Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sylwia141

Skurcze i bole pleców w ciązy

Polecane posty

Gość Sylwia141

Witam was kobietki Bardzo się martwię i proszę odpowiedzcie jak najszybciej bo nie wiem czy to cos poważnego. Od jakiś 20 minut co chwile twardnieje mi brzuch i przy tym bolą mnie plecy nie miałam czegos takiego wczesniej, miałam tylko tak że twardniał mi brzuch ale nie co 2 minuty i nie bolały mnie przy tym plecy.. Prosze pomóżcie bo jestem bardzo młodą mamą i się denerwuje, a nie chce szkodzic maleństwu

Gość Sylwia141
Włąśnie zapomniałam napisać w 23.. teraz już cały czas brzuch jest twardy :(

to radziłabym Ci wziąć jak najszybciej nospę i raczej wybrać się na izbę przyjęć aby sprawdzić, czy nie dzieje się nic złego w szczególności, że piszesz że są bolesne, to nie wróży nic dobrego

Gość Sylwia141
CZuje takie jakby ciągniecie w podbrzuszu, nospę wziełam jakieś 20 min temu.. Boże bardzo się martwie, dziekuję Ci za pomoc. Masz racje jak najszybciej musze pojechac

Gość malinowa herbata
no ja Ci powiem,ze w sumie jestes wlasnie w okresie kiedy dziecko rosnie najbardziej i sie wszystko rozciaga,wiązadla,macica. Ja sama w 24tyg.trafilam do szpitala i dostalam kroplowke na wyciszenie. Tez mnie tak lapalo takie mega ciagniecie po bokach brzucha az mnie zginalo w pol. Tylko,ze ja nie mialam bolu plecow i takich skurczy ze az brzuch twardnial caly. Mysle,ze cos jest nietak. Jak najpredzej jedz na izbe przyjec i wyciszą Ci te dolegliwoscie. Bedzie dobrze, nie martw sie

Mnie dziś w nocy złapał po raz pierwszy odkąd jestem w ciąży taki dość mocny menstruacyjny ból podbrzusza tyle że po jakichś 10 minutach koncentrował się w lewym boku i lewej pachwinie aż cała noga zaczęła mnie boleć, przstraszyło mnie to , wstałam i wzięłam 350 mg magnezu bo niestety nie mam nospy i powiem wam że po kilkunastu minutach przeszło a jestem w końcówce 24 t.c. NIe wiem co to był za ból ale był regularny i w krótkich odstępach ja jednak bólu pleców nie miałam tylko dzidzia szalała i wierciła się wtedy potwornie. Oby się to nie powtórzyło..brrr Ja słyszałam że od 24 t.c należy bardziej niż wcześniej zwracać uwagę na przedwczesne skurcze bo są one typowe dla tego okresu ciąży i zazwyczaj niegroźne, bywają jednak i takie że rozkręcą całą macicę i może nie obyć się bez lekarza. Autoce radziłabym przejść się do lekarza ze względu na te bóle pleców.