Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaraz zwariuje

refluks :/ jedzenie siedzi mi w gardle :(

Polecane posty

Gość zaraz zwariuje

mam juz dosc.

Gość 23567890
ja też tak mam.........staraj się po jedzeniu nie robić nic gwałtownie schylać się,coś robić cięzkiego itd, a juz Cę złapie to weż sobie skórkę z chleba,.....mi trochę pomaga... a jak już nie daje rady to biorę lek zapisany przez lekarza "anesteloc"

Gość 87960594
często tak macie?

Gość zaraz zwariuje
lekarz przepisal mi tylko lek na zobojetnienie kwasu. za kilka dni mam wyniki czy w zoladku nie czaja sie zadne bakterie. a tymczasem najchetniej bym zwymiotowala gdybym sie tego tak nie brzydzila :/ tzrzeba sie leczyc- powiedz to mojemu lekarzowi :)

Gość dlaczego tak????
ja tez mam refluks...a ile razy w nocy wymiotowalam...ile razy mi bylo niedobrze gdy sie polozylam...najlepiej isc do lekarza i rpzepisze Ci tabletki, ja biore rowniez manti...no i najlepiej nie pj napojow gazowanych, nie jedz smazonych tlustych potraw, nie ejdz syzbko tylko wolno i od poludnia jedz tylko lekkostrawne rzeczy, a najlepiej jedz caly czas lekkostrawne rzeczy...np. p[latki z jogurtem, kanapki z jakas wedlinka albo serkiem...jak ja np. jadlam ogorka to bylo mi niedobrze...po kielbaskach rowniez..ehh ciezkie ejst zycie z refliksem ale mozna jakos sobie z nim poradzic...

Gość zaraz zwariuje
a jeszcze wzielam piernika z czekolada ...fuuuuj :( wiem ze nie mozna tego jesc.

Gość zaraz zwariuje
ale ja tego nie lekcewaze (wykluczajac jedynie fakt ze wyjatkowo od dluzszego czasu wzielam cos z czekolady :/)

Gość zaraz zwariuje
lekarz powiedzial ze maloprawdopodobne to jest z tymi bakteriami. a mowiac ze mam refluks- mam go, skoro ciagle mam jego objawy.

Gość zaraz zwariuje
nie przyszło w maju podczas cwiczen fizycznych, zniknelo na 2 miesiace na wakacje i od poczatku wrzesnia znow to samo :/ na przelyku i w soladku nic podobno nie ma wedlug lekarza, wiec czekam tylko na"bakterie". przedtem bylo tylko odbijanie teraz jedzenie stoi w gardle :/

Gość produkt bezglutenowy
Też miałam to świństwo :o Nie dość, że w gardle czułam jakiś kołtun, to jeszcze jęzor miałam cały żółty. Pomogły mi tabletki bioprazol, one są bez recepty kosztują ok 15 zł. Ulga na drugi dzień.. i narazie od 3 miesięcy mam spokój.

Gość zaraz zwariuje
to co mam zrobic nie brac tych co przepisal mi lekarz? w sumie i tak nie dzialaja :(

Gość zaraz zwariuje
wlasnie nie mam prywatnego tylko chirurga z nfz-tu. orientuje sie oczywsicie co mozna jesc a czego nie, wiec spoko. i generalnie wiaze to z momentem jak pewnego dnia zaczelam cwiczyc po jedzeniu. jestem glupia jak but.

Gość zaraz zwariuje
poszukaj dobrego gastrologa, ktory zleci mi znowu gastroskopie..? wrrr...

Dziewczyno kup sobie ortanol! Oczywiście jest na recepte. Biore go trzy miesiące i jest baaaardzo duza róznica. Wczesniej potrafiłam zdychac z bólu i zgagi godzinami a teraz potrafie 4 dni nie brac tabletek i jest okey. Jeszcze troche i sie wylecze:)

Gość zaraz zwariuje
dzieki ale juz widze jak ide do chirurga i mu mowie zeby to mi przepisal, jego text: kto tu jest lekarzem??? eh...