Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julia000

ile na wesele od chrzestnego?

Polecane posty

Gość Dlaczego się zawsze
boicie że was obgadają że daliście za mało do koperty. To bez sensu, niech każdy da tyle ile może.Ja rok temu dałam chrześnicy 500 zł. I nie obchodziło mnie czy mnie obgadają.

Gość julia000
no mnie obchodzi bo to nie jest miłe

Gość byłaPannaMłoda
Daje się na tyle na ile kogo stać, jeśli obydwoje pracują to według mnie absolutne minimum od chrzestnego czy chrzestnej to 1000 zł. Mniej raczej nie wypada, no chyba że im ledwo starcza do pierwszego. My z mężem dostaliśmy tak: Z mojej strony: Chrzestna: 1500zł Chrzestny: 3500zł ze strony męża: chrzestna: 2000zł chrzestny: 4000zł z zaznaczeniem iż moj chrzestny oraz chrzestni męża to ludzie majętni, natomiast moja chrzestna ciężko musiała tyrać a kokosów w życiu nie miała. Pozdrawiam

Gość chodzę dużo po weselach
Widzę że chcesz zachować twarz więc napiszę Ci szczerze jak to wygląda. Teraz na wesela daję się ok 500-600 złotych (na parę) ale Wy idziecie z dorastającą córką (nie wiem ile córka ma lat i czy idzie z osobą towarzyszącą czy sama bo też to ma znaczenie) Jeżeli córka idzie z wami bez żadnego kolegi to jako goście powinniście dać ok 700-800 zł (bo są 3 osoby z teraz średnio talerzyk kosztuje 250zł od osoby) ale skoro jest Twój mąż jest chrzestnym to sytuacja wygląda zupełnie inaczej bo dając 1000 zł trochę blado wyszlibyście przy innych :/ bo dalibyście niewiele więcej niż pozostali goście. Podsumowując 1500 zł na chrzestnego z żoną i prawie dorosłą córką to minimalna kwota ale oczywiście decyzja należy do Was. Chodząc na wesela z narzeczonym daję ok 600zł (nie będąc chrzestną). Niezależnie czy idę do kogoś z rodziny czy znajomego. Gdybym brała z sobą dziecko dawałabym jeszcze więcej bo wiadomo że za dzieci już nawet powyżej 4 lat się płaci.