chce zeby moje zeby na tle bialej sukni... wiadomo...i jeszcze ta jedynka wrrr :(

Gość biaggio
123 paula zrób sobie licówkę i wybiel ząbki ja mam gorzej od Ciebie.......

no pewnie ze lepsza proteza. ja bym bez zeba z domu nie wyszla :) zawsze mialam kompleksy zwiazane z zebami a co za tym idzie z usmiechem... kiedys zostawilam pol zeba w pestce ze sliwki :P

wiem ze gorzej ale tez mnie to drazni ze jest ciemniejsza a juz tyle kasy w nia wlozylam co bym miala wybielanie bodajze

Gość biaggio
mój ząb złamał się na kromce chleba......potem nastepne zaczęły się sypać.........rano wstaję i czuję w gębie resztki z któregoś zęba..... tragedia,geny po rodzicach ojciec miał 35 lat jak nosił już protezę,mama tak samo młodo straciła zęby i nic na to nie poradzę cieszy mnie tylko to że wszyscy (prawie) aktorzy mają sztuczne zęby i wygladaja pięknie :D

Gość biaggio
licówka to taki : jakby "tips" cieniutka porcelanka naklejana na ząbek wcześniej zęba trzeba spiłować na "wampirka" i naklejają potem właśnie taką licówkę "kapturek" u mnie koszt na śląsku to od 500 zł

jeju jak ja im tego zazdroszcze ale mowie sobie ze ja tez sobie zrobie! tylko na to treba spooooro kasy...tylko jakos tak nigdy do dentysty mnie nie ciagnelo... chyba ze z koniecznosci... jak nie przespalam normalnie tygodnia bez budzenia sie w nocy z powodu cholernego bolu nawet tabletki nie pomagaly... mial byc wyrwany ale go uratowano :) kanal...

Gość biaggio
nooooooo do dentysty chyba nikogo nie ciągnie :D ja nie byłam w ciąży ani mój ojciec he he i zęby nam się posypały... a aktorzy naprawdę maja piekne i zajebiste zęby....... na imlanty kasy nie mam ale te tańsze protezki tez są niczego sobie.. i wyglądaja swietnie :D

Gość 4454543534
mój ząb złamał się na kromce chleba......potem nastepne zaczęły się sypać.........rano wstaję i czuję w gębie resztki z któregoś zęba.. o matko, bo byl przezarty prochnica... jak jesz slodkie co dzien i nie chodzisz regularnie do dentysty to zeby sypia sie jeden po drugim. CZasem tez brak higieny - picie z tej samej szklanki - i mozna sie zarazic. Wiecie jak jest w Szwecji - slyszalam w wiadomosciach, ze szwedzcy studenci medyzyny przyjezdzaja do Polski zeby ogladac zaawansowane przypadki prochnicy. Bo tam w szkolach walcza z tym tak skutecznie, ze problemu prawie nie ma. I na serio powodem trgo ich zdrowia nie jest doskonaly material genetyczny wszystkich Szwedow... :)

co ty pieprzysz prochnica mozna sie zarazic przez wypicie z tej samej szklanki????!!!! puknij sie w glowke lepiej

tak to jesli np mialam prochnice i calowalam sie z moim chlopakiem to co zarazil sie prochnica??? hahaha wiekszej glupoty dawno nie slyszalam :)

Gość biaggio
bo tak ma być wszędzie powinni walczyć z tym żeby nie było próchnicy i problemów to powinno być obowiązkowe chodzenie do dentysty kazdy powinien byc zmuszony do dbania o zęby pod groźbą wysokiej kary..... bo ludzie olewają własne zdrowie.......ja se przelewałam i przeciągłam strunę aż pękła i teraz mam karę....nie ma pretensji do nikogo tylko sama do siebie że taka idiotka ze mnie nic, będę mieć tą protezę ale dolne zęby zrobiłam wszystkie prawie rzygałam u dentysty ze stresu ale zrobiłam co sie dało....

a ja pamietam w szkole jakies takie paskudztwa dawli fluoryzacja czy cos ale to bylo rzadko... a dentysty balam sie bardziej niz ognia to mam za swoje :(