Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KAMIS777

czy to kolka? Pomocy

Polecane posty

Opisze zachowanie mojej córki, ktora ma nie cale 3 tygodnie. Otóż podczas jedzenia gdy na chwile odstawi pierś bardzo sie prezy i wygina, macha rączkami i nóżkami. Po chwili szuka cycka i dalej je. I tak po kilka razy. Zdarza sie ze w tych przerwach odbija sie jej. Mimo to po każdym jedzeniu biore ja na swoje ramię zeby jej sie odbiło, choć nie zawsze to następuje. No i po jedzeniu zaczyna sie prezyc, czasami plakac robi sie czerwona. I potrafi tak przez godzine. Takie zachowanie konczy sie albo tym ze mala zrobi kupkę albo zwróci to co zjadla. Czesto tez jak sie tak prezy i marudzi pomaga smoczek ale idz jej wypadnie to dalej tak sie zachowuje. Czy ktoras z was miala taki problem ze swoją pociecha? Czy sa to kolki Badz jej poczatki? Dodam ze ja uważam na to co jem, polozna poleciła mi picie herbaty z korpu włoskiego zobaczymy czy to cos pomoże

ja miałam podobnie ze swoim dzieckiem, lekarze potwierdzali kolkę, trwała długo i najintensywniej o 4 nad ranem...masakra...

Gość koper włoski
nie pomoze-kup infacol o podawaj malej przed karmieniem+herbatka dla Ciebie z majeranku zwykłego(1 łyzeczka na szklanke wrzatku-zaparzyć pod przykryciem,potem odcedz i dosłodz)-w smaku niezbyt dobra,ale małej pomoze na gazy-polecam-sprawdzone!!!pozdrawiam

Dzieki napewno Sprobuje. No u nas w nocy jest spokoj mala budzi sie do jedzenia je i dalej spi. Te zachowania raczej zdarzają sie w dzien

Gość mama juleczki**********
u mnie było to samo tylko podczas jedzenia pomogł krople BOBOTIC przed kazdym posiłkiem sprbuj tez suszarka po brzuszku oczywiscie z daleka zeby nie poparzyc i nie na gola skóre tylko rzez ciuchy moja mała sie uspokaja przy tym pomysl mi dala moja kuzynkana ktrej corke tez to działała momentalnie

Gość koper włoski
generalnie nie wazne czy kupisz infacol czy espumisan czy inny preparat-działanie maja takie same-redukuja wzdecia.U nas suszarka nie zdała egzaminu,ani ciepła pieluszka na brzuszku:((po kazdym posiłku musialam nosic mała pionowo do odbicia,by gazy nie zalegały w jelitach. kolka ma to do siebie,ze na kadze dziecko działa cos innego-trzeba poprostu trafic...czasem to może potrwac:-O

Sprobuje z tymi kroplami, moze to jej pomoze, a jak nie to wybierzemy sie do pediatry moze no cos poradzi. Wczoraj pomoglo jej jak lezala na moim brzuchu, dziś skończyło sie tym ze zostalam obzygana

Gość koper włoski
lezenie na brzuszku tez pomaga,ale nie od razu po jedzeniu,bo sie skonczy własnie wymiotami:((

Gość pufa z aksamitu
Kup w aptece Dagomed 35. Lek homeopatyczny, granulki. Polecam.

nie prawda ze obojętnie jakie krople u mnie espumisan nie pomogl -jedynie BOBOTIC

u mnie nie pomogly ZADNE krople,suszarka, hustawka, noszenie na rekach, bujanie spiewanie a kolki trwaly do 6 miesiaca zycia , jednak z tego co piszesz to ja bardziej obstawiam refluks niz kolki... zwlaszcza jesli bardzo ulewa. Kolka to przed i po jedzeniu ( moja corka miala tez pomiedzy jednym jedzeniem a drugim, w nocy, w dzien- po prostu zawsze ) najbardziej a jak dziecko placze przy jedzeniu to moze byc refluks. ja bym jednak poszla do pediatry- powie ci co robic, ja przy refluksie musialam odciagac i zageszczac mleko. Duzo cierpliwosci zycze.

No kazde dziecko jest inne zdaje sobie z tego sprawe ze mojej corci moze nie pomoc to co waszym pociecha. A slyszalam o jakis niemieckich kroplach, tylko nie pamietam nazwy... Wszyscy je zachwalaja, wiecie moze jak sie nazywaja?

Nie przy karmieniu ona nie placze, ale wypuszcza na chwile piers prezy sie, wygina a pozniej sie denerwuje zanim zlapie cycka. A zapomnialam dodac ze karmie przez kapturki

Te niemieckie krople to SabSimlex czy jakoś tak ... ponoć bardzo dobre. Moim córkom wystarczył Espumisan w kroplach i masowanie brzuszka i ogrzewanie go.

No dzisiaj napewno bedziemy probowac zlagodzic te dolegliwosci :) a czy dzieci z kolkami normalnie przybieraja na wadze? bo moja corcia bradzo dobrez przybiera na wadza

BOBOTIC to wlasnie polski odpowiednik tych niemieckich

No to bede musiala powiedziec chlopakowi zeby kupil cos w aptece jak bedzie wracal z pracy :) moze farmaceutka tez cos poleci