Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kurusiowa

Objawy Raka Szyjki Macicy

Polecane posty

Gość seafish
Jakie są objawy raka szyjki macicy? Zmiany przedrakowe i wczesny rak nie powodują bólu, czy też innych objawów, dlatego też szczególnie ważne jest prowadzenie cytologicznych badań przesiewowych, aby wykryć zmiany przedrakowe lub raka w takim stadium, które pozwoli na najbardziej efektywne wyniki leczenia W miarę jak dochodzi do rozwoju choroby, kobiety zauważają jeden lub kilka z poniższych objawów: * Nietypowe krwawienie z pochwy * krwawienie, które pojawia się pomiędzy regularnymi krwawieniami miesięcznymi * krwawienie po stosunku, prysznicu lub badaniu ginekologicznym * krwawienie miesięczne, które trwa dłużej i jest bardziej obfite niż zwykle * krwawienie po menopauzie * Obfite upławy z pochwy * Ból w podbrzuszu * Ból podczas stosunku

Gość kukuineczka
BADANIA PROFILAKTYCZNE są strasznie ważne i każdy powinien je co jakiś czas przechodzić. Najgorzej je zaniedbać. Jednakże jedni mają większe predyspozycje do nowotworów inni mniejsze. Ja jestem córką osoby, która chorowała na raka...i szalenie bałam się badań...a najbardziej, że coś mogą znaleźć. Kiedyś szukając w necie info znalazłam fajną stronkę, która mówiła, kto ma większe prawdopodobieństwo zachorowania, albo jakie objawy są niepokojące. Strona fajna polecam:http://postlinknews.com/457news.php

Gość wsfafszs
przede wszystkim III lub IV grupa cytologii

Gość etiene
ja sie własnie dowiedziałam od pielegniarki onkologicznej,ze nie potrzebu robic cytologii bo jest nie zawsze dobrze robiona. jak w moim przypadku cytologia robiona w IV br II a w IX mam raka szyjki macicy niezle. Na SOR robiłam w sierpniu badanie moczu bo bolało mnie w boku. leukocyty mialam 500/ul czyli 20 -35 w polu widzenia ,bakterie nieliczne,mierne czyli mało a tak podniesione leukocyty w moczu moga swiadczyć o zapaleniubnarządów sąsiadujacych z układem moczowym.No co sie nie dowiem od lekarzy muszę sama doczytac

Gość martajasnorzewska
Może ktoś po przeczytaniu przejrzy na oczy i zdecyduje się chodzić regularnie na cytologię. Lista wszystkich objawów raka szyjki macicy: www.Objawy-Raka-Szyjki-Macicy.Blogspot.com