Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KasiaProblems9090

Tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość KasiaProblems9090

Hej. Juto jestem zapisana na NFZ do ginekologa. Zabieram ze sobą książeczke ubezpieczeniową i wszystkie potrzebne dokumenty. Ale nie o to chodzi. Mam pytanie odnośnie tabletek. Chciałabym zacząć je brać, bo wydaje mi się, że to jest bardziej odpowiedzialne niż śmiganie z brzuchem za pare miesięcy, ale problem w tym, że w sierpniu dopiero skończyłam 16 lat. Stąd moje pytanie - CZY GINEKOLOG NORMALNIE PRZEPISZE MI TABLETKI czy będzie robiła jakieś problemy i np każe mi przyjść z rodzicem? Jak mam poprosić o nie żeby nie popatrzyła na mnie jakoś dziwnie, bo tego właśnie się obawiam. I jeszcze jedno - Czy jeżeli skończyłam 16 lat obowiązuje lekarza tajemnnica lekarska lub coś w tym stylu? Bardzo proszę o rary. Pozdrawiam

Gość KasiaProblems9090
Czyże mi ktoś odpowiedzieć na zaledwie trzy pytania? Napewno znacie odpowiedź na nie. Bardzo proszę.

Gość KasiaProblems9090
bardzo proszę o pomoc

Gość uihkuhokljplijp;
to czy ginekolog ci przepisze tabletki to juz zależy od jego dobrej woli, bo teoretycznie nie powinien ci przepisać dopóki nie skończysz 18lat no chyba że przyjdziesz z prawnym opiekunek do ginekologa

Gość uihkuhokljplijp;
*opiekunem

Gość dokladnie jesli
dobrze trafisz to ci je przepisze a zapytac mozesz a nawet powinnas normalnie ze chcesz zaczac wspolzycie i myslisz ze taka metoda bylaby dla ciebie dobra, choc pewnie ze wzgledu na twoj wiek to i tak doradzi prezerwatywy bo wiadomo pigulki nie chronia przed chorobami a w tym wieku to raczej trudno o stalego/wiernego partnera co do tajemnicy lekarskiej-no chyba nie myslisz ze twoja mama przyjdzie do gina i sie bedzie wypytywac co tam u ciebie? a nawet gdyby to masz 16 lat wiec i prawo do intymnosci

Gość KasiaProblems9090
a jeżeli będzie mi odradzać to czy mogę dalej prosić o tabletki?? bardzo mi zależy i uważam, że to daje więcej pewności niż prezerwatywy czy przerywane współżycie.

Gość KasiaProblems9090
a co do tajemnicy to miałam na myśli to czy np nie zadzwoni do jednego z opiekunów moich bo w rejestracji musze podać miejsce pracy osoby na którą jestem ubezpieczona

w PL legalnie można uprawiać seks od 15 roku życia. jeśli będzie robić problemy to tylko i wyłącznie z jej/jego jakichś przekonań.

tabletki mają prawie taką samą skuteczność jak prezerwatywy. jeśli nie masz zamiaru mieć stałego partnera to lepsze będą gumki, chyba, że im się każesz badać. "brzuch" przy współżyciu to nie jedyny problem.

klaudynka... dla Twojej wiadomosci tabletki sa duzo bardziej skueczne niz gumki. ja dostalam swoje pierwsze tabletki majac lat 15 i lekarz nie robil mi problemow. a kazdego lekarza obowiazuje tajemnica zawodowa!

Gość KasiaProblem9090
mam stałego partnera który jest o 2 lata starszy i z którym jestem od półtorej roku, we wrześniu zaczęliśmy współrzyć dlatego właśnie chciałabym wybrać się do ginekologa

Gość KasiaProblems9090
dziś gin wypisał mi NOVYNETTE co myślicie o tych tabletkach?