Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentka jaa

mamy - rok po roku - są tu takie??

Polecane posty

Gość studentka jaa

Czy są tu jakieś mamusie, które mają dzieci rok po roku? tak jak ja...

Gość MamaKochana..
Myślę że tak:) Jeśli ja też się zaliczam, to b.dobrze:)) Tyle że ja nie mam dzieci rok po roku. Mam bliźnięta , które mają 2 latka (równe, we wrzesniu) i jestem w 25 tygodniu ciazy z kolejnym bobasem;) Emila i Amela są grzeczne:) Teraz zastanawiamy się nad imionkiem:) Może Maja, Blanka, Ala? co radzisz? ostatnio duzo mam daje takie imoionka

Gość ja dopiero czekam na trzecie
u mnie rok po roku, z tym, że różnica jest rok z kawałkiem :)

Gość studentka jaa
hmm, jeśli mam być subiektywna to oczywiście Maja - moja córcia ma tak na imię. I generalnie podoba mi się, ale teraz proponowałabym już inne - właśnie ze względu na jego mnogość... Blanka... bardzo ładnie :) a różnica między moimi to niecały rok :P

Gość studentka jaa
Alicja też śliczne imię :) i jak sobie radzisz z małymi? Nie obawiasz się troszkę jak sobie poradzisz z trójką? Moje dzieci mają 2,5 i 1,5 roku, ale to są żywe srebra i siedząc z nimi24h na dobę przyznam szczerze, że chwilami mam ochotę uciec :( Bardzo chciałabym mieć jeszcze jedno dziecko, ale za jakieś 10 lat

Gość studentka jaa
jasne :) jak się Wasze dzieci dogadują? I kiedy w ogóle zaczęły się dogadywać? :P A jeśli chodzi o najlepszą różnicę wieku to moim zdaniem zależy czy rozmawiamy o rodzicach czy o dzieciach... Bo jeśli o rodzicach to prawda jest taka, że im większa tym lepsza, natomiast w przypadku dzieci myślę, że działa to odwrotnie... :)

Gość studentka jaa
hmm, to widzę, że jak na razie jako jedyna mam "parkę" :) starszą córcię i młodszego synka :)

Gość studentka jaa
aha, no to trudno tego raczej od nich wymagać :)

Gość studentka jaa
wiesz co, moja Mała miała 10m-cy jak urodził jej się brat. Od początku bardzo go kochała, bujała w nosidełku czy wózeczku, przytulała itp także o żadnej zazdrości nie było mowy. Gorzej teraz... Potrafią zająć się już chwilę sami sobą, oglądać bajkę itd, ale jak się czasem o coś "złapią" to jak wściekłe psy... ;)

Gość ja też mam parkę
starsza 3,5 a młodszy 2 lata. Świetnie się razem bawią. Jak któreś rano wstanie to biegnie i budzi to drugie słowami "braciszku/ siostrzyczko wstawaj bo mi nudno". Oczywiscie zgrzyty też są, ale co by to bylo za rodzeństwo bez małych awantur ;)

Gość studentka jaa
eee, to prawie dwa razy więcej niż u mnie... :P ale zapraszam :)

Gość studentka jaa
właśnie ja też już liczę, że z każdym miesiącem będzie mi coraz lżej. Starsza jest bardzo opiekuńcza wobec młodszego, opowiada mu bajki itd. Szkoda tylko, że synek nic jeszcze nie mówi. Myślę, że wtedy będzie jeszcze fajniej :)

to się dopisuję ;) U mnie jest różnica niecałe 14 miesięcy ;) studentka też mam parkę, a teraz oczekuję na 3 i ma być chłopak ;) Starszy teraz chodzi do przedszkola i jak wraca to jest istne piekło. Obkładają się, kłócą o wszystko, nawet jak jedzą to się szturchają, ale w weekendy jak są cały dzień razem, to jakoś się bawią i dogadują. Młodsza po starszym wszystko powtarza, także jakoś się tam dogadują ;)

Gość studentka jaa
super, nie wiedziałam że jest nas tyle :) Powiedzcie mi, jaka była Wasza reakcja na drugą ciążę? Bo ja byłam w szoku i powiem szczerze, że różne myśli przychodziły mi wtedy do głowy... :( Ale teraz jestem szczęśliwa, że lis tak zdecydował za mnie... Nie wiem, kiedy teraz zdecydowałabym się na drugie dziecko...

Gość studentka jaa
tak, przy pierwszym zbliżeniu. O pierwsze dziecko staraliśmy się dość długo... Nie sądziłam, że drugie "złapię" tak szybciutko :) Zresztą po tej abstynencji z tej radości zapomnieliśmy o zabezpieczeniu :P

Gość studentka jaa
fajnie - cieszę się że mam parkę, bo przy trzecim znowu będzie radosne oczekiwanie i zupełnie wszystko jedno co będzie :) ale na trzecie jeszcze myślę dłuugo poczekać :)

Gość studentka jaa
no i mi się dziewczyny porozchodziły :( W takim razie ja też już spada, idę trochę poćwiczyć a potem tv i spać. Dobrze że dzieciaczki już śpią. Jestem dzisiaj padnięta bo Mąż w pracy a córcia złapała jakiegoś wirusa i wymiotuje, biegunka też ją męczy... eh, mam nadzieję, że noc będzie spokojna a jutro już jej przejdzie :( moje Maleństwo biedne :*

Gość ja mam parkę
Ja wykąpałam moje maluchy i zagoniłam do sprzątania klocków bo wszystko porozwalali. U nas drugie jest planowane. Wiem, ze to śmiesznie może brzmieć bo taka nieduża różnica, ale tak sobie wymyśliliśmy i nie żałuję. O pierwsze też długo walczyliśmy, więc jak pierwsze miało kilka miesięcy to postanowiliśmy zacząć starania o drugie. No i efekt był taki, ze jak tylko zaczęliśmy to pokazały się dwie kreski. Szok i radość bo byłam pewna że za pierwszym razem to się na pewno nie uda.

A ja tez chce się zapisać, bo mam mnostwo pytań. Mam Coreczkę 11 miesięcy i jestem w 5 mc. Więc różnica między dziećmi będzie 1,6 m. jak sobie radzicie z taką dwójką? jak zorganizowalyście powrót ze szpitala? gdzie śpią maluchy? Jak organizacyjnie wygląda wasz dzień? Zachodze w glowę jak to będzie!!! U nas druga ciąża to wpadka. jak zobaczyłam test, wstyd sie przyznać, ale byłam wściekła, mąż też. ciąża z córcią to była masakra i od razu mieliśmy wizję ponownego horroru. Teraz juz oboje sie cieszymy, tym bardziej, że teraz będzie synek. Ciąża znowu trudna ale powtarzam sobie ciągle:byle do kwietnia.