Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierwszy raz bede mama

co powiedziec ginekologowi....

Polecane posty

Prawdopodobnie jestem w ciazy. Przypuszczam, że to 3-4 tydz. ale jak czytam z Waszych opisów to ginekologiczne wykrycie ciazy jest mozliwe w 5-6 tyg. A czy badanie krwi stwierdzi ciąże? I czy moge spytac sie gin. czy mozliwe jest wykonanie badania krwi w celu stweirdzenia ciazy?

czy mogę zapytać ginekologa, czy ma dużego ptaszka?

moja sytuacja jest podobna jestem w 5 tc i nie widac u mnie na usg nawet kropeczki..tak badanie z kriw jak najbardziej ci potwierdzi..usg moze pokazac nawet w 4tc a innym 6-7tc tak jest np u mnie

a test robiłaś? ja w pierwszej ciąży to poszłam do lekarza siadłam na stołku i jak spytał co mnie sprowadza to powiedziałam "chyba jestem w ciąży" no i on przejął inicjatywę rozmowy wypytał o wszystko i zbadał i faktycznie byłam :) tyle że robiłam test wcześniej i wyszedł pozytywny a wizytę miałam w okolicach 7 tygodnia bo się czekało 2-3 tygodnie na termin a w drugiej ciąży to już łatwiej było bo byłam pewna że to ciąża i zwyczajnie weszłam do gabinetu i powiedziałam że jestem w ciąży i tyle :)

Gość do ciąży
jeśli robiłas test "sikany" to wychodzi na to ze to ciąża natomiast jesli za wcześnie pójdziesz do gina to może nie zauważyc jeszcze zarodka lepiej poczekać na ten 5-6 tydzień natomiast jesli zależy Ci na wizycie u gina już teraz to zabierz ze sobą wynik krwi beta (sama zrób w labolatorium) zeby mial pewność bo nie wiem czemu zalezy Ci już teraz iść do gina

może nie widać dlatego, że twoje dziecko będzie czarnoskóre i nie widać go w ciemnościach?

Ale takie badanie jak BETA HCG to wykonuje pielegniarka??

tak, tak... to był test sikany.pamiętam, że zalałam wtedy cały gabinet i pół poczekalni

robiłam 2 testy i oba pozytywne.... A chce isc do gin. bo chce miec pewnosc. Bo juz nie raz mialam sytuacje ze okres spoznial mi sie po dwa tyg. Ale teraz jest za duzo objawow wskazujacych na ciaze.

Gość do ciąży
test beta wykonują pielęgniarki w labolatorium - pobierają krew i tyle na wyniku będziesz miała podane wartości i zobaczysz czy jest wystarczająco duża (powyżej 1 bodajże)

To co musze isc do lekarza pierwzego kontaktu wziac skierowanie na badanie krwi na BETA HCG. Wyniki podobno sa szybkie

Gość do ciąży
wg mnie ten test jest na chwile obecną najpewniejszy

nawet z rana nie musze gonic? wystarczy ze po poludniu pojde na badanie krwi?

Gość do ciąży
prywatne labolatoria wykonują "od reki" bez skierowania ale koszt to chyba ok. 30 zł z NFZ to chyba od gina skierowanie- nie wiem bo nie robiłam z NFZ

Gość do ciąży
test beta - o każdej porze

Betę (krew pobiera pielęgniarka) zrobisz w kazdym laboratorium, nie musisz być na czczo - leć już teraz jak Ci zależy :) a wyniki są w ciągu kilku godzin. Chyba, że liczysz na państwową służbę zdrowia i najpierw musisz mieć skierowanie, a laboratorium działa tylko rano. A co ważne beta jest "wykrywalna" wcześniej niż jakiekolwiek inne testy.

Gość łechłechtaczka
3-4 tydzień? To podejrzewam, ze liczysz od owulacji.zaplodnienia. Zwykle tygodnie podaje się od ostatniej miesiaczki, więc nie zauważyłabyś, że jesteś w ciaży w 3-4 tygodniu, bo jeszcze nawet okres by sie nie miał kiedy spoźnić. Czyli jest to tydzień 5-6. Możesz jeszcze ze 2 tygodnie poczekać

pewnie polece zaraz po pracy... akurat gin mam tez po pracy wiec moze zdaza :D

tyg podaje od ostatniego stosunku podczas ktorego moglo dojsc do zaplodnienia.

Ale ostatnią miesiaczke mialam 1-5 wrzesnia

Gość kbfvfvyj
no to masz skończone 6tc. Już powinno być coś widać na usg, chociażby pęcherzyk ciążowy

1 września to jesteś równiutko w 4 tygodniu ciąży :) a termin na 08.06.2011 :)

Gość pewnie poroniłaś

to badaniem ginekologicznym moze spawdzic ciaze??

a ze tak spytam. Bo to jest pierwsza ciaz moja (byc moze) i wie o niej tylko moj facet i przyjaciolka. A pewnosc chce miec dlatego ze wypadaloby powiedziec to rodzicom :] Czy juz teraz powinnam na cos uwazac jezeli jestem w ciazy??

Gość szufflada
Nie pij, nie pal, żadnych narkotyków, poza tym zażywaj kwas foliowy. To w zasadzie wszystko. No i jak uprawiasz sporty typu jazda konna albo sporty walki, to nie jest to szczególnie wskazane w ciaży. Cała reszta - całkiem normalnie.