Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wCiąży-zmartwiona

ciąża a praca wśród chorych ludzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Polecane posty

Gość wCiąży-zmartwiona

witam. Jestem w ok 8 tyg. ciazy. lecz niestety mam taka prace, ze musze stykac sie codziennie z chorymi dziecmi. A mianowicie jestem higienistka szkolna, pracuje w 3 szkołach podstawowych, codziennie przychodza do mnie rozne chore dzieci, zebym im dala tabletke czy cos takiego. pytalam sie swojego ginekologa czy mam isc na zwolnienie, bo przeciez moze przyjsc do mnie dziecko chore na rozyczke np i co wtedy? albo na ospe. Dodam ze ciągle łapie cos od tych dzieci, mimo iz pracuje juz 4 lata w tych szkolach. A pan dr. powiedzial ze nie wypisze mi zwolnienia, ze jestem leniwa, ze nie zarażę sie rózyczka, bo przeciez sie szczepiłam. A ja naprawde boje sie o dzidziusia. Szczególnie ze mieszkam pod warszawa, a do tych szkol musze dojezdzac codziennie do warszawy tramwajami bo nie mam prawa jazdy. Niewiem co robic. Czy lekarz ogólny da mi zwolnienie? czy zmienic ginekologa? nie wiem juz co robic

Gość wCiąży-zmartwiona
i mam jeszcze 1 pytanie. czy jak sie szczepilam na rozyczke, to moge sie w ciazy od kogos zarazic?

Gość ecie pecie glut w berecie
a kto jest twoim pracodawcą?

Gość wCiąży-zmartwiona
tzn pracodawca jest pewna warszawska placówka medyczna

Gość wCiąży-zmartwiona
nikt nie pomoze? czy lekarz rodzinny moze wypisac zwolnienie w ciazy? czy mnie wysmieje?

lekarz rodzinny nie , ale twój pracodawca może przedsunąć cię do innych obowiązków , mniej zagrażających twojemu obecnemu stanowi. Spróbuj sie do niego zwrócić z taką prośbą.

przesunąć;)

możesz oczywiście zmienić ginekologa:)

Gość zakuta koza
od kiedy to higienistka (!) może podawać leki (tabletki) dzieciom?

I od kiedy to dzieci z ospa przychodza do szkoly ? Przeciez ospe widac i rodzice nie puszczaja dziecka do szkoly ..... klamczucha z niej jakas ..... ja sie bardziej martwie o te dzieci, bo widac ze ona ma je w dupieeeee ..... i zycze ci zebys poronila ....... bo z takim podejsciem nie bedziesz dobra matka .... tak jak nie jestes dobra higienistka .....

uważaj na to co komu życzysz:O!!!!!!!

Gość Paulana
panie z gruba stopa a ciebie mamusia nie urodzila? po tym co kobiety musza przechodzic, rodza, wychowuja, przechodza bol i pieklo rozrywania zasluguja na wolne i odprezenie by sie psychicznie wyciszyc i przygotowac. przeciez kobity rodza by ludzie przetrwal, niektorzy mezczyzni o tym zapominaja, nie wiem moze tatus ich urodzil albo jak:/