Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

negellak

Chrząkanie- charczenie u 3 tygodniowego Maluszka

Polecane posty

Witajcie kochani, piszę do Was w dziwnej sprawie... Dla mnie, mamy pierwszego dziecka- wrecz przerazajacej... od 4 dni moj maluch chrząka. Zachowuje się, jakby coś mu zalegało w gardełko, chciał to wypluć. Jakby próbował odkrztuszać. Do tego dziwnie charczy. Ma to miejsce głównie podczas snu, kiedy leży na plecach najbardziej. mniej kiedy dobrze ustawię go na boczku. chociaż w ciągu dnia, kiedy mały jest aktywny, też to ma miejsce... Byliśmy wczoraj u lekarza (mieszkam w Holandii). Osłuchał malucha i powiedział, że wszystko jest ok... Dodam, że maluch nie ma kataru, jakieś tam kozuchy są w nosku, ale to chyba normalne. Dla pewności zakrapiam nosek solą fizjologiczną. w pomieszczeniach wilgotność jest ok 60%. Nie ma temperatury, je dobrze. Tylko te odgłosy mnie niepokoją... Aha, i odkąd tak pochrząkuje, to zdarza mu się zwrócić/ulać takim jakby zsiadłym już mleczkiem. Na to lekarz poradził po karmieniu przytrzymać dłużej malucha w pozycji pionowej. Na razie skutkuje. Możecie mi pomóc? W sensie, czy któreś z waszych pociech tak miało? Po jakim czasie to ustało? i co to może być?

Mój synek też tak miał i po 2 tyg. przeszło. Koleżanka miała tak samo. Denerwowałam się bo biedny nie mógł spać. Lekarz też mówił że wsyzstko jest ok i zakraplać nosek. Często kładłam go na brzuszek do spania. Podejrzewam, że od częstego ulewania gardełko się podrażniało lub zostawały jakieś resztki.