Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mąż uważa że to moja wina

Moje dziecko będzie miało dziecko!!!

Polecane posty

przysposobić to można sobie browara po pracowitym dniu (tak jak ja teraz:) ) a nie dziecko dorosłej osoby. zresztą kiepsko widzę jej karierę medyczną skoro nie wie jak się dzieci rodzą

Gość PRZECZYTAJCIE TO UWAZNIE
PRZECZYTALAM CHYBA WSZYTSKO Z TYCH WYPOWIEDZI I WROCILY MOJE STRE RANY. OPOWIEM MOJA HISTORIE, KTORA RACZEJ NIE ZNA SWIATLA DZIENNEGO ALE W TYM WYPADKU OPOWIEM. AUTORKO CZYTAJ SOBIE TO UWAZNIE- POCHODZE Z 'DOBREJ' WYKSZTALCONEJ RODZINY, KTORA ZAWSZE OCZEKIWALA ODE MNIE ZE BEDE ODPOWIEDZILANA, WYKSZTALCONA I Z BOGATYM MEZEM. BYLAM W SZKOLE SREDNIEJ, NAJLEPSZEJ W MIESIE OCZYWISCIE, JUZ PRAKTYCZNIE POD KONIEC, MIALAM 'WSPANIALEGO' CHLOPAKA, STRSZEGO OD SIEBIE, ALE TO NIE WAZNE BYLO BO BYL 'WYSKOKO POSTAWIONY', ZE ZNAJOMOSCIAMI, USTAWIANA RODZINA, BOGATY JAK CHOLERA, WYKSZTALCONY I JUZ OTWIERAL WLASNA FIRME. I... ZASZLAM Z NIM W CIAZE... CHCIAL WZIAC ZE MNA SLUB, SPEDZIC RESZTE ZYCIA, ALE... GDY DOWIEDZILA SIE O DZIECKU... POWIEM W SKROCIE, SILA ZAWIAOZ MNIE DO KLINIKI, USPILI MNIE, WYSKROBALI JAK ZWIERZE !!!!!!! PO WSZYSTKIM ODWIOZL MIE DO DOMU I POWIEDZIAL. 'BADZ GOTOWA JUTRO, UMALUJ SIE LADNIE I UBIERZ IDZIEMY NA IMPREZE FIRMOWA'. TAK SKWITOWAL SMIERC, A RACZEJ ZABUJSTWO MOJEGO DZIECIATKA! NE POWIEDZILAM NIKOMU... ZDALAM MATURE NAJLEPIEJ JAK UMIALAM, DOSTALAM SIE NA DOBRE STUDIA, WTEDY KOMPLETNIE SIE ZALAMALAM. WYSIADLA MI PSYCHIKA RODZINA DO TEJ PORY MNIE NAMAWIA BYM DO NIEGO WROCILA, ALE.. ONI NIE WIEDZA CO TEN ICH KOCHANY WYKSZTALCONY, BOGATY, IDEALNY MORDERCA ZROBIL NIE SKONCZYLAM SUDIOW, NA 2 ROKU UCIEKLAM Z KRAJU. NIE MIESZKAM TERAZ W PL, NIE MAM MGR PRZED NAZWISKIEM, ALE... JESTEM WRESZCIE SZCZESLIWA, POZNALAM WSPANIALEGO MEZCZYZNE, KTORY ZA POL ROKU ZOSTANIE OJCEM MOJEGO DZIECKA! TAK JESTEM W CIAZY, 3 MIESIAC! SKLADAM RECE DO BOGA BY POZWOLIL MI URODZIC ZDROWE MALENSTWO. MOJ NAZECZONY (JESTESMY ZARECZENI OD ROKU) JEST PO ZAWODOWCE, JEST INTELIGENTNY, NIEGDY NIE PIJE (W PRZECIWIENSTWIE DO MOEJGO BYLEGO), KOCHA MNIE NAD ZYCIE, POMAGA MI SIE ROZWIAJAC, A NA WIESC O DZIECKU OSZALAL Z MILOSCI DO MNIE I MALENSTWA... MIALO BYC KROTKO, ALE SIE ROZPISALAM, ALE TYLKO PO TO BY COS USWIADOMIC AUTORCE - WOLALABYS BY TWOJA CORKA PRZEZYLA TO CO JA??????? ZASTANOW SIE. OD MOJEJ TRAGEDI MINELO 6 LAT A JA NADAL CIERPIE, NIEKT NIE POTRAFI POMOC, BOL ZELZAL, ALE RANA JEST. DZIEKUJE NIEBIOSOM, ZE ZESLALAY MI MOJEGO NAZECZONEGO I ZE MOGE MIEC DZIECKO PO TYM WSZYTSKIM. ZASTANOW SIE JAKA KRZYWDE MOZESZ ZROBIC WLASNEMU DZIECKU!!! POMYSL - ONA ZA MIESIAC MOZE TU NAPISAC ' RODZICE ODEBRALI MI MOJE DZIECKO, NIE MAM PO CO ZYC' CZY NAPRAWDE UWAZASZ, ZE UYKSZTALCENIE JEST WAZNIEJSZE? ONA MA CHLOPAKA JESLI SIE KOCHAJA I CHCA TEGO MALENSTWA ZAMIAST RZUCAC KLODY POD NOGI POMOZCIE IM. MI NIEKT NIE POMOGL... NIE KRZYWDZ ICH BARDZIEJ, JAKO MATKA POWINNAS WSPIERAC WLASNA CORKE A NIE JA NISZCZYC POMYSL... niespokojna dusza

Gość do autorki.....
oj nieladnie.. sorrki ale po medycynie coruni juz chyba tylko wiatr zostal, to sa bardzo trudne studia i nie ma sznas aby bez waszej pomocy corka sobie poradzila

Gość nie wierze w cos takiego...
SILA cie zawiozl? sila uspil? sorrki ale nie ma bola abym w to uwioerzyla. Trzeba bylo sie POSLAWIC!\ nie rozumiem jak ktos moze nas sila gdzies zawiesc i sila wyskrobac ;/

Gość nie wierze w cos takiego...
wracam bo nie daje mi to spokoju. jak to sila cie zwiazali? zakneblowali? to niemozliwe! Jakby to sie tak odbylo to jest KRYMINAL! sprawa na miare porwanego O., i powinni zgnic w pierdlu! NIE WIERZE ze to sie tak odbylo.To niemozliwe aby zrobic cos tak potwornego a ty z tym nic nie zrobilas.

Gość co za szma......
...ONA MA CHLOPAKA JESLI SIE KOCHAJA I CHCA TEGO MALENSTWA ZAMIAST RZUCAC KLODY POD NOGI POMOZCIE IM. ... dobre to, do pierdolenia się to była dorosła a do utrzymywania dziecka to już niech rodzice pomagają. Jak się nie ma pieniędzy na utrzymanie dziecka i nie umie zabezpieczać to sie nie rozkłada pizdy,

Dzieckiem dla ciebie Twoja corka bedzie nawet jak skonczy 40 lat, nie panikuj, jest pełnoletnia i pewnie dobrze wiedziła czym grozi seks bez zabezpieczenia. Co do ziecia to prosze Ciebie, nie oceniaj nikogo po wykształceniu. Ja jestem po studiach, mam wyzsze wykszt., moj maz skonczył ledwo zawodoke (glupie towarzysto, itp.) i jest malarzem, i nigdy bym nie chciała faceta z innym wykształceniem, kocham go za to jaki jest a nie kim jest. Dodam jeszcze na koniec ze zarabia 4razy wiecej ode mnie!!!

Gość ala9148
Ja swoją córeczkę urodziłam w wieku 18 lat. Miesiąc po urodzeniu dziecka wzieliśmy ślub i zamieszkaliśmy u moich rodziców. Mąż z zawodu jest piekarzem więc pracował na nocki, a ja spokojnie chodziłam do szkoły, a on z rodzicami zajmował się dzieckiem, Skończyłam ogólniaka i zdalam mature z bardzo dobrym wynikiem, teraz studiuje farmacje i jest wszystko ok. Mąż jedynie znalazł lepsza prace tylko ze nie w zawodzie i te 3,5 tys człowiek po zawodówce tez może zarobić. Więc nie warto skreślać chłopaka tylko ze wzgledu na szkołe i jego zawód. a jesli dziewczyna bedzie madra to ze wszystkim sobie poradzi. My choc jestesmy dalej młodzi to planujemy dalsza przyszłośc na wiosne rusza budowa naszego domu więć nie wiek urodzenia dziecka jest najwazniejszy tylko to co ma się w głowie... I nie zabierajcie szczescia waszej córce tylko dlatego ze wam sie cos nie podoba, i postaw sie na jej miejscu gdyby rodzice chcieli ci zabrac twoje dziecko, watpie zebys wtedy była szczesliwa...

Gość przeczytałam tylko początek
i krew mnie zalewa jak mozna być takim chamem żeby 18 letniej dziewczynie zabierać dziecko. Przysposobić to może sobie kundla ze schroniska, a nie dziecko wlasnej doroslej corki. kto wczoraj oglądal Detektywow to wie o co mi chodzi. Rządż sieswoim życiem a nie cudzym. A ty taka biedna - ty stara durna babo - bo mąż tak chce!!. Kurna, czy to pisze jakiś cholerny prymityw czy dorosla kobieta!!!!! A ty czemu nie oddałas swojego dziecka jak urodziłaś. Czy dziecko to jakiś znoszony lach że mozna oddać lub wyrzucić. Przestańcie mysleć za corke - będzie chciala to sama siezdecyduje zeby oddać dziecko. Wrrrrrr, ty wyksztalcona czarna maso - wstydzę się że takie coś jak ty nazywa się kobieta

Gość za jakiś czas córka jak skończ
y studia to i tak wam odbierze dzieciaka.

Trochę mi żal Waszej córki. W tym okresie zamiast być dla niej prawdziwymi rodzicami i wsparciem powodujecie, że nie ma poczucia bezpieczeństwa, że nie może liczyć na ludzi, w których powinna mieć bezwarunkowe wsparcie.. A tekst typu "co to za partia dla naszej córki" wywołał u mnie dreszcze agresji. Niejeden mechanik jest o niebo lepszym ojcem i partnerem niż jakiś tam wykształciuch, któremu słoma z butów wyłazi. Każdy facet będzie dobrą partią dla Twojego dziecka jeśli tylko będzie je kochał i szanował, chyba to jest ważniejsze niż wykształcenie i kasa, prawda? Jeśli tak nie jest to nie jesteście ludźmi, którzy powinni wychowywać zarówno swoją córkę a tym bardziej jej dziecko.

Gość werttt
rodzice nie powinni jej zabierać dziecka tylko wypierdolić z domu, chciała gówniara rodzinę, no to niech teraz idzie na swoje i zapierdala na tą swoją rodzinę, bo jak będzie miala pomoc to napieprzy tych dzieci kilkoro bo widac, że z jest niemądra dziewczyną, bo zadna normalna dziewczyna w tym wieku nie rodzi dzieci tylko uczy się

Gość ala9148
Nie masz pojecia o tym to sie nie wypowiadaj. Jakos jesli sie chce to można zorganizowac wszystko i uczyc sie i pracowac i wychowywywac dziecko. Ja jeszcze bede mieszkała u rodziców jakies dwa lata tyle nam zajmie budowa domu, i rodzice jakos nas nie wyrzucaja, a zreszta im tez pomagamy jak tylko mozemy

Gość do ala9148
oczywiście, że nie mam pojęcia bo w tym wieku to się nie pierdolę tak jak ty tylko ucze. Czym ty się chwalisz, ze umiałaś rozkładać giry, to byle głupiec potrafi. Także to o tobie dobrze nie świadczy.

Gość a ja znam przypadek taki..
ej, a jakbyncorka chciala usunac ciaze? a rodzice chcieli by jej pomoc, nawet zajac sie dzieckiem a ona uparla sie ze usunie i jiuz? znam taki przypadek.. rodzice chcieli dzieciatko uratowac ale corunia ryczala ze go nie chce i usunela. Nienawidze takich suk ;/

Gość w czym ci to przeszkadzaaa
a ja nienawidzę takie co w tym wieku robią dzieci, bez względu czy usuną czy rodzą, bo normalna dziewczyna jak rozkłada nogi to się zabezpiecza a w ciążę zachodzą w tym wieku to tylko tępe, których celem jest danie dupy bez głowy. A, że usunęła płód, to miała prawo, decyzja należała do niej, nie każda idiotka rodząca w tym wieku umie żyć z dzieckiem na rodziców garnuszku, A co to rodzice kazali jej dawać. Jak się umie pieprzyć to się ponosi tez finansowe zobowiązana wobec własnego dziecka. Do łózka niby dorosłe a później rodzice. To tylko przygłupu rodzą w tym wieku i żyją na koszt rodziców.

Gość MAMA 8 MIESIĘCZNEJ WIKTORI
ja też miałam 18 lat kiedy wpadłam i może rodzice nie byli z tego zadowoleni ale nigdy nie usłyszałam żebym zrobiła z dzieckiem to co twój mąż każe zrobić córce.za miast pomóc jej to ją dołujecie a ty nic lepiej nie postępujesz słuchając męża masz chyba swoje zdanie. pomóż córce no i co że wpadła ale to jest jej dziecko i jak będzie miała żyć ze świadomością że nie ma praw do własnego dziecka. tak to już jest w takich rodzinach jak dobrze żyją finansowo jak pojawi się dziecko nie spodziewanie w młodym wieku to już problem i najlepiej go rozwiązać w taki sposób a nie inny nie rozumiem takich ludzi to jest wasza córka i wnuk-wnuczka jak wy tak możecie?nigdy bym rodzicom nie wybaczyła takiego czegoś wy też nie jesteście święci. i jeszcze jedno jak już dziecko przeszkadza "dziadkom"czyli wam to tak zazwyczaj jest oddać dziecko a jeszcze lepiej to może wyrzucić i problem z głowy. jesteście beznadziejni a twój mąż i teście to już wogule !!!!!! sory za moją wypowiedz ale jestem w szoku!!

Gość sie nie dajeeeee
a ja jako rodzić nigdy bym nie wybaczyła takiej córce jak ty, że w tak młodym wieku się pieprzyła, czym ty się chwalisz, ze umiałaś dać dupy a już do utrzymywania twojego dziecka, gdzie wcale nie musiałaś dawać są rodzice, bezwstydnica, bez honoru. Ja jakbym w tym wieku miała dziecko, to żebym nocami zapieprzała toby nie wymagała aby rodzice mnei utrzymywali. No ale jak ktoś bez honoru, no to widać, że ma dziecko, bo ja nie mam.

Gość snackkkkkkkkkkkkkkkkk
autorko gryzie mi się tu jedno z drugim-córka się nie zabezpieczyła,a idzie na medycynę?może opuściła kilka lekcji biologii o zapłodnieniu..?trudno,niech teraz rzuci marzenie o medycynie,niech idzie do pracy po szkole,zarabia na siebie i na dziecko..czemu rodzice mają brac odpowiedzialnośc za swoje wychowanie?rozumiem,że jej tego uczyliście, ale sobie zapomniała?bo co innego jak wybranialiście ją ze wszystkiego, nawet jak to była jej wina..szkoda, że nie skopiowałam wam linku do pewnego tematmu o młodych matklach, była tam dziewczyna która wypowiadała się bardzo mądrze o swoim młodym macierzyństwie.a że chłopak po zawodóce..warto mu dac szanse.rozumiem że rodzice sobie wyobrazili inne życie dla córki,że będzie miała za męża innego lekarza,wyjdzie za niego po 30 itp,ale sami jesteście dorośli i wiecie chyba że życie pisze swoje scenariusze...?

Gość teraz już nic nie zrobisz
autorko, dziewczyna niech lepiej zmieni kierunek studiów. Czy wogóle medycyna to było jej czy wasze marzenie? ps. to że córka zaszła w ciąże w młodym wieku to nie jest powód by jej nie wybaczyc. Nie wychowałeś córki to wychowaj swoje wnuczę. Sam również jestem po zawodówce, mam 20 lat i chciałbym byc w końcu ojcem ale moja dziewczyna jest przerażona gdy mówie o dzieciach, w dodatku moja siostra urodziła jak miała 16 lat i cała rodzina się z tego cieszyła :)

Gość ala9148
Nie wyzywaj mnie pajacu, bo mnie rodzice nie utrzymują. I co do młodego wieku jeszcze kilkanascie lat do tyłu kazda prawie kobieta rodziła w wieku od 18-20lat wiec w czym problem. Ty mnie nie utrzymujesz to zamknij ryj i sie nie wypowiadaj

Gość snackkkkkkkkkkkkk
to nie napiszę o swoim mężu,który jest TYLKO po technikum, nie poszedł na studia, ma swoją pasję jaką jest elektronika, jako żonę i jako kobietę BARDZO mnie szanuję, jesteśmy dobraną parą.no cóż, dla mnie to nie jest dobra partia, bez studiów przecież człowiek to gówno a nie człowiek prawda???trochę z innej beczki-moja babcia wiele lat pracowała w służbie zdrowia i powiedziała jedno-lekarzy zna masę, ale kilkoro z nich to takie kurwiarze jakich mało ta ziemia nosi. w domu przykładny mąż i ojciec, a w pracy co rusz to z inną młodą pielęgniareczką.to jest dla mnie głupota, że ty lekarzy uważasz za coś wyższego,super, a mechanik po zawodówce to już kompletne dno!sama trafiłam 3 razy na takiego lekarza, kompletnego chama, nie mającego podejścia do człowieka, a wydaje się ,że jak ma za sobą tyle lat ciężkiej nauki jaką jest medycyna, to powinien miec takie samo podejście do pacjenta-człowieka -że powinien byc super lekarzem, doradcą, w pewnym sensie przyjacielem chorego.a ja spotkałam 3 takich którzy są tego zaprzeczeniem!!!

Gość do ala9148
ale pieprzysz głupoty, moja matka kilkanaście lat temu urodzila pierwsze dziecko mając 27 lat, takze nie mów, że prawie każda, bo jedynie w tym wieku rodzą nieuki.

Gość lekarzaaaaa
tylko, że lekarz/lekarka jak pieprzy to nie zrobi dziecka, a taki nieuk po zawodówce czy to facet czy kobieta to zaraz napieprzy jak króliki, albo nawet nie skończy tej zawodówki, no bo jak można mieć zawodówkę rodząc dziecko w wieku 15-17 lat. Aby pieprzyć sie nie robiąc dziecka też trzeba mieć niezłe wykształcenie. Nie sztuka narobić, sztuka pieprzyć i nie zrobić.