Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kijhgfdxcvbnm

jak długo up rozpatruje wniosek o staż???

Polecane posty

Gość kijhgfdxcvbnm

1 wrzesnia złozony został imienny wniosek przez pracodwace na moje nazwisko do up o staz. dzis jest 13 pazdziernika i ani ja ani pracodawca nie otrzymał zadnej decyzji, dzwoniłam do up ale tam nie chca nic powiedziec kaza czekac ale mineło juz poltora miesiaca a on niby mają na to 30 dni wiec co robić? powiedziałam pani od stazy ze w kpa jest zasada załatwiania spraw bez zbędnej zwloki, i ze gdy wszystkie dokumanty sa na miejscu powinna byc ona zalatwiona od razu, lub w terminie 30 dni to sie zaczela jakac i kazala czekac :(

moze byc problem...jesli wniosek tak dlugo nie zostaje rozpatrzony moze oznaczac ze owego stazu ci nie przedluza...ja tak mialam....bynajmniej....

Gość kijhgfdxcvbnm
no pracodawca wnioskował zebym zaczeła staz od 1 pazdziernika a dzis jest juz 13 i cisza. bylam pare dni temu osobiscie to powiedzieli ze nie maja jak sprawdzic, bo ciagle rozpatrują nowe wnioski, no ale jak dlugo mozna czekac? mysle zeby napisac jakas skarge czy cos.

Prawdopodobnie stażu Ci nie przyznali. Jak pracodawca zainterweniuje to może uzyska jakąś bardziej konkretną odpowiedź.

Gość kijhgfdxcvbnm
ale sami kazali mi go szukac wiec znalazlam, no i pytałam w jaki sposob mnie poinformuja czy zostałam przyjeta czy nie to ze wysla decyzje do pracodawcy o przyjeciu lub nie w terminie 30 dni a tu juz poltora miesiaca mija i nic nie wyslali .

Gość kijhgfdxcvbnm
własnie pracodwaca juz kilka razy do nich dzwonil i tez mu nie chcieli udzielic odpowiedzi, ze ma czekac.

A z kim się dokładnie kontaktujesz? Wybierz się bezpośrednio do osoby, która stażami się zajmuje.

Gość kijhgfdxcvbnm
no własnie z osobą ktora odpowiada za staże. ona mowi ze nie wie bo ciagle sa rozpatrywane nowe wnioski i trzeba czekac, zapytałam ile a ona tyle ile trzeba, to jej odpowiedziałam ze wg przepisów kpa jest to 30 dni to ona ze nie wie ile zejdzie i mam czekac.

Gość kijhgfdxcvbnm
czuje się jak ze mnie głupka robi, mysle zeby poczekac do konca tygodnia a potem isc ze skarga do jej przelozonego ze jest niekompetentna.

To może faktycznie poczekaj jeszcze trochę. Może są w trakcie odpisywania na wnioski i wtedy faktycznie nie mogą podać Ci informacji przez telefon, tylko pocztą przyjdzie.

Gość kijhgfdxcvbnm
no wkurzam się już bo ile można czekać, sami kazali mi szukać stażu więc go znalazłam to jeszcze widac zle jest. Gdybym nie potrzebowala kasy to bym miała w du pie ich staz. wezwali mnie ostatnio ze mam przyjsc z cv bo maja 3 oferty pracy, zaniosłam i nigdzie sie do mnie nie odezwali, bo mam za malo doswiadczenia zawodowego i potrzebuje tego zasranego stazu zeby wpisac go do cv.

Gość kijhgfdxcvbnm
no zeby chodzic codzien to mnie nie stac, bo urzad pracy jest na drugim koncu miasta a to kilka ladnych kilometrow jest.

To dzwoń. Jak będziesz pytać raz na tydzień albo raz na dwa tygodnie, to raczej nie będzie wyglądało, że Ci zależy.